Hvordan du får mest ud af Online kritisere

Hvis du er færdig med et stykke skriftligt og føler det er tid til at få et andet sæt øjne til at give din brik et kig, kan online kritik være en hurtig måde at få denne vurdering. Mange skrivning konsulenter opererer hjemmesider og give feedback online via e-mail, chat eller endda web-baserede workshops. Her er nogle måder, du kan få mest muligt ud af online-kritik.

 1. Vælg en god konsulent. Den bedste måde at få nyttig feedback på dit arbejde er naturligvis at samle en person til at dele dit arbejde med, hvem der kan give dig den slags feedback. Mange forfattere supplere deres indkomst ved at tilbyde online-kritik-tjenester. Det betyder ikke, at alle disse forfattere har værdifuld feedback til at tilbyde dig. For at finde en god skrivning konsulent, skal du huske at se på hans faglige legitimationsoplysninger. Han bør have en vis erhvervserfaring inden for genren han bestræber sig på at kritisere selvom han behøver ikke være en Pulitzer Prize vinder. Det kunne simpelthen være, at han har nogle konkurrence vinder eller en MFA i kreativ skrivning. Også kigge efter undervisning eller kritik oplevelse, da du ikke ønsker at være en skriftlig analytikerens marsvin ...

  Prøv at få en fornemmelse af, hvad skriften analytiker holdning er mod skrive klienter. Der er mange konsulenter til at vælge fra derude; du behøver ikke at sidde fast med nogen, der har en holdning, du ikke er enig i. For mig vil en god konsulent være drevet af et ønske om at hjælpe dig med at gøre dit arbejde det bedste det kan være, og vil behandle dig med respekt, forfatter til forfatter, uanset din erfaring niveau. Men der er andre holdninger derude. Måske vil du finde en konsulent nyttigt, selv om han er nedladende. Måske en konsulent primært interesseret i, hvordan du kan tjene penge fra dit arbejde er, hvad du ønsker. Igen, vil du nødt til at være dommer over den slags konsulent, som du ønsker at arbejde.

  Den anden vigtig overvejelse, når picking en konsulent er, hvad form for feedback konsulenten tilbyder. Feedback kan variere fra e-mail eller noter-on-side til telefon Consults eller in-person, workshops over flere sessioner. Spørg en konsulent om hans teknikker, samt længden af ​​feedback, du kan forvente (fem sider, ti sider, to timer på telefonen, etc.), og om eventuelt opfølgning er inkluderet.

 2. Bed om specifik feedback, hvis du ønsker det. Når jeg arbejder som konsulent, som regel kunden vil sende hendes arbejde sammen med en anmodning om en vis tilbagemelding pakke (grundlæggende dækning, mere dybtgående analyse, etc.). Nogle gange, dog vil en skriftlig klient sende sammen arbejde med specifikke ting, hun ønsker mig at analysere: Er denne scene virker? Er de tegn kommer på tværs? Hvordan er dialogen? Som forfatter, tøv ikke med at spørge din konsulent til nul i den bestemte områder af dit arbejde, hvis du vil have specifik feedback på disse områder. Det betyder ikke, du bør spørge konsulenten til udelukkende at fokusere på, hvad du tror, ​​du har brug for hjælp tilbagekaldes fordi, ukendt for dig, kan der være andre områder, hvor han kan hjælpe dig med at forbedre dit arbejde. Så lad ham gøre sit job og tage en whack på hele værket. Men tøv ikke med at bede for ham at tjekke nogle elementer med særlig fokus.
 3. Være åben. Enhver forfatter med selv en lille smule erfaring ved, at få kritiseret er ikke let, men det er også, når konsulenten er god, et meget nyttigt redskab til at forbedre dit arbejde. Så så hård som det kan være at høre konstruktiv kritik, være åben for det. Nogle gange vil objektivitet kritiker føre ham til at foreslå at miste dele af dit arbejde, du elsker eller gøre enorme revisioner. I sidste ende kan hans råd ikke være helt på mål, men du vil ikke være i stand til at vurdere enhver kritik godt, hvis du ikke har et åbent sind. Så hvis din første hældning, når du får din feedback er at styrte ned af en ti-siders forsvar af alle dine valg, stop, tage et pust, og åbne dit sind. Efter alt, du bad om konsulenten til at give dig denne kritik - og betalte ham for at give it i første omgang, så giver det en retfærdig rettergang.
 4. Spørg nødvendige opfølgende spørgsmål. En del af at være fordomsfri kræver at du har en ægte forståelse af, hvad konsulenten siger. Online kritik eller nogen form for skriftlig feedback kan undertiden være tvetydig. Derfor, hvis du modtager noter, du ikke forstår, skal du ikke tøve med at spørge din konsulent for at afklare. Dette er ikke - jeg gentager, ikke - det samme som at forsvare dit arbejde: "Du behøver ikke synes at forstå, hvad jeg forsøger at gøre ..." I stedet, betyder det at stille spørgsmål om ord, du kan ikke være bekendt med ( "Kunne du præcisere hvad du mener med karakter bue?") eller andre punkter, som er uklare ("Du nævnte var noget galt med overgangene i kapitel 2. Mener du det første eller andet afsnit?"). Selvfølgelig, hvis du kun har betalt din konsulent for grundlæggende feedback, ikke følger op, at grundlæggende tilbagemelding med en opfordring til mere grundig analyse, medmindre du har til hensigt at betale for det.

  Og hvis kritik er korte på ros, ikke tage det personligt. En konsulent opgave er at hjælpe dig med at forbedre dit arbejde. En god konsulent vil tilbyde opmuntring, men side efter side af "det er fantastisk!" er ikke nyttigt at nogen forsøger at foretage forbedringer af hendes arbejde.

 5. Følg dine instinkter. På den anden side, når du behandler kritik med et åbent sind, bør du huske på, at dit arbejde er dit arbejde, og du skal gøre det ultimative valg om, hvad der virker og hvad der ikke. Hvis du kan se din konsulent synspunkt, men du stadig uenig med det, du har brug for at gå med dine egne instinkter. Sure, kan du være forkert, men du kan have ret, og når det kommer til din historie (eller script eller artikel eller digt), er du nødt til at give dig selv den endelige cut.

En god konsulent kan hjælpe gode forfattere skaber store arbejde. For at få det bedste ud af det online kritik oplevelse, hvem du arbejder med, før du starter, være fordomsfri, kommunikere dine behov og følge dine instinkter.

Tips:

 • Det første skridt er det vigtigste: Find en god konsulent.
 • Kommuniker klart om dine behov, forventninger og spørgsmål.