Hvordan man genkender Trans Fat og hvorfor du bør undgå det

Trans fedt er en kunstig umættet fedt, der indeholder trans-isomeren fedtsyrer. Mens de fleste fedtstoffer har sundhedsmæssige fordele og er faktisk nødvendigt for at opretholde sundhed, transfedtsyrer er slet ikke sundt og spise dem kan øge chancerne for hjertesygdom.

Transfedtsyrer oprettes, når umættede fedtstoffer, såsom vegetabilsk olie, hydrogeneres med henblik på at skabe en mere fast fedtstof, såsom margarine. Disse delvist mættede fedtstoffer opbevares i længere tid, og er billigere at producere end mange mættede fedtstoffer, såsom smør. Olier med transfedtsyrer er også ofte brugt af restauranter, som de kan opvarmes flere gange at stege fødevarer uden at blive ændret.

Hvorfor du bør undgå Trans Fat

Trans fedt har få sundhedsmæssige fordele og kan skade dit helbred på mange måder. Spise transfedtsyrer vil øge din dårlige kolesterol eller LDL, den type kolesterol, der er impliceret i hjertesygdomme og slagtilfælde. Faktisk har transfedtsyrer vist sig at øge chancerne for hjertesygdom mere end nogen anden form for makro næringsstof. Hidtil været mindre forskning i andre virkninger af transfedtsyrer, men nogle undersøgelser har vist, at transfedtsyrer også kan øge din risiko for diabetes, visse typer af kræft, Alzheimers sygdom, og endda infertilitet. Transfedtsyrer har også vist sig at øge andelen af ​​abdominal fedt i aber. Regnskabsmæssig abdominal fedt kan også øge risikoen for at udvikle diabetes og hjertesygdomme.

The American Heart Foundation anbefaler, at folk får mindre end én procent af deres daglige kalorier fra transfedt, som selv små mængder kraftigt kan øge risikoen for hjertesygdom. Det betyder i gennemsnit en person skal forsøge at forbruge 20 kalorier eller mindre af transfedtsyrer per dag. Som transfedtsyrer naturligt forekommer i spormængder i kød og mælk, betyder dette at forsøge at skære industrielt skabte transfedt helt.

Hvordan man genkender Transfedtsyrer

Transfedtsyrer er normalt inkluderet om ingredienserne etiketter til forarbejdede fødevarer, idet beløbet i gram per portion. Dette bør være meget lav, eller ikke eksisterende. Husk, at du vil beholde til mindre end 2 gram transfedt per dag.

Men i nogle tilfælde, hvis fødevaren indeholder mindre end 0,49 gram af trans fedt, kan det mærkes som ikke har transfedtsyrer. Som selv denne lille del kan hurtigt tilføje op til mere end den anbefalede daglige mængde, er det en god idé også at tjekke ingredienserne. Hvis de omfatter delvist eller fuldstændigt hydrogenerede olier eller forkortning indeholder produktet sandsynligvis en vis mængde af transfedtsyrer. Husk også at spørge restauranter, hvad de steger deres mad i at afgøre, om de bruger transfedtsyrer. Rene vegetabilske olier, såsom raps, oliven, jordnød, solsikke eller majs olier er bedst.

Transfedtsyrer er først for nylig blevet anerkendt for den skade, de kan gøre, så producenterne har været langsomme til at reagere. Det er dog muligt at beskytte dig mod de mulige bivirkninger ved indtagelse af transfedtsyrer ved at sikre, at du spiser så lidt af dem som muligt.