Hvordan man skriver en tale

Første, lad mig sige, hvor lettet din fremtidige publikum ville være, hvis de vidste, du skulle have tid til at skrive dit indlæg. Alt for ofte, enten gennem dovenskab eller frygtsomme tøven, folk (denne skribent inkluderet) beslutte at "fløj det." Uanset hvor tiltrukket du er til at udsigten til at levere en mindeværdig, inciterende tale uden at have forberedt, det store flertal af mennesker har brug for forberedelse for at levere sådan en tale. Og for det ekstreme mindretal, der kan "fløj det" yndefuldt, lidt forberedelse aldrig skade, enten. Her er nogle tips om, hvordan man skriver en tale.

 1. Tænk på din målgruppe. Hvad vil de forvente? Er det tjener dig på nogen måde at trodse deres forventninger lejlighedsvis? Nogle vil sige, at den typiske (dog ikke universel) menneskelig reaktion at overraske i sidste ende vrede. Det er diskutabelt, men så meget er sandt: jo bedre du kender et publikum, jo ​​mere behageligt du kan kaste i utraditionelle overraskelse.

  Men skulle du? Det er et særskilt spørgsmål! En tale ved en begravelse er ikke det bedste tidspunkt at regale dine venner med en farverig hensyn til dine seneste bedrifter på kontoret part. Altid afsætte hensyn til, hvad dit publikum vil forvente og når i tvivl om, hvordan en overraskende bemærkning vil blive modtaget, holde sig til, hvad dit publikum forventer, når du skriver dit indlæg.
 2. Dette bringer op brugen af ​​humor. Hver tale forfatter konfronterer fristelsen til at injicere humor i talen. Ofte en meget bekvem isbryder, kan det varme op en menneskemængde og gøre dem mere modtagelige for dine ideer. Men hvis de bruges forkert, kan humor underminere din troværdighed og endda fornærme din målgruppe. Brug aldrig slibende humor i en tale.

  Overvej din fortrolighed. Du deler forskellige slags humor med en komplet fremmed, end du gør med en nær ven. Det samme gælder, kun forstærkes, når du skriver et indlæg.
 3. Hvad er formålet med dit indlæg? Hvad prøver du at opnå? Hvis formålet er at overbevise, som i en politisk kampagne, vil derefter skrive dit indlæg ligne skrive en overbevisende essay. Men overtalelse er ikke målet, når du skriver en lovprisende tale for nogen pensionering part.
 4. Så hvordan skal struktureres en tale? Der er ingen grund til, at din tale ikke kan følge den samme grundlæggende struktur som et essay.
  • Introduction. Etabler dit tema eller argumenter, men gøre det kunstfærdigt. Med en omskrivning af Dickinson, afsløre det centrale budskab i Deres tale, men afsløre det skrå. Ingen grund til at hamre et publikum i hovedet med den. Det er derfor, vi har konklusioner! At være alt for eftertrykkeligt i begyndelsen af ​​Deres indlæg ville være antiklimaks, ligesom fortæller punch line af en joke for tidligt.
  • Krop. Nu hvor du har oprettet retning af din tale, opbygge de bærende punkter efter stigende magt - den logiske progression af enhver tale. Du vil have din sidste punkt til genlyd, ikke at hviske. Det handler ikke om volumen, men om hvad der vil være mest overbevisende for et publikum.
  • Konklusion. Her er hvor du præsenterer dit centrale budskab i fuld klarhed. Efterlader ingen tvivl om, at budskabet eller argument.

  Du har en lidt mere fleksibilitet i strukturen i en tale, end hvad du nyder, når du skriver et essay. Men hvis ordren ikke kommer let til at tænke, bruge den grundlæggende struktur i et essay til at guide dig ...

 5. ... På et punkt. Hvad enten skriftligt eller talt, skal du altid gå ud fra, at dine ord har et publikum. Her er hvor en tale afviger mest fra et essay: du udfører det live. Når nogen læser et essay du har skrevet, kan du ansætte en stemme, der ikke er autentisk din egen. Du kan bruge sproget, som du ikke kunne komfortabelt eller overbevisende sige højt. Det tager en dygtig læser til at opdage konsekvent, uægte stemme, men talte ord, der forårsager du ubehag kan holde ud som ømme tommelfingre til nogen i din målgruppe. Når du skriver en tale, huske, at du skal være autentisk for at opnå troværdighed som en højttaler. Jeg kunne have skrevet denne artikel som en Southern Belle circa 1864, hvis jeg ændrede mit navn og tilføjet den korrekte dato, ville ingen have været klogere. Men ingen publikum ville tro mig, hvis jeg stod foran dem med en parasol og min mest sukkersøde drævende (det er hvad jeg holde fortæller mig selv, alligevel).
 6. Praksis udstrækning. Alt hvad jeg lige har sagt om ægthed kan blødgøres lidt gennem praksis. Jo mere du øver en tale, jo bedre kan du nøjes med at bruge ord, sætninger og ideer, som måske ikke er så velkendt for dig. Øve din tale i jorden.
 7. Husk revision. Øve talen er også den største skridt i din revisionsprocessen. Hvis en sætning giver konsekvent problemer, så tænke på en anden måde at levere den specifikke budskab. Ellers revidere på samme måde som du ville gøre for et essay - med vægt på grammatik, relevans og logisk flow.

Praksis indtil din levering er poleret, men husk at være dig selv, når du skriver et indlæg. Folk er bedre dommere autenticitet end nogle offentlige talere ville gerne tro. Vær ikke nervøs! Ved at skrive en tale, er du forberede dig til levering; jo mere du forbereder dig, jo mindre din angst er berettiget.