Hvordan Havre behandles

Hvordan Havre behandles


Da fordelene ved at spise havregryn bliver bedre forstået, kan du spekulerer på, hvordan havre behandles og hvorvidt det har en effekt på de sundhedsmæssige fordele. Hvordan er skåret stål, havregryn og hurtige havre anderledes?

Oat Behandling begynder med Ligheder

De tre grundlæggende typer af havregryn alle begynder med den samme grundlæggende proces. Rå havre rengøres for at fjerne andre kornsorter eller ting som sten eller ukrudt, der kan have været blandet ind i havre. Kornene er passeret gennem forskellige størrelser skærme at belaste den debris.

Det næste trin er at fjerne det ydre skrog fra den indre kerne eller gryn. En maskine vælter de rå havre, som regel at smide dem ind i en gummiring, at banke ned fra skroget. Blandingen bevæger sig derefter ind i en aspirator, der blæser luft gennem og på tværs af korn, udblæsning de løse skrog. En endelig maskine gennemsøger de resterende understøbningsgrouts at rense dem.

De sidste to trin er konditionering og ristning. Conditioning er simpelthen processen med at øge vandindholdet i grynene så de kan ristes uden at brænde. Ristning sker ved hjælp af tør varme og giver havre deres velkendte nøddeagtig smag og samtidig reducere fugtniveauet tilbage til et niveau, der gør det muligt for gryn skal lagres uden støbning eller syrning.

Er Hvordan Havre behandles gøre en forskel?

Forskellene i forarbejdningen finde sted efter denne første forarbejdning. Steel cut, havregryn og hurtige havre tage forskellige veje til at komme til tabellen.

Stål Cut

Steel cut havre går af flere forskellige navne, herunder irske havre, Scotch havre eller grove-cut havre. De ristede gryn er groft hakket i små stykker, omtrent på størrelse med en sesam frø. Disse havre er meget lig sten-jord havre, bortset fra, at som navnet antyder, sten-jord havre formales snarere end hakkede. Stone-jord havre er som regel lidt mindre end cut stål. Begge sorter er høje i B-vitaminer samt indeholder protein, fibre og andre næringsstoffer, herunder en essentiel fedtsyre kaldet gamma linolensyre (GLA). Steel cut havre har også en sej, nøddeagtig tekstur og smag.

Steel cut havre kræver den længste tilberedningstid af de tre typer. Du er nødt til at bringe vand i kog i en gryde og rør i havre, derefter ned for varmen og dække det simre i ca 30 minutter. Du kan reducere tilberedningstiden dog ved iblødsætning havre natten over. Kan også koges Steel cut havre natten over i en langsom komfur eller endda microwaved.

Havregryn

Havregryn kan også mærkes gammeldags havregryn eller flager havre. Hvis du vil oprette havregryn, er gryn dampet, presset gennem valser til at flade, så dampet igen og ristet. Denne behandling giver en hurtigere madlavning havregryn, der kan udfyldes, start til slut, i så lidt som 15 minutter, men de har en gummier, mindre sej konsistens og mindre af den nøddeagtig smag af afskårne stål havre. Havregryn indeholder de samme vitaminer og andre næringsstoffer, men i lidt mindre mængder, fordi dampende proces fjerner nogle af næringsstofferne. Havregryn har også mindre kostfibre.

Hurtige Havre

Hurtige havre og instant havregryn er fremstillet på lignende måde som havregryn, men grynene hakkes eller revnet i mindre stykker, før de dampet og presses. Fordi stykkerne er så små, de kokken meget hurtigt, når der tilsættes varmt vand, men teksturen er meget gummiagtigt, som nogle mennesker finder ubehagelige. Ligesom havregryn, den supplerende behandling til hurtige havre fjerner nogle af de næringsstoffer i forhold til at skære stål havre.

Medmindre du spiser instant havregryn, som kan indeholde tilsat sukker eller kunstige aromaer, vil hvordan havre behandles ikke have en stor indvirkning på den ernæringsmæssige værdi. Steel cut havre kommer ud lidt højere i de fleste næringsstoffer, især fiber, men jo længere tilberedningstid kræves kan gøre det besværligt for travle husholdninger. Med hvad der er kendt om de sundhedsmæssige fordele ved at spise havregryn, hvis den bekvemmelighed af valset eller hurtige havre gør det lettere at spise havregryn oftere, kan det være værd at trade-off.