Hvordan man kan forbedre sundhed med grøn te

Føler du dig beroliget af den varme, subtile kop grøn te? Er det ser ud til at tilkalde en klarere, mere afslappet holdning? Din krop kan være at forsøge at formidle sin taknemmelighed over, at du har besluttet at fodre den denne nærende drink! Hvis du er mere fortrolig med grøn te is, nu er det tid til at vågne op til de sundhedsmæssige fordele af grøn te. Dette er ingen fad.

Vi er meget heldige, at grøn te er så rig på flavonoider. Hvad er flavonoider, spørger du? De er et sæt af pigment forbindelser i planter, men i vores kroppe de fungerer som kraftige antioxidanter. Grøn te sker for at indeholde en veritabel dusør på flavonoider - især catechiner, der hører til flavan-3-ol underkategori. En sådan catechin, Epigallaokatekin-3-gallate (heldigvis forkortet EGCG), er rigeligt i grøn te, men hidtil ikke kan findes andre steder.

Hvad kan grøn te gøre for dit helbred? Her er et par af de store grunde til at drikke grøn te:

 1. Antioxidanter = anti-cancer. De antioxidant flavonoider i grøn te (som EGCG) hæmmer både vækst, spredning af kræftceller. De kæmper mod oxidative skader forårsaget af frie radikaler, og undersøgelser tyder på, at de selv kan angribe og fjerne kræftceller uden sikkerhedsstillelse skader på raske celler i kroppen.
 2. Hjerte-kar-sundhed. Ikke alene er grøn te rig på flavonoider, der kan bekæmpe kræft, men det er også en stor kilde til flavonoler og flavoner, to typer flavonoid, at undersøgelser har vist sig at forbedre hjerte-kar-sundhed. Undersøgelser har antydet, at grøn te, med alle dens antioxidanter, kan tjene dit kredsløbssygdomme på følgende måder:

  • Reducer oxidation af LDL (dårligt) kolesterol, og dermed bekæmpe åreforkalkning.
  • Reducer dårlige kolesterol i almindelighed uden at påvirke niveauet af gode kolesterol
  • Reducer risikoen for hjerteanfald, samt sandsynligheden for dødsfald i løbet af et hjerteanfald.
  • Styrke blodkar foring for at forbedre cirkulation.
 3. Styrke immunsystemet. L-theanine komponent i grøn te (og findes i alle te) er blevet vist at potentielt styrke vores T-celler i deres kamp mod infektion og sygdom. Grøn te kan give en anti-inflammatorisk, og også en anti-allergisk løft til dit system.
 4. Kognitive fordele. En nylig undersøgelse af ældre borgere i Japan viste, at grøn te kan bekæmpe kognitiv tilbagegang. Ikke kun det, men resultaterne af en separat undersøgelse tyder på, at grøn te potentielt kunne bremse udviklingen af ​​Alzheimers.
 5. Stress reducer? Vi er alle på udkig efter måder at reducere stress i vores liv, men de fleste af os ikke har mulighed for blot at undgå stress. Når vores mål er at klare uundgåelige stress i sundere måder, bør vi se på grøn te. Te kan forbedre vores evne til at komme sig efter stressende begivenheder.
 6. Hvorfor grøn te i stedet for andre former for te? Dels har de sundhedsmæssige fordele af grøn te blevet underbygget af en større mængde af forskning. Men ud over det, ville niveauet af antioxidanter i grøn te være svært at duplikere i slags te, hvis blade fik lov til at oxidere i højere grad. Med sort te og endda oolong, oxidation af bladene forårsager omdannelse af catechiner af visse enzymer. Fordi grøn te blade er dampet, når de er friske, de ikke oxiderer nær så meget som andre teblade og dermed spare mange af de catechiner til din personlige fordel.

  Endelig er grøn te ikke traditionelt drukket med mælk eller fløde tilsættes. Du vil opdage, at dens subtile, delikate smag kræver intet tilføjet alligevel. Undersøgelser tyder på, at tilsætning af mælk til te gør dem mindre til gavn for vores sundhed.

Mange undersøgelser af de sundhedsmæssige fordele af grøn te har påberåbt sig et dagligt forbrug på fire eller fem kopper. Andre fastsætte mindst to eller tre. På en eller to kopper grøn te om dagen, kan vi stadig høste nogle af de mange fordele ved at drikke grøn te. For dem af os, der befinder os drikker måske en kop om dagen på de fleste, bør vi overveje at indføre grøn te og alle dens fordele for vores medarbejdere (tilskyndelse te-drikke på kontoret). Som en beskeden kilde til koffein, er det endnu en fantastisk måde at afslutte kaffe!