Hvordan forhindrer jeg blive gravid?

Hvordan forhindrer jeg blive gravid?


For kvinder i den fødedygtige alder, er svaret på spørgsmålet "Hvordan forhindrer jeg at blive gravid?" er af afgørende betydning. Uønskede graviditeter er nogle gange en velsignelse i forklædning, men er også ofte en kilde til traumer og psykiske forstyrrelser.

Forhindre graviditet

Kvinder, der er i den frugtbare periode af deres liv bør arbejde aktivt for at forhindre graviditet, hvis de ikke ønsker at bære et barn, og levere en baby. Mens der er metoder til at afbryde en uønsket graviditet og give et barn op til vedtagelse er også en mulighed, begge disse muligheder efterspørgsel gør meget svære beslutninger og ofte er ledsaget af depression eller en følelse af fortvivlelse. For at forhindre dette, at finde ud af, hvordan at forhindre graviditet er vigtig.

Hvordan forhindrer jeg blive gravid?

De mest almindelige måder at forebygge graviditet skal ikke have sex og bruge prævention og kondomer, hvis du har sex. Flere forskellige typer af prævention er tilgængelige i USA, men afholde sig fra samleje (selv om det kun under visse faser af din menstruationscyklus) er en anden mulighed for kvinder, der ikke kan bruge prævention til medicinsk eller religiøse grunde.

Afholdenhed

Helt afholde sig fra vaginal samleje er den eneste metode, der garanterer 100 procent, at du ikke bliver gravid. Derudover kvinder, der er i et seksuelt forhold, men ikke ønsker at blive gravid, og ikke bruger prævention, kan forsøge at tid deres seksuelle møder for at undgå den fase af menstruationscyklus, når undfangelsen er mulig. Denne metode er ikke så effektiv som andre transportformer for prævention, men når den anvendes sammen med et kondom, kan yderligere mindske dine chancer for at blive gravid. Bemærk, at denne metode giver seksuelle partnere åbne for transmission af seksuelt overførte sygdomme, medmindre et kondom altid benyttes.

Hormonelle Prævention

Mange typer af p-piller og skud er tilgængelige i dag. Disse piller og indsprøjtninger er baseret på hormonelle cykler i den kvindelige krop og kan forhindre en kvinde at blive gravid, når de anvendes regelmæssigt. Bemærk dog, at p-piller og skud er ikke 100 procent effektiv til at forhindre undfangelse af et barn; desuden hormonelle præventionsmetoder giver ingen beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme.

Mens mange kvinder bruger hormonelle metoder til prævention, nogle kvinder har medicinske tilstande, der forhindrer brugen af ​​disse lægemidler. Af denne grund, altid besøge din læge for at gå over din komplette sygehistorie, før du vælger en metode til fødselskontrol. Mens nogle klinikker vil ordinere prævention uden at kende din sygehistorie, ikke er det i din bedste interesse at få en recept på denne måde. Baseret på en kvindes sygehistorie, de mest effektive p-piller er forskellige.

Blokering Befrugtning

En anden måde at forhindre undfangelse er at blokere sperm fra at nå et æg, og derfor forhindre befrugtning af ægget. Dette er, hvordan kondomer arbejde. Ved at holde sperm væk fra kvindens livmoder, er sæden ikke har mulighed for at befrugte et æg. Der er to typer af kondomer til rådighed: mandlige dem slidt over penis og kvindelige dem, der er indsat i vagina før samleje.

Naturligvis ligesom alle metoder, der forhindrer undfangelse, kondomer er ikke 100 procent effektiv. Når et kondom pauser, tilbydes nogen beskyttelse. Desuden undertiden små revner i et kondom tillade sperm at nå livmoderen og befrugte et æg. Mens kondomer er ikke 100 procent effektiv mod undfangelsen, de tilbyder beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme (selvom også ikke 100 procent af tiden). Af denne grund, mange par bruge flere metoder til fødselskontrol (f.eks hormonelle piller sammen kondomer) for yderligere at mindske risikoen for uønsket graviditet, samt beskytte mod kønssygdomme.

Planlægning Parenthood

Mens spørgsmålet "Hvordan forhindrer jeg at blive gravid?" er en skræmmende én for mange kvinder, kan omhyggelig beslutningstagning i høj grad reducere dine chancer for en uønsket graviditet. Mens finde de rigtige metoder for dig og din partner prævention kan tage tid og flere lægebesøg, at investeringen er mere end det værd, hvis slutresultatet er en vellykket undgåelse af undfangelse.