Hvordan kan jeg tage sig af mine ældre forældre 'ernæringsmæssige behov?

Af alle dem, der vi møder i livet, ingen er mere indflydelsesrige end vores forældre. De gav alt for os, da vi var yngre og som vores forældre alder, skal vi gøre det samme for dem. Forudsat tøj og husly er normalt simpelt nok, efter alt hvad vi har kendt dem hele vores liv. De har fortalt os, hvor de ønskede at leve, når de bliver ældre, og hvordan de kan lide at klæde. Udfordringen kommer i det, de spiser. Hvad at fodre vores gamle forældre må være en af ​​de vigtigste beslutninger, som vi gør for dem.

Når du vælger et måltid for en ældre person, skal vi spørge os selv et par grundlæggende spørgsmål.
1) Har de lider tab af appetit?
2) Har de mekaniske problemer, der forhindrer dem i at spise normalt?
3) Har de sundhedsspørgsmål, der skal effekt næringsstoffer?

At kende svarene på disse enkle spørgsmål kan gå langt i at gøre ordentlig kost valg for din ældre forælder. Lad os se nærmere på hvert punkt, og hvordan det relaterer til din elskede.

1) Har de lider tabt appetit?
Mange gange ældre spiser ikke så meget, som da de var yngre. De kan vælge at spise en fuld måltid kun en gang om dagen. De kan vælge at spise flere små måltider eller snacks om dagen. Begge disse valg er okay. Husk for en ældre person, maden er om kvalitet frem for kvantitet. At tvinge den ældre person til at spise mere, vil kun få dem til at lukke ned og ofte stoppe med at spise helt.

Start med at tilbyde dem det, de nyder at spise. For eksempel, hvis de kan lide is derefter tilbyde dem en lille skål med is sammen med en sund mad valg ligesom dampet broccoli. Spørg dem, om de vil spise et par bites af dette før isen.

Ældre mennesker som konsekvens og rutine. Så overveje at tilbyde dem deres måltider og snacks på samme tidspunkt hver dag. Dette vil hjælpe dem med at udvikle en vane med at spise og sætte deres sult mønstre. Deres krop vil begynde at naturligt føle sig sulten på måltid tidspunkter. Vær opmærksom på, at mange vaner præferencer, som de har haft i yngre år ikke går væk, blot fordi de er ældre. Hvis de ikke spiser rå gulerødder, da de var yngre, de sandsynligvis ikke spise dem, når de er ældre. Hvis de kun spiste kogte gulerødder derefter give dem kogte gulerødder nu.

Når man har med tab af appetit, aldrig tage væk præference fødevarer helt. Du må ikke holde op med at tilbyde is alle sammen, indtil de spiser noget andet. Dette vil kun sinke processen med at udvikle gode spisevaner. Hvis de nægter at spise noget som helst, så kontakt din læge. Dette kan være et tegn på en mere alvorlig tilstand.

2) Har de mekaniske problemer, der forhindrer dem i at spise ordentligt?
Mekaniske problemer er eksterne faktorer, effekt spise. Nogle eksempler på disse er tandproteser og synkebesvær. I disse tilfælde er ældre person kan have en normal appetit, men kan ikke spise normalt på grund af disse spørgsmål. Tilbyde dem fødevarer, der er let at tygge. Grøntsager bør altid koges, indtil de er så blødt som muligt uden at miste smag.

Der er også mange måltid udskiftning shakes og kosttilskud til rådighed til at hjælpe med at skaffe tilstrækkelig ernæring. Nogle eksempler er Sikre, V8, og Glucerna. En anden mulighed er at blande sammen frugtsaft og grøntsager til en naturlig hjemmelavet behandler.

Supper er også et glimrende valg for dem med mekaniske problemer. De kommer i klare eller fuld flydende sorter. Bouillon er eksempler på klar. Ting som tomatsuppe er eksempler på fuld væske. Disse giver en følelse af mæthed uden at være svær at indtage.

3] Har de sundhedsspørgsmål, der skal effekt næringsstoffer?
Mange gange er der sundhedsmæssige problemer, der påvirker, hvordan de ældre person spiser. Et eksempel på dette er diabetes. Den diabetiske kræver små måltider ofte. De skal begrænse frugt og saft indtagelse, da disse er undertiden højt indhold af sukker. Det er godt at planlægge deres måltider på forhånd at bevare kulhydrat konsistens. For eksempel kan de have lidt is hvis det er ledsaget af et protein. Dette kan hjælpe med at sænke det glykæmiske belastning. Prøv at blande protein pulver i sukkerholdige drikkevarer. Protein hjælper sukkeret til at absorbere langsommere end det ville, hvis det blev spist alene.

Der er flere andre sundhedsmæssige problemer, der påvirker næringsstoffer behov. Hver sag er anderledes. Lav en liste over dine ældre kære 'mad præferencer. Brug denne liste til at arbejde med en diætist eller anden sundhedsprofessionel at udvikle sig sæt måltid plan, der er egnet til din livsstil og kære behov.

Husk at være tålmodig med din elskede. Tag hvert måltid en dag ad gangen. Hvad der virker en dagen kan have brug for lidt justering af næste. Gør måltid tid en fornøjelig oplevelse. Ingen ønsker at spise alene, så overveje at spise med din elskede, eller holde dem selskab, mens de spiser. Dette kan gøre en verden til forskel på, hvordan de ser måltid tid. Find ud af hvad RDA s (Anbefales Dietary Godtgørelse) er for hvert næringsstof, og læse mærkningen. Plan måltider en leder af tid. Det kan koste dig nogle ekstra minutter nu, men det vil spare dig år senere.