Hvordan farver kan ændre din appetit og spisevaner

Hvis du forsøger at tabe sig, ved du, at du lytter til din indre sult signaler kan hjælpe dig indse, når du er virkelig sultne og fuld. Dog kan der være mere subtile, eksterne nudges, der potentielt kan øge eller mindske din appetit. En snu cue er farve.

Videnskabsfolk er enige om, at farven har en væsentlig indflydelse på, hvordan tiltalende eller utiltalende en fødevare er for dig. Bare se fødevarer årsager alle mulige reaktioner i kroppen. Neuroner i en del af din hjerne kaldes hypothalamus, som regulerer appetit, begynder fyring op. Alene synet af mad forårsager kirtler i munden for at begynde at øge spytproduktion som forberedelse til at spise.

Hvordan farver kan ændre din appetit og spisevaner

Rød

Resultaterne af en ny undersøgelse for nylig offentliggjort i appetit, et videnskabeligt tidsskrift, konstateret, at mennesker spiste mindre mad, da den blev serveret på en rød plade. Måske folk forbruges mindre på en rød plade, fordi oftentimes farven rød er forbundet med fare, advarsler eller stoppe (stop tegn kommer til at tænke). Men de fleste andre undersøgelser finder det modsatte resultat, og har vist, at rød er faktisk en appetit-stimulerende farve. Faktisk folk med at finde rød-farvede fødevarer for at være den mest tiltalende samlet. Rød aktiverer din appetit så meget, at det ofte bruges i restaurant logoer, om menuer og på duge og servietter.

Gul

Farven gul har også vist sig at stimulere din appetit, fordi gul er forbundet med lykke. Din hjerne faktisk udskiller mere serotonin, et feel-good hormon, når du ser gult. Det er derfor, du måske har bemærket, at mange restauranter har gule blomster på bordet, fordi gul gør du føler optimistisk og mere optimistisk du føler, jo mere sandsynligt du er til at spendere på dit måltid. Ligeledes til gul, fødevarer, der er appelsin ofte fremkalde følelser af varme og komfort.

Grøn

Folk har en tendens til at tro, at alle grønne fødevarer er sunde, uanset om maden selv er virkelig nærende eller ej. Denne vane kan spores tilbage til vores forfædres spisevaner. Grønne fødevarer blev ofte betragtet som værende sikkert og var ikke sandsynligt, at være giftige eller dødelige.

Hvid

Hvide fødevarer er ofte forbundet med overdreven indtagelse, især når det kommer til snacks. Du har tendens til at glemme, at hvide fødevarer indeholder kalorier og dette fører til hjernedød spise. Hvide fødevarer og fødevarer, der spises fra hvid tallerkner er også mindre tilfredsstillende. Hold hænderne væk fra de hvide kartoffel chips!

Farver til at bremse din appetit

Er der bestemte farver, der holder vores lyster i skak og til at begrænse, hvor meget du spiser? Forskning tyder på, at farven blå undertrykker din appetit, fordi der ikke er mange naturligt forekommende blå-hued andre end blåbær, stikkelsbær, aubergine og måske blålig-lilla kartofler fødevarer. Længe siden, da dine forfædre var ude fouragere for fødekilder, blå, sort og lilla signaleret, at noget var giftig, og det er muligt, at den adfærd, undgå disse farver i fødevarer er stadig med dig. Forskning har fundet, at når fødevarer blev farvet blå, folk fandt dem meget mindre tiltrækkende, selv om maden smagte godt. Det er endda blevet foreslået, at du sætter et blåt lys i dit køleskab for at afskrække dig fra at nå ind til mere mad.

Pink stimulerer ikke din appetit, fordi det er lidt af en unaturlig farve og gør ofte folk tænker på råt kød eller kunstige konserveringsmidler.

Gray er en anden farve, folk finder uappetitlig. Hvornår var sidste gang du siger en grå mad og tænkte: "Wow, der ser lækker"? Brown fødevarer er også menes at mindske din appetit, fordi brun kan være forbundet med fødevarer, der er brændt eller overdrevet.

Hvordan farver kan ændre din appetit og spisevaner

Kan denne enkle Trick hjælpe dig tabe?