Hvordan kan man foretage behovsvurdering Træning

Før du begynder at starte nogen form for uddannelse regime for en virksomhed, skal du være i stand til at begrunde, hvorfor en bestemt afdeling eller gruppe i organisationen ville behøver sagde træning. Der er også en sondring mellem de former for træning, som du kan foretage i virksomheden. Der er forretningskritisk uddannelsesmoduler, som omfatter uddannelse centreret på de vigtigste moneymaking funktion af den virksomhed eller organisation, og der er også grundlæggende uddannelse, såsom sikkerhedsuddannelse, hvor alle virksomhedens medarbejdere har brug for. Det er de typer af kurser, som er helt afgørende for alle organisationens medarbejdere. Men hvordan kan du bestemme, hvilke typer af uddannelse, du og din virksomhed bliver nødt til at gennemgå? Dette ville være det bedste tidspunkt at foretage din uddannelsesbehov vurdering.

Der er en række typer af behovsvurdering. Her vil vi undersøge et par mere detaljeret.

  1. Den første type af behovsvurdering er brugeranalyse. Denne type analyse beskæftiger sig primært med de potentielle instruktører og deltagere, der vil blive involveret i uddannelsen. De spørgsmål, du bliver nødt til at svare i denne type analyse er der præcis vil drage fordel af uddannelse, som vil gennemføre den, og som modtager den. Dette omfatter også de individuelle kapaciteter af grupperne - hvad er læringsstil modtagerens gruppe? Hvilken type undervisning teknik gør de reagerer bedst? Til dine undervisere, vil du også nødt til at vide, hvad omfanget af deres viden om emnet er. Hvis for eksempel, dine undervisere mangler den nødvendige viden til effektivt at gennemføre uddannelse, kan de nødt til at gennemgå en separat træning selv, før de selv forsøger at træne modtagerne.
  2. Task-analyse, på den anden side, tager hensyn til jobbet, og kravene er nødvendige for at udføre arbejdet selv. Du skal angive både den dygtighed niveau, der kræves for de opgaver, samt klart definere, hvad disse opgaver er. Content analyse er en form for behovsvurdering, hvor kildematerialet selv analyseres for at se, om materialet er egnet til træning. Er dokumenterne opdateret, og er de relevante for uddannelsen, der leveres? Vil undervisningsmaterialer nå målet, og effektivt sidestille til den ønskede arbejde output af gruppen? Indholdet af undervisningsmaterialer bør ikke modsiger jobfunktionen selv; ellers undervisningsmateriale og uddannelsen selve gengives helt ineffektive.
  3. Cost-benefit-analyse er en anden type analyse, som er blevet lånt fra den forretningsmæssige side af tingene. Når vi taler om en cost-benefit-analyse, udtrykket, der umiddelbart kommer til at tænke på ROI, eller Return on Investment. Hvert træningspas kommer med en passende pris, uanset om det er monetære eller mandetimer brugt træning. I tråd hermed hvad du ønsker at gøre, er at analysere, hvor lang tid det vil tage, før du rent faktisk opnå en forrentning af den uddannelse, det vil sige, når der dine praktikanter skønnes at kunne bruge uddannelsen i deres respektive job roller?