Hvordan man skriver en quatrain

En quatrain er et digt, der består af en fire-line vers eller strofe, der har et varieret rim ordning. Dette giver forfattere frihed til at skabe digte ved hjælp af en bred vifte af idéer.

Quatrains kan være et vers, der består af fire linjer, eller de kan være længere. Følgende er de mest almindeligt anvendte rim ordninger:

  1. ABAB eller alternerende rim ordning
  2. abba eller kuvert rim ordning
  3. AABB
  4. Aaba, bbcb, ccdc, dddd som er en kæde rim ordning

Der er ikke en bestemt rim ordning, der skal bruges, når du skriver quatrain poesi hvilket er grunden til mange finder dem så meget sjovt at skrive.

Den bedste måde at begynde at skrive en quatrain digt er først at tænke på et emne og gå derfra. Mange af disse er skrevet om naturen, men temaet kan være om noget. Quatrains kan være udfordrende at skrive på grund af rim, men bliver nemmere at skrive med praksis.

Efter at der er etableret emnet, begynder at bygge videre på denne idé ved at udarbejde en liste over rhyming ord. Det er en god ide at starte med A rhyming ord og derefter begynde at skrive B rhyming ord, men der er ingen fast måde at begynde disse lister. Når der er etableret de rimede lister skriften begynder.

Den første linje i en quatrain er vigtigt, fordi det vil være i bunden af ​​digtet og vil forme digtet. Det skal bemærkes, at rim ordningen kan ændre sig skrivningen skrider frem. Det er almindeligt, fordi som skriften skrider digtet kan ændre sig. En ordbog, en synonymordbog, og online rhyming sites er meget nyttige, når du skriver quatrain poesi.

Når du skriver quatrains, er det vigtigt at indarbejde poetiske enheder såsom overdrivelse, bogstavrim eller onomatopoeia som er brugen af ​​ord, der gør en lyd såsom rangle, buzz, dunk, etc. For eksempel: "Den kattens knogler raslede, da han kørte. " Overdrivelse understreger overdrivelse, som i: "Susan sov for evigt." Alliteration er overlapning af samme konsonant eller vokal lyd i starten af ​​efterfølgende ord. For eksempel: "Carol tælles mønter."

Når digtet er complet, e det bør læses højt, så du kan lytte til klarhed og for at foretage visse digtet flyder godt. Som alle digte, vil en quatrain kræve revision og redigering.

Quatrain poesi kan bestå af kun fire linjer, som dem Emily Dickerson ofte skrev, eller de kan være så lang som digteren ønsker. Der er meget frihed skriftligt quatrain poesi, fordi der er forskellige rim ordninger, der kan bruges.