Hvordan man laver en Zen Garden

Hvordan man laver en Zen Garden


For dem, der søger fred og ro, lære at gøre en zen garden er en stor mulighed. Hvorvidt en erfaren landscaper eller nybegynder, havearbejde er en vidunderlig måde at forbedre værdien af ​​din ejendom, mens på samme tid at skabe en afslappende plads. Hvis du vil slå din baghave til en privat oase, overveje en zen garden.

Zen Garden Origin

Fred og ro er, hvad mange af os stræber efter, men præcist hvordan en have hjælper os med at nå disse høje mål kan være uklart. For bedre at forstå, skal du først vide, hvad en zen garden betyder. Oprindeligt var zen haver designet af japanske munke som et sted at bede. Den ældste kendte zen haven er på Ryoanji templet i Kyoto og blev bygget i 1499. Den mest almindelige form for zen garden kaldes "Karesansui", som kan oversættes som bjerg og vand haven. En zen haven er at give den besøgende med indre styrke, da han kommer tilbage til de grundlæggende elementer ved at have sten repræsenterer bjerge og sand repræsenterer vand.

Hvordan man laver en Zen Garden

Desktop eller miniature sorter af zen haver kan købes på mange håndværk eller hobby butikker, såsom Michaels eller Hobby Lobby, men virkelige liv mellemstore baggård haver giver den besøgende med en mere omfattende oplevelse.

Materialer og forsyninger

  • Rake
  • Fire 2x4x8 stykker tømmer
  • Træskruer
  • Bor eller skruetrækker
  • Legeplads sand
  • Floden eller andre attraktive sten

Samlevejledning

Ryd et område på din baghave cirka ni af ni meter. Sørg enhver græs eller snavs fjernes, og plottet er forholdsvis flad. Brug en skovl til at fjerne spadestik eller at omarrangere jorden til at flade overfladen.

Konstruer en træramme ved at skrue de fire stykker tømmer i en firkant ved hjælp af træskruer. Suppleant hver ende, så den endelige form er et kvadrat. Rammen vil måle otte af otte fødder. Placer rammen i midten af ​​området tidligere ryddet og tryk på rammen fast i jorden, så en tomme er i jorden. Dette vil forhindre rammen i at bevæge sig og sand i at løbe ud, når fyldt.

Tilsæt langsomt finkornet legeplads sand indtil rammen er fyldt. Må ikke overflow rammen som andre haven elementer stadig skal tilføjes. Legeplads sand er en billig mulighed, men andre valg omfatter jord lava eller mursten og fås i mange forskellige farver. Besøg din lokale landskabspleje butik for at tjekke alternativer, hvis det ønskes.

Rake sandet, så det er niveau. Tilføj sten i to eller tre områder. For en mere dramatisk effekt, gruppe klipper af forskellige højder eller former sammen. Sørg klipperne er sikre og ikke placeres oven på hinanden, hvor de kan falde og skabe en sikkerhedsrisiko. Mange zen haver bruger runde sten eller obelisker i stedet for grupperinger. Formålet med klipperne er at repræsentere et bjerg, men du skal bruge uanset form bedste appellerer til dig.

Når stenene er placeret, skal du bruge rake for at oprette linjer i sandet. Da formålet med sandet er at repræsentere vand, bør de design, du foretager i sandet repræsenterer bølger eller krusninger på vandets overflade. Du ønsker måske at bruge mere end én størrelse rake for at få forskellige designs i sandet. Øv forskellige pres, skubbe og trække bevægelser, eller varierende rake størrelser, indtil du har et design du kan lide.

Placer en bænk eller haven sæde nær zen haven, så du kan gennemgå dit værk. Da der ikke er nogen planter i haven, vedligeholdelse er minimal. Du skal blot skifte ud klipperne og rake sandet i et andet mønster, når du bliver træt af en bestemt design.

Afsluttende Suggestions

Når du lære at lave en zen garden, tager tid at bruge den. Tilbring et par minutter hver dag lade bekymringer og huskelister flyde væk. Ved beroligende dit sind og tager tid til dig selv, kan du finde det lettere at fokusere og behandle spørgsmål.