Hvordan man kan male en bil

Hvordan man kan male en bil


Klare instruktioner og nyttige tips vil hjælpe dig med at lære at male en bil i et par skridt. Selv hvis du ikke har råd til at købe en ny bil lige nu, kan du give din bil et friskt nyt udseende.

Du kan gøre det selv

Den måde din bil ser reflekterer over dig. Uanset om du shuttling dine børn i skole eller tage klienter ud til middag, som har en attraktiv bil kan gøre en forskel i den måde, folk ser dig. Dog kan professionelle lakeringer være dyrt.

Du kan ændre din bils udseende med lidt hårdt arbejde og nogle omhyggelig planlægning. Du får også brug for en masse tålmodighed, fordi det kan være en tidskrævende projekt. Opgaven kan virke overvældende, men hvis du bryde det ned i håndterbare trin, vil du snart være at køre en langt mere attraktiv bil.

Leverancer til dit projekt

Inden du starter på dit projekt, skal du samle følgende leveringer. Du kan leje tunge udstyr, og de fleste forsyninger bør være tilgængelig på din lokale isenkræmmer, auto dele levering butik, eller hjemme center.

 • Stor, klar, godt ventileret arbejdsområde
 • Aviser eller andre store papir
 • Malerens tape eller malertape
 • Sandpapir af varierende grits og en Power Sander
 • Filler for buler og andre reparationer
 • Sikkerhedsbriller og åndedrætsværn
 • Maling sprøjte og luftkompressor
 • Primer, maling og klarlak
 • Opløsningsmidler og hærder eller katalysator

Sådan at male en bil i fire trin

Der er flere trin involveret i at få en god maling job, og for at ende op med et attraktivt udseende, er du nødt til at give hvert trin den tid og opmærksomhed, det kræver. Gå langsomt, og du vil ende op med gode resultater!

Trin 1: Forbered Vehicle

Første er det vigtigt at få bilen klar til maling. Korrekt forberedelse er nøglen til at få et godt resultat, så du skal ikke sjuske med dette trin.

Rengør bilen meget grundigt for at fjerne enhver fedt, olie, eller gammel bilvoks. Så sand ned og reparere eventuelle rustpletter på bilen. Dernæst sand hele bilen til at afsløre den oprindelige lag maling eller bare metal af køretøjets krop. Reparer eventuelle buler med fyldstof og lad den hærde helt, før formning. Rengør bilen igen for at fjerne støv og olie. Endelig fjerne eventuelle løse plastik eller krom trim stykker og dække vinduer og resterende trim med tape og papir.

Trin 2: Påfør Primer

Et godt lag primer fungerer som et fundament. Det hjælper maling holde sig til dit køretøj og udjævner eventuelle mangler i overfladen af ​​din car.Apply en epoxy primer eller selvstændig ætsning primer til dit køretøj. Vær særlig opmærksom på de små ridser og fyldte spots, da primeren kan hjælpe med at give disse områder et ensartet udseende. Efter det første lag primer er hærdet, sand hele bilen igen med 220-grus sandpapir. Påfør mindst en yderligere lag primer og sand med 600-grus sandpapir. Endelig rengøre bilen igen for at fjerne støv.

Trin 3: Start Maleri

Nu er det tid at begynde at male bilen. Du kan forvente dette trin for at tage lidt tid, men hvis du er metodisk og omhyggelig, bør resultatet være meget rewarding.Read vejledningen på maleri udstyr og på selve malingen. Følg denne vejledning, når du blander produktet. En katalysator kan bidrage til at give en hårdere overflade. Sørg for, at hele bilen er helt ren, og derefter let sprøjte det med maling. Brug flere lag eller en base og top coat for at undgå dryp og andre ufuldkommenheder i overfladen. Det kan tage op til syv dage til overfladen for at helbrede, og i løbet af denne tid, skal det være støvfrit.

Trin 4: Påfør en Clear Coat

En klar lak vil hjælpe med at beskytte dit arbejde, og det vil give en højere glans udseende. Dette trin er ikke nødvendigt, men det går en lang vej mod at give din bil en professionel look.Before anvende den klarlak, sand bilen igen. Brug 1200 grus vådt sandpapir for at fjerne eventuelle små skønhedsfejl i malingen. Efter slibning, sikre at overfladen er fri af støv og olie. Påfør klarlak. Når det er hærdet, sand en sidste gang med 1500-grus vådt sand papir. Så buff bilen omhyggeligt for at bringe ud af glans.

Nyttige tips

Vide, hvordan at male en bil er det første skridt. Snart vil du tage på dette store projekt. Vær opmærksom på følgende tips i tankerne at gøre processen lettere:

 • Hold sikkerhed i tankerne på alle tidspunkter. Bær beskyttelsestøj, beskyttelsesbriller og en respirator for at beskytte dig mod støv og dampe.
 • Check lokale regler, før de gennemfører et projekt som dette. Der kan være begrænsninger om sprøjtning maling.
 • Vær tålmodig. Der er mange trin involveret i dette projekt, og hele processen kan være meget tidskrævende. Det kan tage en måned eller mere at fuldføre opgaven, så være parat til at tage din tid.
 • Læs alle instruktioner til dit udstyr og forsyninger. Producenten er den bedste kilde til information om maling og maling sprøjter.
 • Hold bilen og området omkring det ren på alle tidspunkter. Fedt og støv er fjender af en god maling job.

Mest af alt, husk at have det sjovt og nyde processen. Snart vil du have en smuk bil, der vil vende hoveder!