Hvordan man skriver en Resume

Hvordan man skriver en Resume

Vide, hvordan man skriver et cv er afgørende for din jobsøgning. Et CV er designet til at få dig et interview med en potentiel arbejdsgiver på jagt efter en problemløser. For at skrive et CV, du har lært at skræddersy den til jobbet, der udbydes og sørg for at det lever op til arbejdsgiverens behov som anført i udstationerede jobkrav eller fundet under forskning. Et CV er ikke en one-shot deal. Det første udkast er aldrig perfekt, men hverken er den tredje eller femte. Det er en proces, der tager tid og tænkte at fuldføre.

Dit CV kopi skal fremhæve dine færdigheder og evner. At være objektiv om dig selv er ikke en nem ting. De fleste mennesker er tilbageholdende med at "dytte" deres eget horn, aldrig realisere deres viden og erfaringer er værdifulde råvarer arbejdsgiverne er villige til at købe. Dit mål er at skabe en sterling første indtryk. Du kan oprette et positivt første indtryk ved at skrive CV fra arbejdsgiverens synspunkt. Undersøgelse jobbeskrivelsen eller virksomhed websted for at se, hvad arbejdsgiveren er på udkig efter, og holde disse oplysninger i tankerne, som du skriver din udkast.

Trin for trin instruktioner til at Skriv en Genoptag

Følg disse instruktioner for at skrive et CV.

Indsamle de nødvendige oplysninger

Begynd med at samle alle de oplysninger, du vil inkludere på dit cv. Dette omfatter:

  • Tidligere erhvervserfaring: Tidligere stillingsbetegnelser, placering i hierarkiet, individuelle resultater eller holdets indsats, arbejdede projekter, problemer løst, forbedringer og fund.
  • Færdigheder og evner: Medtag fremmedsprog du tale og læse flydende, andre kvalifikationer, der svarer til det job, du søger.
  • Uddannelse: Du skal navnet på de skoler, du dimitterede fra det år, du er uddannet, og din store område af koncentration. Hvis du har nogle særlige certifikater såsom undervisning certifikat, omfatter dem også.
  • Teknologiske færdigheder: Du ønsker måske at omfatte de store softwarepakker du kender godt, såsom Microsoft Excel, Access og PowerPoint. Andre færdigheder til at omfatte er grafiske design færdigheder og programmer, der anvendes, website og andre online-teknologier og relaterede Kontorteknikker evt.
  • Priser og resultater, såsom udmærkelser, borgerlige prisuddelinger og andre.

Bestem genoptage format

CV'er kan afholdes kronologisk eller færdigheder. Erfarne medarbejdere bruger typisk en kronologisk format, mens nyuddannede eller folk, der vender tilbage til arbejdsstyrken ofte vælger en færdigheder-baserede genoptage format til at skjule store forskelle i beskæftigelsen.

Find en Genoptag Skabelon eller et eksempel

Uanset hvilken type CV du vælger, et CV skabelon gør opgaven med at skrive et CV lettere. Vælg en skabelon, der virker med dit ord proces program. Hvis du ikke kan finde en skabelon, i det mindste se på mange genoptage eksempler online.

Komplet Legeme Genoptag først

Da kroppen af ​​CV indeholder faktuelle oplysninger, såsom hvor du har arbejdet, dit job titel eller position og dine tidligere resultater, er det ofte den letteste del af et CV til at skrive. Begynd med kroppen af ​​CV og udfyld din beskæftigelse, uddannelse og resultater.

Skriv en effektiv Formål Statement

Hver genoptage objektiv redegørelse skal skræddersys til den enkelte virksomhed og job, du ansøger om, men det er stadig en god idé at oprette et udkast objektiv redegørelse. Du kan nemt tilpasse og revidere den senere. Gennemgå mange prøve genoptage objektive udsagn til at lære at skrive en, der er klar og overbevisende.

Gennemgå og revidere din første udkast

En effektiv CV skal have logik og flow, som en nyhedshistorie, der sammenfatter nøglepunkter. Skriv med en aktiv stemme i tredje person. Husk du kun har 10 sekunder til at formidle dit potentiale. Fokus på dine resultater, men altid være sandfærdig og ærlig. En løgn på dit cv kan komme tilbage for at hjemsøge dig.

Tjek dit CV for trykfejl, stavefejl og tekst, der ikke overbevisende. Brug stavekontrol på din computer, men læse dokumentet selv. Stavekontrol kan ikke fange nogle stavefejl. Det er også en god idé at have en betroet ven læse dit cv, også, som nogle gange en frisk gennemgang fanger yderligere stavefejl.

Genoptag Formatering Tips

I dag computere gør formatering et snuptag, og deri ligger problemet. Modstå fristelsen til at blive kunstnerisk. Brug en Times Roman eller Arial skrifttype, en scanner kan læse. Undgå kursiv, fed skrift, BOGSTAVER, understreger og bindestreger. Mens nogle gange imponerende for mennesker, scannere har problemer med disse formatering teknikker. Hvis du ønsker det, kan du altid sende to genoptages: en formateret til konsum og en til scanning.

Udskriv dit CV med sort blæk og hvid, 8 ½ x 11 papir. De fleste genoptager indsendes elektronisk via websteder, så sørg for dit cv kan nemt scannes og uploades.

En god cv er kun første skridt

Ud over at skrive et CV, skal du skrive en overbevisende følgebrev. Selvom du ikke behøver at inkludere dine referencer på dit cv, er det en god idé at line op et par forretningsforbindelser, mens jobsøgning, som er villige til at fungere som din reference. Denne måde, hvis en arbejdsgiver anmoder om referencer, har du dem klar.

Skrivning af en CV tager tålmodighed og praksis, men med disse tips og andre referencer, er du sikker på at skabe en stor CV.