Hvordan Køn kan påvirke Trænings Holdninger og ydeevne

1. Muskel masse spørgsmål. Den gennemsnitlige kvinde har (omkring to tredjedele) væsentligt mindre lean muskelmasse (LMM) end hendes mandlige modstykke. Som følge af deres større mængde LMM og kombineret med deres større størrelse og højere niveau af styrke, mænd typisk udføre langt bedre end kvinder i aktiviteter, der kræver eksplosiv kraft.

2. "X" markerer stedet. Som hovedregel, når den kvindelige albueled overstrækning og en womanâ € ™ s arme forlænges i en supineret stilling, en womanâ € ™ s albuer er meget tættere på hinanden end hos mænd. Med andre ord, en womanâ € ™ s våben tendens til at danne et "X", mens en mand? € ™ s våben tendens til at danne parallelle linjer, der strækker sig fra skuldrene. Den vinkel forskydning af den kvindelige underarm til hendes overarm kan hindre hendes præstation i både kaster aktiviteter og aktiviteter, der kræver maksimal gearing.

3. øjnene der ser. Statistikkerne viser, at andelen af ​​mænd, der er relativt tilfredse med deres vægt er væsentligt højere end for kvinder. Denne forskel kan have en indvirkning på, hvorfor en person øvelser og hvad motion modalitet er i sidste ende foretages.

4. Grænser for størrelse. Fysisk, mana € ™ s hjerte og lunger er større end kvindens. Den større mandlige hjerte og lunger producere højere slagtilfælde mængder og vitale kapacitet end de kvinder. Mænd har også mere ilt i deres arterieblod end kvinder. Denne faktor er vigtig på grund af variationer af kompensatoriske ændringer i hjertets minutvolumen. Eftersom maksimal minutvolumen er begrænset noget af størrelsen af ​​hjertet, en kvinde kan ikke (forholdsvis) kompensere for den lavere indhold af oxygen i det arterielle blod. Som et resultat, den maksimale mængde ilt, der kan forbruges under træning er lavere hos kvinder end hos mænd.

5. at tage det til det yderste. Under kraftig fysisk anstrengelse, kvinder er nødt til at øge deres puls, da slagvolumen og ydeevne er begrænset af den samlede blodvolumen. Følgelig er der for en given submaksimal arbejdsbyrde, den gennemsnitlige kvinde er altid opererer på et niveau tættere på hende maksimale kapacitet end den gennemsnitlige mand, og vil nå udmattelse før.

6. Mere tilbøjelige til at deltage. Kvinder er lidt mere tilbøjelige til at udøve regelmæssigt end mænd. Desuden køn har tendens til at påvirke valget af motionsaktiviteter, hvor en person vælger at engagere sig.

7. Steady som det går. Kvinder har tendens til at ophobe fedt på taljen, arme og lår, mens mænd har tendens til at ophobe fedt primært på ryg, bryst, og mave. Da kvinder har en relativt længere krop og kortere ben, er deres vægt fordeles lavere end det er i mænd. Således kvindelige tyngdepunkt er lavere end mænd. Blandt virkningerne af denne lavere tyngdepunkt er, at kvinder har en tendens til at have en højere grad af balance, en egenskab, som kan påvirke ydeevnen i en række fysiske aktiviteter.

8. Ikke en forhindring. Forskning viser, at fysisk aktivitet har ringe eller ingen effekt på den gennemsnitlige womanâ € ™ s menstruationscyklus. Følgelig bør ingen begrænsning placeres på fysisk aktivitet af den gennemsnitlige kvinde på enhver fase af sin cyklus.

9. varmen er tændt. Da varme (enten metabolisk eller omgivende) er en begrænsende faktor i den fysiske ydeevne, skal både mænd og kvinder udvikler metoder til at håndtere stigninger i temperaturen. I den forbindelse har forskning vist, at kvinder har en højere kropstemperatur i hvile end mænd, færre svedkirtler, lavere svedproduktion, og en tilbøjelighed til at begynde at svede ved højere temperaturer end mænd. Desuden en womanâ € ™ s større mængde fedtvæv fungerer som isolering og hæmmer varmeafledning. Implikationen af ​​disse forskelle er, at kvinder har mindre tolerance over for varme end mænd. Som et resultat, kvinder er mere udsat for varme stress end mænd og er nødt til at arbejde relativt hårdere end mænd til at opnå lignende arbejdsmængder under højere niveauer af varme forhold.

10. Strukturel tilbageholdenhed. En womanâ € ™ s bækken er 1/2 tommer bredere og er rundere end en mand? € ™ s. Fra den lidt bredere bækken, en womanâ € ™ s lårben strækker sig en større vinkel. Alle faktorer, de fælles udspilinger og de blødere led og ledbånd i bækkenringen af ​​en kvinde kan hindre hendes evne til at udføre fysiske aktiviteter, der involverer løb og spring.

James A. Peterson, Ph.D., FACSM, er en freelance skribent og konsulent i sport medicin. Fra 1990 til 1995, Dr. Peterson var direktør for sports medicin med StairMaster. Indtil da var han professor i fysisk uddannelse på USA Military Academy.


Copyright 2010 af American College of Sports Medicine.