Hvordan man skriver en skuespiller biografi

En actorâ € ™ s bio normalt inkluderet i pressemateriale, markedsføring og PR-materialer, der anvendes af produktionsselskabet til at generere omtale og opmærksomhed omkring produktionen og de aktører, som spiller i den. Den actorâ € ™ s bio bør fremvise sine tidligere resultater og give et kort indblik i den actorâ € ™ s personlige liv, som vil gøre det muligt for publikum at identificere og obligation med ham og vide noget om hans virkelige selv væk fra kameraer og scenelys. De fleste produktionsselskaber ansætte publicister og PR-folk til at tage sig af disse ting. Hvis produktionen budget er stramt, kan en skuespiller skrive sin egen bio, ved hjælp af nogle af de tips, der er skitseret nedenfor.

  • Den bio skal skrives i tredje person, selvom du er den ene at skrive det. Dette giver din mere troværdighed, som du ikke synes at flagre dig selv; snarere en anden person taler om dine og dine resultater. Skrivning af bio i første person vil gøre dig pralende og blæser din egen horn.
  • Vedlæg en liste over dine mest bemærkelsesværdige resultater. Sørg for, at du medtager en præstation eller to for at være involveret i en produktion, der er relevant for den nuværende. Du behøver ikke at gå ind i mange detaljer. Der er begrænset plads, og du behøver kun at nævne de produktioner, hvor du lyste eller gjort et indtryk som skuespiller.
  • Giv nogle fakta om din karriere og din præstation, ligesom du kom i gang, hvad perked din interesse at forfølge en skuespillerkarriere eller måske din inspiration. Statslige fakta sandfærdigt og undgå blomstrende og langtrukne sætninger.
  • Være en god editor og redigere det, du har skrevet. Din bio skal være kort og koncis. Først er der ikke plads nok til i pressen kit til at omfatte en lang bio som der er andre aktører og vigtige personer, der er involveret i produktionen, der skal også have deres bio inkluderet. For det andet, publikum kun har en begrænset tid til at læse din bio. Husk, at en bio er ikke et CV.
  • Medtag nogle personlige oplysninger, der vil gøre publikum indse, at du er også et andet menneske. At tillade publikum til nogle interessante Fakta vil holde dig tættere på dem, og vil give dem en grund til at se dig. Medtag nogle sjove anekdoter og eller nogle ting, som din gør ud over det sædvanlige, der kan holde dit publikum hooked og sandsynligvis smilende at høre, at du har nogle quirky træk ligesom resten af ​​dem.
  • Hold din bio i et afsnit, der kan bestå af omkring tolv sætninger. Din bio bør være direkte til det punkt, der giver interessante godbidder af oplysninger om din karriere, dine præstationer som skuespiller, og du som en almindelig person. Forudsat ærlige svar på de ting, som du kender publikum ville elske at spørge, vil endear dig til din målgruppe.

En bio er din chance for at fremlægge dokumentation for din succes som skuespiller uden en grand erklæring. Hold dit publikum interesseret i dig ved at give vigtige oplysninger, som du og dit arbejde, og du som en almindelig borger. Folk elsker at lære fakta om andre mennesker og forsyne dem med interessante fakta vil få dem hooked og på udkig efter mere.