Hvordan man kan udnytte de sundhedsmæssige fordele ved probiotika

Supplere din kost med bakterier ... lyder lidt skørt i vores alder af antibakterielle og antimikrobielle rensemidler, ikke? Men ved nogle konti, vil det ikke vare længe, ​​før vi alle bruger disse mikroorganisk kosttilskud kaldet probiotika i vores kost. Mange af os har været forbrugende probiotika i fødevarer i årevis uden at vide det. Europæerne og japanerne er blevet bevidst forbrugende probiotika i mange år, og begejstringen for probiotika er begyndt at feje gennem Amerika. Så hvad er probiotika, og præcis hvordan de kan forbedre dit helbred og livskvalitet?

  1. ? Gode bakterier i vores kroppe Vores krop er en veritabel univers af mikrobielt liv - måske en lidt foruroligende tanke, selvom vores helbred afhænger dem. Selv om definitionen af ​​probiotika er strengt debatteret gennem årene, almindeligvis de er defineret som levende mikrober, der, når det tages i visse mængder, gavner vores sundhed. Tænk på probiotika som en slags modsatte af antibiotika; mens antibiotika anvendes til at dræbe skadelige bakterier i vores krop, der probiotika taget at tilføje til vores populationer af mikroorganismer, der hjælper os med at opretholde ordentlig sundhed. Faktisk er probiotika ofte ordineret til at hjælpe din krop igen ligevægt efter en antibiotisk regime. Men antibiotika er ikke de eneste stoffer, der kan nedbryder vores symbiotiske bakteriepopulationer; alkohol, antibakteriel sæbe, stress, rejser og medicinske tilstande kan alle bidrage til en svækkelse af vores venlige mikroorganismer. Og noget, der svækker dem mindsker dermed vores evne til at bekæmpe sande fjender af vores sundhed.
  2. Hvor længe de probiotika sidste? Undersøgelser af fecal sagen tyder på, at probiotika ikke etablere sig permanent i vores krop, men snarere skabe en midlertidig gavnlig befolkning inde i os. Når vores venlige mikrobielle populationer er udtømt uanset årsagen, kan de rigtige stammer af probiotika midlertidigt tjene de samme gavnlige funktioner, mens vores indfødte mikroorganismer genvinde deres tidligere styrke. Eller hvis vores indfødte befolkninger lider hyppige udtynding, kan regelmæssig tilskud af probiotika give vores krop til at fungere sundt.
  3. Hvor finder probiotika. Du kan mest hensigtsmæssigt finde probiotika i almindelige fødevarer som yoghurt indeholder aktive kulturer, miso og visse sojaprodukter og juice. Se efter yoghurt, der indeholder tre eller flere stammer af bakterier. Probiotic-belæsset drikkevarer som Japans Yakult og Frankrigs Actimel (dem af os i USA ville vide det som Activia) vil blive stadig tilgængelige kilder til probiotika. Potente kosttilskud er også tilgængelige for dem, der søger at bekæmpe IBD med probiotika. Effektive kosttilskud bør indeholde omkring 1 milliard kolonidannende enheder (CFU).
  4. Fordøjelsesproblemer fordele ved probiotika. Du har måske bemærket en periode med diarré og fordøjelsessystemet ubehag efter en kørsel af antibiotika er afsluttet. Dine midlertidige fordøjelsesforstyrrelser lidelser skyldes det faktum, at antibiotika udslettet nogle af kroppens nyttige bakterier ud over de skadelige bakterier det formål at ødelægge - slags et tilfælde af skader sikkerhedsstillelse, for at sige det pænt. Faktisk, selvom omkring 100 trillioner mikroorganismer lever i menneskets tarme, nogle gange de kan bruge en hjælpende hånd. Probiotika øge din gode tarmbakterier, hjælper forsvare dig mod følgeskaderne af antibiotika og endda hjælpe med at forsvare feriegæster fra den frygtede 'rejsendes diarré. " Derudover kan de med irritabel tarmsygdom, såvel som dem med inflammatoriske tarmsygdomme som Crohns sygdom og ulcerativ colitis, gavn af at tage probiotika i deres daglige kost.
  5. Bekæmpe infektion. Kvinder og mænd vil være glade for at vide, at probiotiske stammer af Lactobacillus hjælpe immunsystemet bekæmpe off vaginale og urinvejsinfektioner.
  6. Anti-kræftfremkaldende egenskaber probiotika? Dyreforsøg af mælkesyrebakterier har vist, at probiotika potentielt kan hjælpe med at forsvare vores krop mod visse kræftformer som tyktarmskræft. Men beviser er alt for foreløbig; lige nu, må vi kæmpe med den spændende glimt af potentiale.
  7. Tal med din læge eller ernæringsekspert. Der er hundredvis og atter hundreder af mikrobielle arter i vores kroppe, men kan disse arter opdeles yderligere i specifikke stammer. Og specifikke stammer anbefales at bringe nødhjælp til specifikke lidelser. Med hensyn til de særlige stammer af gavnlige bakterier, du skal tage, er det bedste råd er at tale med din læge eller ernæringsekspert. For mere alvorlige forhold, ville et tillæg være behov; regelmæssige fødevarer kilder som yoghurt er sandsynligvis ikke potent nok til at gøre en forskel. Endelig, selvom de fleste bivirkninger af probiotika er uskadelige (ligesom midlertidig gas opbygning), kan nogle gange mere alvorlige bivirkninger. Sikkerheden ved visse probiotika, når det tages af børn, ældre eller dem med svækket immunforsvar er endnu uklart; skal gøres mere forskning. I mellemtiden lægen eller ernæringsekspert er den bedste kilde til up-to-date information om gavnlige stammer, forskning og effektiviteten af ​​forskellige probiotiske kilder til rådighed for forbrugeren.
  8. Præbiotika. Endelig kan lægen anbefale, at der ud over probiotika, du jævnligt supplere med fiber samt (kendt som en "præbiotisk" stof). Prebiotika fodre de nyttige mikroorganismer, der allerede bebor din krop.

Stay tuned som igangværende forskning fører til en større forståelse af, hvor probiotika, særlige former og doseringer, kan forbedre vores sundhed. Snart kan vi alle befinder os fortælle vores børn, "du kan forlade bordet, så snart du er færdig med at spise dine bakterier!"