Hvordan man skriver en hensigtserklæring: Template, eksempel

En hensigtserklæring er typisk skrevet af en studerende, der forsøger at sælge sig selv til en bachelor skole / universitet, en ph.d.-skole, en atletisk afdeling på et kollegium / universitet eller en virksomhed, der tilbyder en praktikplads. Formålet med hensigtserklæringen er en salgstale. Du sælger dig selv og dine evner.

Skrivning af en hensigtserklæring er ligesom at skrive et følgebrev til dit CV - så ens, i virkeligheden, at jeg anbefale du tjekker Amazing Cover Letters for nogle solide rådgivning. Dog er hensigtserklæringer rettet mere mod programmer for studerende eller entry-level positioner.

Som studerende har du sikkert brugt megen tid på at undersøge de skoler og programmer, der interesserer dig. Når du har indsnævret dine valg til dem, som du mener passer dig bedst, er det tid til at introducere dit bedste selv til de rigtige mennesker. Det er, hvor hensigtserklæringen kommer i.

? Så hvordan kan du skriver en hensigtserklæring Her er en grundlæggende hensigtserklæring skabelon:

 1. Bestem navn og adresse på den rette person til at modtage brevet. Du ønsker ikke at tage brevet til "afdelingsleder" eller endnu værre, "Til hvem det måtte vedrøre." Medmindre brevet er direkte henvendt til den rigtige person, er det ikke sandsynligt at få læst af denne person. En hurtig telefonopkald til institutionen eller forretningssted kan normalt få dig de oplysninger, du har brug for.
 2. Skriv brevet bruger den korrekte business-format. Dette er ikke en afslappet, venlig brev. Det skal se professionelt. Brug en enkel skrifttype som Times New Roman eller Arial.
 3. Præsenter dig selv i første afsnit i brevet. Medtag hvilket år du er i skole, hvilken skole du i øjeblikket deltage, og alle oplysninger, der er relevante. For eksempel, hvis du skriver til basketball afdeling i en skole, vil det være hensigtsmæssigt at nævne, at du er kaptajn på dit high school basketball team.
 4. Dernæst beskrive, hvorfor du skriver brevet. Beskriv hvordan du første gang hørte om skolen eller programmet, og hvordan du blev begejstrede for det. Hvordan man skriver en hensigtserklæring: Template, eksempel
 5. Nu er det tid til at angive dine legitimationsoplysninger. Fortælle læseren, hvorfor han bør overveje dig for denne skole / program. Dette kan være i punkt form eller en punktopstilling over dine resultater. Vær specifik og være ærlige.
 6. I det følgende afsnit, sige nogle gode ting om skolen / program. Smigre læseren, men ikke gå overbord med smiger af frygt for at fremstå insincere. Beskriv hvorfor du finder skolen / program så tiltrækkende, og hvordan dens styrker og dine interesser er ideelt matches.


 7. Anmod om et svar. Udtryk dit ønske til en samtale. Sørg for, at du inkluderer alle dine kontaktoplysninger i brevet, så du kan kontaktes for interviewet.
 8. Afslut brev med "venlig hilsen", og din underskrift.
 9. Længde. Hold brevet til en side i længden.
 10. Korrekturlæst. Du forsøger at sælge dig selv, og stavefejl eller slåfejl kan se meget dårlig.
 11. Revidere og lade andre se det. Vis din brev til en vejleder eller studievejleder og spørge, om det er godt klaret. Foretage ændringer, hvis det er nødvendigt.
 12. Lav en kopi af Deres brev, før du sender den. I tilfælde af, at brevet er tabt i transit, du derefter har mulighed for at sende uden at starte fra bunden.

Her er der en hurtig prøve hensigtserklæring, baseret på hensigtserklæringen skabelon ovenfor:

Kære Ms Smith:

Mit navn er Robin Shreeves og jeg er en senior på Florida State University, med hovedfag i fysik. Jeg har lavet dekanens List hvert semester, og jeg skriver for at udtrykke min interesse i dit graduate fysik program på University of Texas.

Jeg lærte om University of Texas graduate fysik i Fysik dag magasin. Da jeg så, hvad du gjorde for at revolutionere vores forståelse af magnetisme, jeg gravede dybere for at lære mere om, hvad programmet tilbyder. Skæret forskning bag dit program, kombineret med nogle af de største hjerner i fysik som professorer, gør University of Texas fysik program en fænomenal sted at udvide min viden.

Jeg vil gerne diskutere dette program med dig over telefonen. Mit telefonnummer er 555-5555, og min e-mail-adresse er [email protected]

Med venlig hilsen

Robin Shreeves

Forsigtig:

 • Du må ikke forveksle skrive en hensigtserklæring med at underskrive en hensigtserklæring, der forbeholder en atletisk stipendium. Sidstnævnte er en kontrakt, der binder en atlet til en skole, der tilbyder et stipendium.

Tips:

 • Hvis du ikke har hørt fra modtageren inden for en uge, foretage et telefonopkald. Personen kan modtage flere hundrede henvendelser, og et telefonopkald, kan udskille Deres brev ud fra bunken.
 • Hvis du skriver mere end en hensigtserklæring, skræddersy dine breve at være så konkret som muligt til skolen / program du skriver om.