Hvordan Kulhydratstofskifte Påvirker Vægt

Kulhydrat metabolisme refererer til den proces kroppen går igennem for at nedbryde kulhydrater til energi. Spise for meget kulhydrater kan forårsage en stigning i din bodyâ € ™ s fedt oplagring. Men spise for lidt kan have drastiske konsekvenser for helbredet.

Hvad er et kulhydrat?

Kulhydrater kommer ind i din krop i form af mad. Korn, ris, korn, slik, de fleste frugter og alle de fødevarer, der stammer fra dem er primært kulhydrater. Mens protein fødevarer give din krop med styrke og helbredende evner, kulhydrat fødevarer giver din krop den energi, den har brug for til at fungere.

Din krop bruger kulhydrater som sin vigtigste levering af brændstof. Når spist, kroppen vender kulhydrater i sukker kaldes glukose. Insulin skyller glukose ind i dine celler, hvor det bliver energi. Hvis der er ekstra glukose tilovers fra processen, gemmes som fedt.

Forskellige Carbs Spil forskellige dele i vægtkontrol

Der er tre forskellige typer af kulhydrater, en vægt-bevidste person bør være opmærksom på: fiber, komplekse og simple kulhydrater. Fiber er ufordøjelige kulhydrater. Højt fiber fødevarer indeholder komponenter, der ikke nedbrydes i kroppen, og ikke får konverteret til energi eller fedt. De giver kroppen en fuld følelse under rejser gennem det, og give andre sundhedsmæssige fordele, såsom at bidrage til hjerte og kolon sundhed.

Så er der to slags fordøjelige kulhydrater. Simple kulhydrater, såsom raffineret sukker og frugt, nedbryde hurtigt til glukose. Nylige undersøgelser tyder på, at visse simple kulhydrater kan forårsage sådan en hurtig sus af insulin, som de rent faktisk øge appetitten og risikoen for overskydende fedt oplagring. Komplekse kulhydrater nedbryde langsommere og brænde som energi længere. De er generelt mindre opfedning.

Den sundeste Carb

Komplekse kulhydrater forårsage langsommere insulin stiger og er mindre tilbøjelige til at øge appetitten. De er også tilbøjelige til at indeholde vitaminer og andre vigtige næringsstoffer. De fleste sundhedsmyndigheder anbefale at spise komplekse kulhydrater som din primære kilde til ernæring, både for vægttab og generel sundhed. Det betyder at indarbejde fornuftige portioner af hele korn pasta, brød og korn i din kost.

Disorders

Der er mange sygdomme i kulhydratstofskiftet. Laktoseintolerans, fructoseintolerans, og Galactosemia er alle forhold, der følger af den manglende evne til korrekt nedbryde kulhydrater. Den mest almindeligt kendt kulhydrat-relateret lidelse er diabetes. Hvis din krop ikke kan producere nok insulin til at metabolisere sukker du spiser, kan du udvikle diabetes. Der er to typer. Type 1 diabetes er mest almindelig hos børn. Det sker fordi celler i bugspytkirtlen ikke frigive nok insulin i blodet. Type 2-diabetes forekommer i ældre voksne. Det er en tilstand, der udvikler når kroppen bliver resistente over for insulin, så mere insulin er nødvendig for at skylle sukker ud af blodet. Dette er en almindelig komplikation af fedme. Resultaterne af ubehandlet diabetes i enten årsagen er højt sukkerindhold i blodet. De sukker skader blodkarvægge og forringe reparation processer. Dette kan føre til blindhed, koldbrand, der kræver amputation af lemmer, og andre sygdomme.

På trods af populariteten af ​​low-carb diæter, kulhydrater er en vigtig del af både en sund kost og en vellykket vægttab regime. Når spises i fornuftige portioner, kulhydrater nedbryde giver kun energi, ikke overskydende fedt.