Hvordan man skriver en Tanka

For de håbefulde digtere der er lige begyndt, og selv for erfarne veteraner, det tanka er den perfekte poetisk form, til at øve beskrivelse og billedsprog.

Den tanka er meget lig den japanske poetiske form, som kaldes en haiku, men det er en smule længere. En tanka består af fem linjer med følgende stavelse mønster: 5, 7, 5, 7, 7.

En typisk tanka digt har et emne, som enten vedrører naturen eller følelser. Disse er ikke de eneste fag, der kan bruges til en tanka, men de er langt den mest populære.

Når du skriver en tanka, huske på, at du er begrænset af en meget stram stavelse tæller. Fem eller syv stavelser per linie er ikke meget at skrive en komplet digt med. Derfor er mange mennesker anbefaler at bruge tanka at øve ved hjælp af kun vigtige ord. Med et digt så kort som en tanka, er det vigtigt at udelade unødvendige ord og kun bruge dem, der nyder godt af beskrivelsen.

Et andet vigtigt aspekt af tanka er, at det er stærkt afhængig personificering, metaforer og lignelser. Den tanka poetiske form, handler om beskrivelse. Formålet med det er at projicere en bestemt scene eller et billede til læseren, så hvert ord skal vælges omhyggeligt at matche det billede. Derfor billedsprog er meget almindeligt, fordi det er lettere at sammenligne den scene til noget andet, der er kendt end at beskrive det nærmere. For eksempel er det i en tanka om natten kunne være klogt at sige "stjerner brænde som forlygter" til at betyde, at de er meget lyse og blændende.

Det vigtigste at huske på, når du skriver en tanka er at hvert ord spørgsmål. Fordi formen er så kort og koncis, er det ekstremt vigtigt at bruge kraftfulde ord. Derfor er mange poetiske former lærere har deres studerende skriver i Tanka eller haiku øvelser. Med begrænset plads, det gør digtere tænke mere over, hvad de siger; de skal være opmærksomme på, hvordan de enkelte ord bidrager til det ønskede billede.

Ordene, du ønsker at bruge i en tanka skal være så stærk som muligt. Hvis du skal bruge en synonymordbog så gør det, men hvis du kan tænke på et alternativ til et ord, der lyder stærkere så brug det! For eksempel slog brug i stedet for slag, sammenstød i stedet for efteråret, etc. Disse ord vækker stærkere følelser. Små ændringer som disse kan gøre en stor forskel, når det anvendes i et digt.