Hvordan du kan Bust All Holiday Stress

Børnene er ude af skolen, alle er fra arbejde, er du vært for ferie, rejser til den næste - det er nok til at gøre dig trække dit hår. Du snapper efter alle, sovende ligesom crap og et minut væk fra enten brister i gråd eller gør en anden. Ferien og stress går sammen som figgies og budding. Ikke alene stress gøre dig til en mærkelig rod at være omkring, det er bogstaveligt talt dårligt for dit helbred.

Sæt din videnskab cap på i anden: din krop er designet til at reagere på stress på en måde, der vil beskytte dig mod trusler, ligesom rovdyr. Jeg er sikker på du har hørt om den "kamp eller flugt" respons. Når du støder opfattede trusler din hypothalamus, som ligger i bunden af ​​din hjerne, lyder en alarm. Gennem en række nerve og hormon ændringer, er dine binyrer signalerede at frigive en bølge af hormoner som adrenalin og kortisol. Adrenalin øger blodtrykket og øger din puls. Cortisol, Hovedvægten hormon, afbryder immunsystemet og fordøjelsessystemet normale funktion.

Hvordan du kan Bust All Holiday Stress

Disse dage, det er ikke ofte, at vi er nødt til at kæmpe saber tand tigre med vore bare hænder, men livet i dette århundrede medfører en unik form for stress: konstant stress. Arbejde, skole, børn, penge, opretholde et socialt liv (hvad er det?), Din krop behandler disse daglige stressfaktorer som trusler, og reagerer som sådan. Når din krop forbliver i denne øget stress-respons tilstand, med alle dine hormoner forhøjet og pumpning, kan kroppens processer lider over tid. Overeksponering af stress kemikalier kan ophøje din risiko for søvn problemer, fordøjelsesproblemer, depression, fedme og hjertesygdomme.

Feriesæsonen er den værste tid for stress. Ophold ved sine fulde fem ved at behandle hver stressor som din krop gør - som en aggressor - og kæmpe tilbage med en garanteret stress buster.

Stressor: En million part invitationer.

Thanksgiving. Friendsgiving. Ugly sweater parter. White Elephant gave udveksling. Listen over parter, du er inviteret til denne tid af året bliver pludselig otte miles lang og hver eneste af dem er dybt stegt, svøbt i bacon og derefter lægges i blød i alkohol. Din bedste hensigt bare popping hovedet i at sige hej bliver til en fordrukken, kalorie-fyldte sent nat, toppede med en tømmermænd-induceret snooze-knap hårdtslående vanvid, der efterlader dig på sofaen kræver en uvasket morgenmad i stedet for at ramme gym eller på anden måde være produktive. Pludselig har at uskyldige part slået to dage af dit liv i et slør af dårlige beslutninger.

Buste IT: Bare sige nej.

Jo færre partier, jo bedre. Prioriter din tid, fordi det er vigtigt. Pick parterne du ikke kan leve uden, ligesom din årlige stamtræ belysning ceremoni, og springe de ekstra ting, du kan, ligesom din vens kærestes søster firmafest. Selv hvis du bliver mødt med "Awwws" og "Du haaaaave at kommer" forblive stærke - du sætter pris på den foryngende nattesøvn meget mere næste morgen end tømmermænd.

Stressor: overforbrug på gaver.

Alle har drømme om at give den perfekte gave, der gør dit barn hvin eller din kæreste svag, men ofte gange, der betyder at sætte dig selv i gæld, som vil jagte dig længe efter denne gave er ikke "cool" længere. Så er der de forpligtelse gaver: Den postbud. Den babysitter. Partiet værtinde. Din chef, der hader dig. Det tilføjer op. Og så spidserne! Er alle pludselig fortjener at blive tippet til at gøre det samme arbejde, de gør hele året rundt?

Buste IT: Shrink din liste ... og dit budget.

Penge er en af ​​de største stressfaktorer uanset hvad tid på året. Må ikke blive fanget i den tankegang, at jo mere du bruger, jo mere du pleje. Køb kun gaver til de meget vigtigste mennesker i dit liv, og gøre det tidligt for at undgå at skulle beskæftige sig med de psykotiske ferie shopping skarer. Eller endnu bedre, gøre noget simpelt, fra hjertet. Selv om det vil spare dig penge, vil strikke tørklæder for alle tage for evigt, stadig understreger dig ud og give dig karpaltunnel. Lav et par store partier af, siger en sund trail mix eller kaste sammen alle de tørre ingredienser til en af ​​dine foretrukne ferie cookie opskrifter i en festlig krukke med opskriften vedlagt. Disse typer af gaver er store for alle, fra din hund rollator til din kære tante Sally, de er billige, og du kan gøre det hele på en eftermiddag.

Stressor: Traveling.

Stønner. Ferierejser er de ting slapstick film er lavet af: forsinkede fly, sprints hele lufthavnen, mistet bagage, glemte børn (KEVIN!), Bil problemer og alt andet Murphys lov kan smide din måde. For ikke at nævne, at rejse sig selv er hård på kroppen. Sidder i timevis ad gangen kan forlade dig overraskende drænet og skiftende tidszoner kan smide din krop ur alle former for ud af whack.

Buste IT: Plan.

Der er ikke meget du kan gøre for at kontrollere enhver rejse situation, men du kan gøre så meget som du kan for at gøre processen så problemfri som muligt. Resten er du bare nødt til at trække vejret igennem. Pak tidligt og pakke lys. At sikre alle er på samme side med det, de tager med sig, når du forlader, og hvad der vil ske, når du kommer til der. Hold små og nemt keder passagerer occupado med så mange distraktioner som muligt. Sørg alle går på toilettet, før du forlader, og alle har nok snacks til at forhindre en mærkelig sult-drevne nedsmeltning. Derfra bare lære at trække vejret dybt, roligt dine tanker og huske at slappe af. Serenity nu ...

Stressor: The Big Meal.

Uanset om det er din første gang madlavning The Big Meal eller halvtredsindstyvende, er det en hel dag affære. Helligdage er centreret omkring mad, hvilket er grunden til denne tid af året er prime time vægt-gain sæson, og det er virkelig lægger presset på for alt til at gå ud uden en hitch. Vi har alle drømme om at betjene dette måltid til vores 12 + gæster, hvor alt er så perfekt planlagt det hele kommer på bordet frisk og rørsystemer varmt og gluten-intolerante, carb amatørornitologer, de diabetikere og de kræsne er alle helt tilfreds . Nu ville det ikke være en jul mirakel? Det er nok pres for at gøre dit hoved pop.

Buste IT: Cheat, slags.

Spild ikke din tid på andre måltider. Hvis Julemorgen du madlavning middag, bare smide et par boller, hårdt kogt æg og frugt, og du er god til at gå. Kog alt, hvad du kan for The Big Meal før tid, så kan du bare blande, varme og tjene. Derfra bede om hjælp. Vær ikke genert over at spørge dine gæster til at bringe en relevant fad - hey, de spiser også, så hvorfor skulle du bære regningen og arbejde? Ikke at nævne det er dit tæppe alle vil være at spilde vin overalt, så det er det mindste, de kan gøre. De fleste mennesker føler sig forpligtet til at bringe en skål alligevel, så undgå en million tilfældige hors d'oeuvres og tildele de traditionelle sider, ligesom grønne bønner gryderet, søde kartofler, en stor salat og tærter. Så, alt hvad du står tilbage med er den vigtigste begivenhed og et par huller at fylde, plus en hel ladning af retter (du kan blive nødt til at ringe i et par favoriserer for hjælp med at en.)

Nogle flere måder at buste ferie stress omfatte at få masser af søvn og holde en regelmæssig fitness rutine, som begge vil udjævne dine hormoner og undertrykke stressniveau.

Læg ikke så meget stress på dig selv, du gør dig selv syg. Eliminer hvad du kan. Bed om hjælp. Delegerede. Træn dagligt. Vigtigst er det, tage lidt mig tid til at nyde dig selv. Husk: det ordsprog er glade feriedage.