Hvordan du opretter en Narrative Essay

På et tidspunkt i dit liv, du kan være blevet spurgt af en indlæggelser officer eller en fremtidig arbejdsgiver til at skrive et essay om dig selv. Disse præparater kaldes ofte narrative essays, som giver dig mulighed for at fortælle læseren dine personlige erfaringer.

Fra roden ordet "fortælle" narrative essays ofte overbringe en historie. Dens form følger strukturen i en typisk historie, ofte med en begyndelse, en konflikt, et klimaks og en opløsning. Du kan vælge at fortælle en hændelse, du er stødt på i fortiden, eller dine personlige tanker om et bestemt emne. Men emner ikke begrænset til dine personlige erfaringer; de kan også være om et emne, du måske ikke har oplevet dig selv, men stadig fandt interessant. Det centrale her er at kunne fortælle en historie.

  1. Sæt dig ned og beslutte på et emne. Tænk på et bestemt tidspunkt i dit liv, som læserne kan finde interessante eller hvorfra læserne kan tegne en værdifuld lektie. Man kan fokusere på et enkelt begivenhed eller en enkelt realisering, for ikke at gøre essay komplicerede med forskellige tanker.
  2. Brainstorm. Grib en pen og papir og tegne på mulige emner, som kunne forår op fra din vigtigste emne. Recall anekdoter, definitioner, mennesker og datoer som du kan medtage i fortællingen. Forsøg ikke at begrænse dig selv, når de kommer op med ideer, for du altid kan vælge blandt dem, du allerede har tænkt sig.
  3. Beslut dig for en struktur. Skriv en skitse til din essay. Du kan starte ved at lægge ud de grundlæggende oplysninger om hændelsen, såsom den tid, dato og sted, eller ved at afsløre konflikten derefter diskutere de begivenheder, der førte op til det. Der er ikke nogen bestemt struktur for en fortælling essay, så længe du formidle historien på en logisk og sammenhængende måde, som læserne nemt kan forstå. Tænk på romaner, du måske har læst i fortiden og prøve at huske, hvordan forfatterne struktureret deres historier.
  4. Sammensæt et udkast. Begynd at udfylde de faktiske omstændigheder, der er nødvendige i essay, efter den struktur, du har besluttet tidligere. Da essay kommer fra dit synspunkt, så prøv at intersperse begivenheder med personlige erkendelser, du måtte have haft, da de opstod. Må ikke bekymre dig, hvis din første udkast kan se ud og lyde rå, fordi du altid kan redigere den på et senere tidspunkt.
  5. Vær så detaljeret og interessant som muligt. Da de fleste af de ting, du fortælle er din egen, så prøv at give omhyggelige detaljer for ikke at fremmedgøre læseren. På samme måde, fortæller hændelserne på en måde, som ikke vil kede dem. Tilføj en dialog eller to, eller omfatte sjove anekdoter for lidt comic relief, hvis det er nødvendigt.
  6. Giv en klar opløsning. Gør læserne forstå det punkt i din historie. En åben slutning kan kun gengive historien meningsløst, som er simpelthen fortælle dagens begivenhed som du ville gøre i din personlige dagbog. Wrap op løse ender, som du måske har diskuteret i foregående afsnit. Husk, at du fortæller en historie som en roman forfatter; så sørg for alle konflikter, du har inkluderet er løst.

Nøglen til at skrive en god fortælling essay leverer dit personlige præg på den. At sikre din tilstedeværelse mærkes i essay vil gøre det muligt dine læsere til at identificere sig med din historie og drage værdifuld indsigt fra det.