Hvordan man skriver en selvbiografi

Hvordan man skriver en selvbiografi
Tænker om at skrive en selvbiografi?

Hvis du føler, at det er tid for dig at sætte historien om dit liv på papir, er du sandsynligvis på udkig efter oplysninger om, hvordan man skriver en selvbiografi. Opgaven vil helt sikkert være nemmere og gå meget glattere hvis du tænker over, hvad der skal medtages, og har en plan på plads, før du går i gang.

Hvad er en selvbiografi?

Når du skriver en selvbiografi, hvad du gør, er at skrive historien om dit eget liv i bogform. Det er op til dig at beslutte, om bogen vil omfatte alle aspekter af dit liv, eller hvis det vil fokusere på et bestemt tema eller periode. Den grundlæggende omstændighed, der adskiller en selvbiografi fra en biografi ligger hos der skriver bogen. En selvbiografi er skrevet af den person, bogen handler om, mens en biografi er historien om en persons liv er skrevet af en anden person end den person, der er genstand for bogen.

Tips til hvordan man skriver en selvbiografi

Når du er klar til at tackle opgaven med at skrive en erindringsbog af dit liv, skal du følge disse tips til, hvordan man skriver en selvbiografi:

  • Brainstorm for Content: Før du begynder at sætte ord på papir, bruger lidt tid at samle dine tanker, så du kan bestemme, hvilke typer af oplysninger der skal medtages. Dette vil tillade dig at oprette en disposition for dokumentet og skabe en ramme, som du kan bruge til at begynde at organisere materialet i en logisk struktur.
  • Tema / Central Fokus: Når du har mindst en generel idé om omfanget af de oplysninger, der vil blive inkluderet i din selvbiografi, den næste ting, du ønsker at gøre er at beslutte om temaet eller centrale fokus for stykket. Afklaring vinklen på din selvbiografi i starten af ​​skriveprocessen er en god måde at holde dine tanker fokuseret, når du begynder processen med at indkredse, hvad der vil og ikke vil være omfattet.

Hvordan man skriver en selvbiografi

  • Faktuel information: Selvbiografier er værker af ikke-fiktion. Dette betyder, at alle de oplysninger, der indgår bør være sandt. Selvom det kan være fristende at pynte nogle af dine bedrifter eller eventyr, at gøre det er ikke acceptabelt med denne genre.
  • Sequencing: Beslut om den generelle For at din selvbiografi. Skal du bruge en kronologisk format, startende med dine tidlige dage og bevæger sig fremad, for at den nuværende? Måske ville det være bedre at starte med i dag, og derefter reflektere tilbage at vise, hvordan det, der er sket før har gjort dig den person, du er i dag. Alternativt overveje, om bogen skal begynde med en større begivenhed eller realisering, der repræsenterer et vendepunkt i dit liv.
  • Skriv en Outline: Når du har gennemført ovenstående opgaver, den næste ting du skal gøre er at oprette et udkast til en disposition. Den bør struktureres således, at hver ny idé er et kapitel, med sub-point for supplerende oplysninger under hvert punkt. Sørg for at give plads til en konklusion og introduktion kapitel i din disposition.
  • Skrivning af en Kladde: Når din skitse er færdig, og du er tilfreds med det, vil du være klar til at begynde at skrive din første udkast til din selvbiografi. Det faktum, at du har fulgt den korrekte fremgangsmåde for at få dig selv organiseret, før du begynder at skrive, bør hjælpe dig med at holde fokus og on-opgave, som du skriver.
  • Korrektur og redigering: Det er tilrådeligt at beviser og redigere dit arbejde, som du går. I slutningen af ​​hvert kapitel, stop og tjek tilbage over dit arbejde omhyggeligt. Kig efter typografiske fejl og grammatiske fejl samt klarhed og læsbarhed. Pass de udfyldte kapitler om til en person, du har tillid til at give dig ærlig feedback. Når du har en komplet udkast, gå gennem korrektur og redigering processen igen.

Det næste skridt

Når du har en omhyggeligt sikret og redigeret endelige udkast din selvbiografi, vil det være tid for dig at tage det næste skridt mod at blive en offentliggjort forfatter. Hvis du ikke allerede har en udgivelse kontrakt, vil du ønsker at gå videre i processen med at søge efter en udgiver eller forfølge en af ​​de tilgængelige muligheder for [List_of_Self_Publishing_Companies | selv-udgivelse]].