Hvordan laver skabslåger

Hvordan laver skabslåger


At lære at gøre skabslåger er ikke så svært at gøre. Alt du behøver er nogle grundlæggende snedkeri viden, de rigtige værktøjer og et lille værksted, hvor du kan skabe de nye døre for din frysere. Dette job, mens tidskrævende, vil bringe et strejf af personalisering til dit hjem og hjælpe dig med at spare en masse penge ved at gøre det selv.

Værktøjer til at foretage skabslåger

 • Træ lim
 • Tabel sav
 • Mitre box
 • Tabel router
 • Elektrisk eller ledningsfri boremaskine skruetrækker bit med
 • Corner lynlåse
 • Toplasur
 • 3/4 for-tommer og 1/4-inch krydsfiner med hårdttræ overflade
 • Sandpapir
 • Øjenbeskyttelse
 • Hardware (håndtag og hængsler)

Valg af Træ til din fryser døre

Vælge hvilken type træ, du ønsker at gøre dine skabslåger er en af ​​dine vigtigste beslutninger. Selvom du måske ønsker at farve de færdige døre en bestemt farve, mange sorter er smukke i deres base tilstand, som rød eg. Dine valg er næsten grænseløs, med eg, fyr, elm, ahorn og andre træsorter perfekt egnet til skabslåger. Nøglen til at vælge, men er at sikre at du køber den samme type 1/4-inch krydsfiner, som du gør på 3/4-inch indramning træ (for eksempel, hvis du køber røde egetræ for rammen, købe rød eg krydsfiner til panelerne).

Valg træstykker med lige korn er også vigtigt, som lige korn ikke kun give skabslåger et mere ensartet udseende, men de hjælper også døren håndtere sæsonudsving som temperatur og luftfugtighed mere effektivt.

Realiseringen skabslåger

Opbygning af Frame

Start med at "rippe" dine hårdttræ brædder med et bord så til en bredde på to inches. Ripping er et begreb, der anvendes til at beskrive den handling at skære et stykke træ langs kornet. Afhængig af din ønskede udseende for din døre, kan du rippe brædderne til enhver bredde virkelig, men for de fleste traditionelle skabslåger, det er en to-tommers bredde. Disse stykker vil gøre op vangerne (siderne) og skinnerne (top og bund), som gør rammen.

Tag et målebånd og registrere dimensionerne af kabinettets åbning, så du kan bestemme, hvordan man laver skabslåger, der passer ordentligt. For enlige skabslåger, tilsættes en tomme til både højden og bredden for at muliggøre en halv inch overlay på alle fire sider. For dobbelte skabslåger, tilføje en tomme til højden og en halv tommer til bredden.

Skær vangerne til den nøjagtige højde dimensioner af åbningen, plus den ene tommer add-on ved hjælp af bispehue boks eller sav. Når du er færdig, skæres skinnerne til de rette dimensioner.

Brug en coping bit og coping slæde på routeren at gøre skåret langs enderne af skinnerne. Brug en pind lidt til langs kanterne af vangerne at lave en rille til skinnerne til at passe på. Tør fit alt for at sikre rammen er jævnt skæres.

Skær 1/4-inch krydsfiner til din midter panel. For at sikre det er korrekt dimensioneret til dørkarmen, måle i 3-1 / 4 inches fra størrelsen af ​​rammen og skæres panelet til denne dimension.

Montering af Cabinet Door

Påfør trælim til de to ender af den nederste skinne og sæt skinnen i vangen riller. Fastgør forbindelse med klemmer til den er tør.

Sæt panelet og fastgør den øverste skinne til vangerne ved hjælp trælim på hver led. Hold det fastgøres med klemmerne; holde klemmerne på plads, indtil trælim er helt tør.

Finpudsning

Påfør pletten, polyurethan glans eller bare male din låge, så det tager på det udseende, du ønsker for dit køkken. Når maling eller bejdse er helt tør, tilsæt hardwaren og installere dine nye skabslåger til din frysere.