Hvordan man skriver en Ghazal

En Ghazal er en traditionel form for persisk poesi typisk skrevet af mystikere i det 13. gennem 16. århundrede. Det blev populært i den vestlige verden, som Goethe i det 19. århundrede.

Den Ghazal er sammensat af fem af flere couplets hvis temaer typisk håndtere uopnåelig kærlighed eller islamisk mystik. Der har været en hel masse berømte Ghazal digtere, herunder Ghalib og Zaug; selvom udfordrende, det Ghazal er en smuk form for poesi, der sammenstiller modstridende idéer som ønsket om en kvinde eller den materielle verden med kærlighed til det guddommelige og åndelige verden.

Før du begynder at skrive et Ghazal bør du beslutte på et emne. Som jeg nævnte før, Ghazal fungerer perfekt med to modsatrettede ideer, men dette er ikke nødvendigt. Traditionelt er blevet skrevet ghazals om ulykkelig eller uopnåelig kærlighed eller mysticisme, og er også blevet skrevet om en kærlighed til vin eller naturen.

Når du har besluttet et emne, skal du beslutte, om en radif (et ord eller gruppe af ord, der ender hver vers). Det er vigtigt, at radif være alsidige og fleksible, så du ikke sidder fast bruger det på samme måde i alle vers. F.eks radif kunne være "i aften", hvor du ville rime den første linje i hvert kuplet til "aften", og slutter hver vers med ordet "aften".

Så overveje qaafiya, et rim, der går forud for radif i verset. Husk, at det qaafiya stadig burde være alsidig nok, at du fleksibelt kan bruge det hele Ghazal. Den store Sufi mystiker Rumi skrev "hvis en gang himmelske overflod du stiger / Desperation og impotens er uklogt," - i dette eksempel, overflod og impotens er qaafiya der kommer før det radif (den radif er uklogt).

Husk, at det Ghazal består af couplets der tilsammen fungerer som et digt i sig selv, så du ikke behøver at bekymre dig om en narrativ progression gennem hele digtet. Faktisk behøver de couplets ikke have noget at gøre med hinanden på alle! Typisk vil forfatteren af ​​Ghazal også omfatte hans pen navn i sidste kuplet (i en ofte tongue-in-kind måde), selv om det ikke er nødvendigt.

For mere information om ghazals, prøv at læse værker af Mizra Ghalib og den store mystiker Rumi eller bare gennemse dit bibliotek poesi sektion - typisk med iransk, persisk, arabisk og urdu digtere, selv om der har været masser af engelske ghazals skrevet i tidligere par hundrede år.