Hvordan man skriver en Sestina

Hvis du er en digter udkig efter en sjov og udfordrende motion, kan du prøve at skrive en sestina. En sestina er et digt, fransk oprindelse, som har 7 strofer. De første seks strofer er sestets (seks linje strofer). Det sidste er en triplet (en tre linje strofe) i form af en envoi - en afsluttende strofe, der er halvt så store som de foregående strofer. Lyder simpelt nok, men udfordringen kommer ved at gentage mønstret af endelige ord. Her er, hvordan man skriver en sestina.

 1. I en sestina er de seks ord, der kommer ved afslutningen af ​​hver linie i det første sestet gentages i et bestemt mønster i hver af de resterende sestets. Mønstret i første sestet bliver 123456. Mønstret i den anden sestet bliver 615243. Hver af de resterende sestets vil fortsat arbejde ud af strofe over det med mønster af 615.243.
 • For eksempel, hvis du havde et digt, hvor slutter ord på hver linje i den første sestet var: sun (1), soler (2), alene (3), hukommelse (4), afstand (5), og glæde (6) de samme seks ord ville afslutte det andet sestet i følgende rækkefølge glæde (6), sol (1), afstand (5), soler (2), hukommelse (4), og alene (3).
 • Den tredje strofe ville arbejde ud af den anden strofe, gentage det samme mønster af 615.243, så det ville se sådan ud: alene (6), glæde (1), hukommelse (5), sol (2), soler (4), afstand (3).
 • De resterende sestets ville gentage det samme mønster arbejder ud fra ovenstående.
 • Den sidste strofe, den envoi, er kun tre linjer lang. Tre af de gentagne endelige ord anvendes som de endelige ord af hver linje. De ubenyttede endelige ord skal anvendes et andet sted inden for disse linjer, én i hver linje.
 • Sommetider er den bedste måde at forstå form af et digt er at se på et eksempel. Du kan se et eksempel på Rudyard Kiplings Sestina af Tramp-Royal her.
 • Der er to metoder, du kan bruge til at komme med dine endelige ord, hvis du forsøger at skrive en sestina. Den første er at vælge seks ord, før du begynder at skrive og lade dem diktere digtet. Den anden er at skrive en seks line stanza uden særlige ord i tankerne. Lad de ord, der naturligt afslutte din strofe bliver de ord, der vil blive anvendt i mønstret.
 • Sestinas generelt ikke rimer.
 • Der er ingen fast antal stavelser per linie i et sestina. Det er imidlertid nyttigt at rytmen af ​​et digt at forsøge at holde antallet af stavelser per linie lignende i længden. Det er også bare gør det ser bedre ud på en side.

 • Tips:
 • Dette er dit digt, så hvis du har brug for at ændre en af ​​dine ende ord lidt - gå videre. Ordet blad kunne modificeres til at forlade eller ordet øen kunne modificeres til at lande.
 • Jo flere sestets du læser, jo bedre forståelse vil du have deres form. Tilbring tid på at læse nogle sestets før du sætter dig ned for at skrive din egen.