Hvordan man kan genkende lungebetændelse symptomer

Lungebetændelse er en respiratorisk infektion, som kan manifestere sig på mange måder - mere end halvtreds. Det er kendetegnet ved en betændelse i lungeparenkym og alveolerne, og fyldningen af ​​dine alveoler med væske. Betingelsen resultater fra en række kilder, såsom bakterier, svampe, vira og parasitter. Kemisk og / eller fysisk skade på lungerne kan også føre til lungebetændelse.

Nogle former kan være mild, mens andre kan bringe dit liv. Heldigvis, behandlinger, som vil fraskille dit system af infektionen er til rådighed. På grund af dette, er det helt sikkert anbefales, at du lærer at genkende lungebetændelse og dens symptomer, før tingene kommer ud af kontrol. Lungebetændelse kan opstå af sig selv, eller den kan snige sig ind på dig lige efter influenza eller andre luftvejslidelser. Det viser sig pludselig med mange symptomer, som omfatter følgende:

  • Hoste. Lungebetændelse-relaterede hoste typisk tung, som om du føler en dyb tryk i brystet, som du hoster.
  • Misfarvet slim. Når smittet med lungebetændelse, kan dine slim ændre sin farve. Mens det meste af tiden din slim er klar, bakterie-inficerede slim kan udvikle en grøn farve. I svære tilfælde af slim vender rustfarvet og kan være ledsaget af blod.
  • Kuldegysninger. Feeling koldt, når andre finder temperaturen normal er et tegn på, at din krop kæmper off en infektion. Du kan opleve stærke kuldegysninger, der involverer ufrivillig rysten når inficeret med lungebetændelse.
  • Åndenød. Lungebetændelse vil gøre det sværere for dig at trække vejret. Du vil opdage, at opretholde en lang ånde er vanskelig, og som et resultat du vil have kortere og hurtigere åndedrag, end du normalt ville.
  • Feber. Som med mange bakterielle infektioner, vil et tilfælde af lungebetændelse forårsage din krop til at udvikle feber, da det tøndestaver off yderligere smitte.
  • Brystsmerter. Den overbelastning i lungerne, ledsaget af stress, der udøves på dem med hoste, vil medføre nogle smerter i brystet. Fordi dine lunger er hævede af lungebetændelse, vil du bemærke en skarp, stikkende smerte som du trække vejret dybt.
  • Træthed. Et tilfælde af lungebetændelse vil du føle dig meget svagere, næsten svækkede. Uforklarlig træghed og en generel mangel på energi er en af ​​de mere almindelige tegn på en infektion.
  • Hurtige hjerteslag. Som din krop skifter i højt gear til at bekæmpe infektion, vil du bemærke, at din hjerterytme bliver usædvanligt hurtigt.

Ikke-bakteriel lungebetændelse, på den anden side har mildere symptomer, der dukker op mere gradvist end bakteriel lungebetændelse. Mens du kan opleve feber og åndenød, vil du blive hoste ud mindre slim. Du vil heller ikke føle meget svagere, og vil sandsynligvis ikke anser dig selv syg. Folk kalder denne tilstand "walking lungebetændelse", som det ikke er så lammende som de mere alvorlige former for lungebetændelse.

Hvis du opdager, at du oplever symptomerne diskuteret, det bedste, du kan gøre, er at søge yderligere konsultation med din læge. En uddannet læge vil blive udstyret med den nødvendige viden til korrekt diagnosticere, om din tilstand kan klassificeres som lungebetændelse.