Hvordan man kan genkende lymfom Symptomer

På denne dag og alder, er livet blevet mere og mere tempofyldt. Da tiden er altid af afgørende betydning, de fleste mennesker har en tendens til at forsømme de vigtigste ting, såsom sundhedspleje. Nogle sygdomme, såsom lymfom, har symptomer, der ikke synes at være så stor en deal, så de ender med at blive overset.

Lymfom er en type af cancer, der involverer visse celler i immunsystemet, der kaldes lymfocytter. Lymfesystemet, er en del af immunsystemet, styrer strømmen af ​​lymfeknuder, der angriber patogener og ødelægger dem. Lymfeknuder bevæger sig gennem lymfeknuderne, også kendt som lymfekirtler, og andre dele af lymfesystemet, såsom mandler, knoglemarv, milt og thymus.

Cancer opstår, når kroppens celler opføre sig unormalt, specielt når cellerne begynder at formere sig og i sidste ende producere en masse, som påvirker andre organer. I tilfælde af lymfom, er forstørrede lymfeknuder normalt påvises, hvilket kan betragtes som tumorer. Ved detektion, er en biopsi administreres at afgøre, om massen er ondartet eller godartet.

Lymfom betragtes som den syvende mest almindelige kræftform i både hanner og hunner, og har mere end tredive undertyper. De undertyper er opdelt i to kategorier, Hodgkins, også kendt som Hodgkins sygdom og non-Hodgkins lymfom. En enkelt celle adskiller de to typer, en celle kaldes en Reed-Sternberg celle, som er til stede i Hodgkins lymfom.

Det er vigtigt at vide, hvilken slags lymfom en person er diagnosticeret med, da behandling varierer meget afhængigt af kræft type. Symptomerne for både, er imidlertid ens. De mest almindelige symptomer omfatter klumper i halsen, armhulen eller lysken. Disse er de mest almindelige symptomer på lymfom, og ofte de eneste. Disse klumper er smertefri, og er som regel mærkes, når badning eller forandring. Bemærk, at forstørrede lymfeknuder ikke altid mener det er lymfom; det er derfor, det er vigtigt at have det faste kontrolleret. Sammen med disse klumper, er der flere andre symptomer, der kan manifestere sig. Husk, at en klump skal være til stede sammen med de andre symptomer. Disse er:

  1. Feber. Når feberen er kontinuerlig eller tilbagevendende og ikke synes at have noget at gøre med en infektion.
  2. Overdreven sveden, især om natten.
  3. Vægttab og tab af appetit. Uforklarlig vægttab er normalt forbundet med nogen form for kræft; og det er ikke anderledes med lymfom. Som kræftcellerne spredt over hele kroppen, et fald i appetit er sædvanligvis til stede.
  4. Svaghed tilsyneladende uden grund.
  5. Svær kløe. Uforklarlig kløe, der ikke synes at være relateret allergi, især i fødder og ben.

Når diagnosticeret med lymfom, eller nogen form for sygdom for den sags skyld, er det vigtigt at samle alle former for oplysninger til rådighed. Med hjælp fra din læge og nutidens teknologiske fremskridt, som giver os adgang til vigtige oplysninger ved slip af en hat, er der ingen måde man kunne forblive uvidende. Online medicinske artikler, tidsskrifter og endda message boards er fyldt til randen med artikler for at fortælle dig, hvad du behøver at vide.