Hvordan man laver en kartoffel ur

Hvordan man laver en kartoffel ur

Realiseringen af ​​et kartoffel ur er en sjov videnskab eksperiment. Du behøver ikke at bruge konventionel elektricitet eller batterier til magten alt; strømmen kan komme fra usædvanlige steder. For at gøre en kartoffel ur, kan du bruge forsyninger liggende rundt i huset; Hvis ikke, kan det hele findes på det lokale hardware og købmandsforretninger.

Trin 1

Forsyninger:

  • 2 store kartofler
  • 2 galvaniserede søm
  • 2 kobber søm eller 2 stykker af tunge kobbertråd
  • Lille batteridrevet LCD ur, 1.5V-2V
  • 3 jumperledninger med krokodillenæb i hver ende

Trin 2

Indsæt galvaniserede søm. Placer en galvaniseret søm i hver kartoffel. Sørg for, at de er galvaniseret; zinkbelægningen er, hvad gør kartoflen til at arbejde som et batteri. Ikke skubbe dem helt ind; forlade en del af hver søm stikker ud af kartoflen.

Trin 3

Indsæt kobber søm eller ledninger. Derefter placere en kobber søm i hver kartoffel, og sørg for, at kobber og galvaniserede søm ikke rører. Hvis de rører, vil dit kredsløb ikke. For de bedste resultater, bør kobber søm eller wire være så langt væk fra galvaniserede søm som muligt. Igen, ikke skubbe dem hele vejen ind i kartoflen.

Trin 4

Fjern batteriet fra ur. Fjern batteriet fra LCD ur. Vær opmærksom på, hvordan batterierne 'polaritet vedrører uret, fordi du bliver nødt til at vide, hvor de positive og negative ender af batteriet var beliggende inde i uret. Dine kartofler erstatter dette batteri til at køre uret.

Trin 5

Forbind ledningerne. Brug den første jumper wire, tilslutte kobber søm i den første kartoffel til den positive terminal af uret (hvor batteriet bruges til at være). Tilslut derefter den anden ledning fra galvaniserede søm i den anden kartoffel til den negative terminal af uret, som var den anden side af batteriet.

Trin 6

Fuldende kredsløbet. Tilslut den tredje jumper wire, så den fører fra galvaniserede søm i den første kartoffel til kobber søm i den anden kartoffel.

Trin 7

Indstil uret. Uret er nu kører på kartoffel magt.

En kartoffel ur kører på en kartoffel i stedet for et konventionelt batteri. En kartoffel "batteri" er en type af elektrokemisk celle. I kartoffel, elektroner overføres mellem galvaniserede søm og kobber søm, som leder elektricitet. Dette er en energibesparende hjemmelavet batteri; Det vil ikke give dig et elektrisk stød, men det kan køre en energibesparende ur.