Hvordan man kan forhandle en Talent agenturaftale

Underskrivelse af en talent agentur kontrakt kan åbne en masse døre for dig. Det er ligesom du har indtastet et rum fuld af muligheder. Dette kan være en drøm for de fleste talenter, men det er næsten en drøm-come-sandt for dig. Men før du får alt for ophidset og underskrive kontrakten, læse denne vejledning først. Der er altid en mulighed for, at talent agentur vil narre dig og lokke dig til at underskrive en kontrakt, som kun vil være til gavn for dem. Hvad værre er, kan denne kontrakt være skadeligt for dig. Vide, hvordan at forhandle en fair deal er nødvendig, især for begyndere.

Her er de ting, du bør sætte betydning, når der forhandles en kontrakt i et talent agentur:

  • Kontrakttype. Hvilken slags kontrakt du underskriver-eksklusiv eller ikke-eksklusiv? Med en eksklusiv talent kontrakt, vil du kun acceptere arbejde med talent agentur, og du er ikke tilladt at indtaste en anden kontrakt fra andet agentur. Den ikke-eksklusiv talent kontrakt, på den anden side, giver dig mulighed for at underskrive kontrakter i andre talent agenturer.
  • Kommissionen. Det talent agentur får en procentdel provision for hvert projekt eller arbejder de får du. Normalt er Kommissionen mindst 10% til så meget som 15%. Aldrig enige om en kontrakt med angivelse af mere end 15% provision. Du kan forhandle mindre kommission, hvis du allerede har bevist, at du vil højst sandsynligt få flere projekter under agenturet. Men det kan kun være muligt efter nogle års arbejde med talent agentur.
  • Arbejder. Aldrig underskrive og blive enige om en kontrakt, der forpligter dig til at give agenturet en provision for værker, de ikke fandt for dig. Du bør forstå, at talent agentur opgave er at lede efter værker for dig, og hvis de ikke kan udføre deres del, vil de ikke få en kommission.
  • Kontrakt varighed. Eksklusive kontrakter er længere end den ikke-eksklusive. Normalt eksklusivaftaler vare fra 12 måneder til op til 24 måneder. I mellemtiden har en ikke-eksklusiv kontrakt almindeligvis varer mere eller mindre seks måneder til 12 måneder. Ved afslutningen af ​​denne kontrakt varighed, kan du tilmelde en anden kontrakt, hvis både du og agenturet vil fortsætte med at arbejde sammen.

Læs kontrakten mindst to gange, inden han underskriver den. Når du læser kontrakten, se for urimelige tilbud som højere provision eller betaling før du kan accepteres af talent agentur. Det er en no-no at tilbringe endnu en enkelt cent til at betale talent agentur. De bør kun få noget, når de har givet dig jobs.

Vær aldrig bange for at spørge eller præcisere, om der er uoverensstemmelser på kontrakten. Må ikke underskrive en kontrakt, medmindre du er 100% sikker på at underskrive det.

Du kan kontakte en advokat og få kontrakten tjekket, inden han underskriver den. Som en almindelig person, er du ikke forventes at forstå de love, der gælder denne form for kontrakt, men en advokat gør. Hvad er nogle ekstra dollars, hvis du kan være sikker på at du vil have i det mindste en fair deal? Bedre endnu, kan advokaten hjælpe dig lukke en kontrakt, der er meget gavnligt for dig.