Hvordan man skriver en selvbiografi til Graduate School

Studerende, der søger om optagelse på ph.d.-skoler ofte gør vrøvl, når de bliver bedt om at indsende en selvbiografi sammen med deres ansøgning. For dem, skrive en selvbiografi er ligesom at gøre et mesterværk, som de ikke har råd til at gå galt. En sådan opfattelse må nu ændres som komponerer en selvbiografi er ikke mere end at fortælle en historie om dig selv. Det er ikke anderledes end den første dag i skolen, når du bliver bedt om at komme op foran hele klassen og introducere dig selv. Okay, så der er stadig fangsten - indføre dig selv gør dig nervøs også. Men husk, at en selvbiografi er i skriftlig form, og derfor lettere at udtrykke end den orale vej.

Hvis du har betænkeligheder om at skrive en selvbiografi til graduate skole, læse disse tips:

  • Lav en vurdering af dig selv. Dine talenter, evner og begrænsninger afvejes. Bemærk de områder, hvor du kommer stærk samt anerkende dine svage punkter. Selvbiografier er ikke meningen at være selv-rose stykker. De skal være realistiske, selvom du nødt til at spille op mere på din positive side.
  • Pick ud af, hvilken side af dig selv, du vil fremhæve. Det afhænger af det område, hvor du ønsker at tjene en kandidatgrad fra. For eksempel, hvis du søger om optagelse til en kandidatgrad i kunst, kan du vælge at uddybe din kunstneriske side og de måder, hvorpå du kan bidrage til en verden af ​​humanistiske generelt.
  • Have en fælles tema til din selvbiografiske essay. Var der et aspekt i din barndom, når du eller dine forældre opdagede du har en gave i forbindelse med dit speciale, siger, musik? Fortæl historien i din selvbiografi og forsøge at være så levende og realistisk som muligt for at fange opmærksomhed af optagelse udvalget, der vil gennemgå din ansøgning. Hvis der er flere end en fremragende aspekt i dit liv, så skal du optælle dem og udvide hver enkelt kort.
  • Pre-konstruere din artikel. På et stykke papir, nedskrive din plot. Følg en historie skrivestil at gøre din selvbiografi interessant og farverig. Lav en skitse baseret på din egen skrivemåde - på et klimaks eller antiklimaks tendens. Sørg din artikel ikke bliver meget dramatisk, selvom en rørende indførelse eller slutter kan give gunstige opmærksomhed.
  • Relate din selvbiografi med din ansøgning. Prøv at etablere en sammenhæng mellem dit liv konti og dit ønske om at komme ind forskerskolen.
  • Understreg din kompetenceudvikling. Cite en væsentlig begivenhed i dit liv, hvor du var i stand til at hurdle en krise i fortiden. Husk, du er ikke meningen at direkte glorificere dig selv i selvbiografi med, at du altid har været triumferende i livet. Nævn de op-og nedture, succeser samt fiaskoer. Men når du nævner dine fejl, så prøv at komme op med en forløsende erklæring i sidste ende, at udtrykke din hensigt at bruge en anden og mere fornuftig tilgang bør du gå igennem dem igen.

Når du har skrevet din selvbiografi, indhente udtalelse fra andre ved at lade dem læse din redegørelse. Hvis det er muligt, så spørg folk, der normalt er objektiv i at give udtalelser. Når du har samlet deres reaktioner, revidere din selvbiografi baseret på nogle af de punkter, læserne har påpeget. Sørg dog for at vedligeholde din egen overbevisning. Efter alt, den bedste mening er om dig selv, er din egen.