Hvordan man laver Origami

Hvordan man laver Origami

Origami er en skulpturel kunstart, der er opnået gennem papir foldning. Menes at være opstået med japanerne snart efter papiret blev opfundet, traditionelle origami begynder med et enkelt firkantet stykke papir, der er foldet ved hjælp af grundlæggende teknikker til at ligne et dyr, person eller genstand. Der er nogen uenighed blandt traditionalister end hvad der præcist udgør ægte origami - forskellige former for papir, hvilket gør nedskæringer i papiret og tilføje elementer til projektet med lim er alle punkter af kontroverser.

Origami bruger kun et begrænset antal specifikke folder, men disse kan kombineres for at skabe et uendeligt antal markante skulpturer. Mønstre at oprette din egen origami mesterværker findes i bøger, på håndværk butikker eller online (se link nedenfor).

Fordi håndværket i origami er så struktureret, er der endda en liste kaldet "De Ti Bud af Origami", der er bredt offentliggjort. For at komme i gang med papir foldning, overveje dette løs skitse af disse befalinger.

 1. Vælg passende papir. Dette er en af de vigtigste overvejelser til origami entusiaster. Hvis papiret rives let eller ikke vil give en ren krølle, din design ikke en chance. Papiret skal være omhyggeligt skæres til den ønskede størrelse. Kig efter origami papir i Selvbyggerartikel eller specialpapir butikker.
 2. Fold papiret rent anden gylden regel for papir foldning.; du skal sørge for, at folderne er skarpe og præcise, især i folder og hjørner, hvor der vil være yderligere folder.
 3. Arbejde på en hård overflade. Dette er virkelig sund fornuft. Hvis du arbejder på en hård overflade, dine chancer for at få skarpe, rene folder er meget bedre. Det er næsten umuligt at få en god fold på en blød overflade.
 4. Brug din miniature for nøjagtighed. Når du har foretaget dit rene krølle, køre din thumbnail langs folden for at opnå en perfekt flad og glat overflade. Dette vil gøre efterfølgende folder meget lettere.
 5. Jo bedre folden, jo bedre slutproduktet. Igen, dette er nøglen til en vellykket venture ind i verden af origami.
 6. Følg trinene præcist. Læs anvisningerne på origami mønster grundigt, før du begynder, og derefter følge dem til punkt og prikke. Du kan ikke ændre de skridt - de skal ske i den angivne rækkefølge.
 7. Du må ikke fjerne trin. Springer trin vil resultere i en katastrofe!
 8. Vær opmærksom på instruktioner. Det lyder gentagne, men der er andre anvisninger foruden lige hvor at folde papir, der kræver opmærksomhed. For eksempel, når du har afsluttet en fold, skal du vide, hvilken vej at holde origami projekt for din næste fold.
 9. Øvelse gør mester. Hvis du er nybegynder origami Crafter, øve kunsten ved først at perfektionere de grundlæggende folder. Så starter ud med små projekter, før tackle større dem eller designe dit eget.
 10. Efter reglerne fører til sjov! For at få den maksimale nydelse og smukkeste resultater fra din origami projekter, gøre rene folder om korrekt papir, og følg alle instruktionerne nøje. Arbejde omhyggeligt og metodisk, og du vil blive belønnet med et smukt stykke kunst.

Nødvendigt værktøj:

 • Bare papir!

Tips:

 • Origami papir er både holdbar og meget smuk. Du kan få stykker med forskellige farver på hver side, eller endda mønstrede papir.
 • Hvis du ikke får hænge af origami med det samme, med at prøve! Øv de grundlæggende folder et par gange, og prøv dit projekt igen.