Hvordan du gør dine egne sko

Hvordan du gør dine egne sko

Alle elsker sko shopping, men hvad med fodtøj? Hvis du har fået en lille smule af en kreativ flair, så skal du måske nyde at designe og gøre sko. De værktøjer, du behøver for en grundlæggende par sko er ganske enkel og let tilgængelige. Og håndlavede sko har den ekstra fordel af at være tilpasset til en perfekt pasform. Her er hvordan man laver dine egne sko:

Trin 1

Beslut dig for designet. Før du begynder, skal du vide, hvad du vil have det færdige produkt til at se ud. Så skal du have et design til at følge, før du kan oprette et par sko. Tag et øjeblik til at skitsere dine design ideer til skoen. Betragt den samlede form af skoen samt de materialer, du vil bruge.

Trin 2

Start med skosålen. Dit skosål skal være konstrueret af materialer som gummi eller læder. Du kan selv ønsker at bruge såler fra et par gamle sko. Trace sålen af ​​en sko størrelse den samme som den sko, du ønsker at gøre og skære to såler, en for venstre fod og en omvendt en til højre fod. Ellers fjerne såler fra en gammel par sko (som let kan findes på genbrugsforretning).

Trin 3

Konstruere din overlæder. Den næste del af fodtøj er en smule åben. Det hele afhænger af hvad design, du havde i tankerne til din sko. Du er nødt til at konstruere den øverste del af din sko. Du kan enten oprette en sandal, en støvle, sportssko eller en grundlæggende dagdriver. Generelt øvre en sko er lavet ved hjælp af en sko mønster, som du nemt kan lave ved hjælp af en sko sidste (træsko form). Når du opretter sko, udvide skoen sidste til størrelsen af ​​skoen du laver. Først dækker den sidste i stof eller plast, og fastgør det over det sidste, så den ikke flytter eller rokke. Derefter begynde at dække den sidste i malertape. Brug en kort strimmel ad gangen, indtil hele sidste er dækket i mindst 2 lag tape. Når færdig, køre en skarp kniv langs bunden af ​​skoen sidste for at fjerne afdækningstapen mønster. Trim mønstret på midten (både for og bag), så mønsteret vil lægge fladt. Du har lige oprettet en sko mønster.

Brug lærred, læder eller endda stof til at skære to mønstre ved hjælp af din malertape mønster. Husk at vende mønster over, så du vil have både en venstre og en højre fod mønster.

Når du er færdig, skal du tilslutte overlæder til din eneste hjælp sko cement, sko søm eller sko hæfteklammer.

Trin 4

Tilføj indlægssåler. For at gøre et par tilpassede sko, der er komfortable, vil du ønsker at tilføje nye indlægssåler til dine sko. For at gøre dette, er det nemmest at købe et par indlægssåler fra en skoforretning. De vil være behageligt for dine fødder. Fastgør dem til sålen med sko cement. (Crazy lim vil ikke holde.)

Trin 5

Gør huller til snørebånd. Hvis du vil have de sko, du foretager for at have snørebånd, bare skære ned midt foran hver sko. Ved hjælp af en sko hulning, punch ud 6-7 huller på hver side af de øverste flapper du har oprettet. Sørg for at de linje perfekt. Tråd i nogle snørebånd og dit job er fuldført. Du har lige succesfuldt lært hvordan man laver en grundlæggende par sko!

Nu, hvor du kan designe dine egne sko, du skal bare have en skohylde at vise dine fodtøj evner.