Hvordan kan man øge sædkvalitet

Hvordan kan man øge sædkvalitet


Hvis du forsøger at blive gravide, kan du finde dig selv spekulerer på, hvordan at øge sperm count, og om disse tricks kan hjælpe dig med at få positiv graviditetstest, du håber på.

Om mandlige fertilitet

Selv om der er flere forskellige problemer, der kan bidrage til infertilitet, den største årsag til mandlige fertilitetsproblemer er lav sædkvalitet.

Sædkvalitet kan måles ved sæd analyse i en læge kontor. Over 20 millioner sædceller per milliliter betragtes som normalt, selv om gennemsnitspriserne spermietallet er faldet med 1-2 procent procent om året i de sidste mange årtier. Grunden til denne ændring er ikke kendt, selv om øget miljøforurening ofte menes at være en medvirkende faktor.

De fleste kvinder er klar over, at alder er en faktor i deres evne til at blive gravide, men mange mænd er overrasket over at erfare, at den mandlige fertilitet påvirkes af alder også. Forskning viser fertilisationsgrader er som regel mere end 60 procent for mænd under 39. Past 40 år, denne sats falder med omkring 50 procent.

Hvordan kan man øge sædkvalitet

Undertiden årsagen til en lav sædkvalitet skyldes en anden sygdomstilstand. For eksempel patienter med cystisk fibrose har ofte en lav sædkvalitet på grund af en manglende eller blokeret sædlederen. Klinefelters syndrom patienter bære to X og Y en kromosomer, som kan føre til ødelæggelse af slimhinden i sædkanalerne i testiklerne. Mænd, der har modtaget strålebehandlinger for kræft kan have en lav sædkvalitet så godt.

Når andre medvirkende faktorer er blevet udelukket, kan en mand være i stand til at overveje, hvordan man kan øge sædkvalitet ved at følge nogle få grundlæggende tips.

Undgå overophedning

Du har måske hørt, at boksere er bedre end trusser for en mand, der forsøger at udvide sin familie. Dette har intet at gøre med mode, dog. Boxere er at foretrække, fordi de tillader luft at strømme væk fra testiklerne, holde dem lidt køligere end den normale kropstemperatur på 98,6 grader. Det er også derfor mænd, der forsøger at blive gravide får ofte at vide at undgå varme bade, saunaer og boblebade.

Føre en sund livsstil

Nogle af de nemmeste måder at øge sperm count involverer vedtage sunde vaner, der vil gavne en mand i alle aspekter af hans liv. For eksempel:

  • Opretholde en sund kropsvægt
  • Undgå marihuana, kokain og andre ulovlige stoffer
  • Afholde sig fra alkohol eller begrænse forbruget til særlige lejligheder
  • Rygestop
  • Reducer koffein indtag
  • Spis økologisk dyrkede produkter når det er muligt at begrænse eksponeringen for skadelige pesticider

Tage en multivitaminpille

Generelt læger rådgive mennesker, der spiser en sund kost, der multivitaminer er ikke nødvendige. En mand, der forsøger at blive gravide, kan dog overveje at tage en multivitamin med C-vitamin, zink og folinsyre for at fremme nye sædproduktion og øge sperm motility.The urtekosttilskud ginseng, Savpalme, og Astragalus undertiden anbefales som en måde at øge sædproduktion. Men det er en god idé at drøfte disse alternative behandlinger med din læge. Mens urtekosttilskud er generelt sikkert, når det tages ved de foreskrevne doser, kan de undertiden forårsage interaktioner med andre medikamenter, som du kan tage.

Motion forsigtigt

Mens regelmæssig motion er en mulighed for, hvordan man kan øge sædkvalitet, er det vigtigt at vælge den type øvelse omhyggeligt. Cykel har været knyttet til impotens hos mænd, såvel som en reduceret sædtal. Mountainbiking er særlig problematisk, da det indebærer udsættelse for mere ekstreme stød og vibrationer. Løb kan også give problemer med en lavere sædkvalitet, da det ofte fører til overophedning af testiklerne.

Time Samleje Tilstrækkeligt

Ud over at timing samleje at falde sammen med ægløsning, bør par, der forsøger at blive gravide prøver at have samleje i de tidlige morgentimer eller eftermiddag. Sperm niveauer siges at være højest på dette tidspunkt. Det er også en god idé for en mand til at vente mindst tre dage mellem udløsninger. Hyppig samleje eller masturbation siges at sænke en mands sædkvalitet.