Hvordan man beregner strømliner

Forestil en flyvemaskine flyver rundt til en vis destination, der ikke kan nås med landbaserede køretøjer. Mens forestille dette, så lad mig spørge dig, har du nogensinde spekuleret på, hvordan disse enorme metal maskiner er i stand til at opretholde en vis grad af højde i længere tid. Ja, du kan sige, at strålen eller propel motor er ansvarlig for det. I virkeligheden er det dog den luft, der passerer under, over og rundt om flyet på himlen, der virkelig holder det i luften. Denne luftstrøm kan beregnes via strømliner som typisk er ændringen af ​​hastighedsvektoren i forhold til den linje, der går forud for det før kraftigt kontakte en fysisk ting, en flyvemaskine til dette spørgsmål. Med andre ord, hvis der er en kontinuerlig strøm af luft og noget ydre tilsættes til blandingen, retningen af ​​strømmen eller strømline vil ændre sig. Computing for disse ændringer vil bestå af dig ved hjælp af en række ligninger, der involverer den funktionelle stream formel. Huske på, at denne ligning er kun gældende strømliner, der er i en stabil tilstand, der ikke kan komprimeres.

  • Single out dele af hastighedsvektoren. Vektoren hastighed er den oprindelige flow eller linje luften følger. For at beregne strømningslinierne, bliver du nødt til at bestemme og påpege hver del af hastighedsvektoren først. Ligningerne til at bruge her er V = 2Y + 4XJ hvor 2Y repræsenterer U-komponent og 4X repræsenterer Y-komponenten.
  • Brug stream funktionen ligning. Så længe du kender hastighedsvektoren komponenter, kan du bruge åen funktion ligning til at beregne strøm-funktionen. For at gøre dette, input alle nødvendige numeriske tal for komponenterne i ligningen. Hvis du ikke er bekendt med ligningen, så læs op mere på det her.
  • Bestem stream-funktionen. Med begge ligninger på slæb og med resultater, der kombinerer dem vil give dig den strøm funktion, som vil hjælpe dig med at plotte strømliner eller baner af en bestemt strøm.
  • Løs for Y konstant. Hvis strømmen funktion, du udlede er lig med 0, og derefter overveje at løse for Y i ligningen til at bestemme Streamline eller bane af særlig flow.
  • Gentag processen. Processen er stort set den samme for alle slags strømline. Den nederste linje er, at du skal løse for Y. Hvis matematik er mere forståelig og enkel, så computing for X er en proces værd at gøre. I alle tilfælde holde med processen i computing strømliner inden for samme flow område. Du kan få brug for at indsætte andre konstanter for effektivt løse ligningen og finde ud af, hvad Y repræsenterer.

Så snart du har beregnet de effektiviserer og har de numeriske resultater, kan du nu oversætte tallene ind i en graf til at gøre hele prøvelser langt mere forståelig for ikke-matematiske mennesker. Husk, dette aspekt af matematik og fysik er temmelig kompliceret, men det er et afgørende tandhjul i alle de love om bevægelse, vi alle nyder i dag.