Hvordan du bliver en konservator

Hvordan du bliver en konservator

Udstoppede dyr er kunsten at bevare døde dyr, som regel sække i forskellige typer af jagt eller bevare selskabsdyr for eftertiden. Konserverede dyrehoveder, kroppe eller skind findes normalt udstillet i boliger, museer, dyreliv bevaring institutioner og så videre. Det er konservator opgave at forberede de døde dyr ved hjælp af forskellige specialiserede værktøjer og kemikalier, hvilket gør forme til kropsformer og behandling dyrekroppen, så det bliver bevaret for eftertiden. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan blive en konservator.

Omfanget af job

 • Rense og forberede de døde dyr til at adskille huden fra kroppen, som også skalaer, fjer eller vedhæng, alt efter om det hele kroppen skal fyldte eller bare hovedet, eller hoved og skuldre.
 • Animalske former, der normalt bevaret gennem udstoppede dyr såsom Bear, hjorte, bison, tigre, fugle som høge, ørne og vildt fisk som ørred, marlin, etc. Ofte kæledyrsejere får også deres døde kæledyr som hunde og katte, fyldte således at de kan blive vist på deres bopæl.
 • Sæson og tør huden ved hjælp af konserverende kemikalier og derefter tørre det i det fri eller i store ovne, hvor varmen fjerner al fugten fra huden.
 • Forbered forme af kropsform eller den del, der skal fyld, ved hjælp af ler eller gips-of-Paris og derefter at skabe et fuld-formen skulptur eller mannequin af dyret. Materialer, der anvendes til at skabe skulpturen er polyurethan, stærk ler eller bløde plast eller gummi.
 • Når hele kroppen skulptur er klar, bliver huden placeret over mannequin og syet eller hæftet. Den udstoppede dyr derefter malet og poleret, med tilføjede øjne, tænder, næb og kløer af kunstige materialer.
 • Den sidste del er montering eller placering af den udstoppet dyr på en mindeplade eller vægbeslaget.

Uddannelse & færdigheder

Det er et job, som du kan lære ved observation og praksis, der arbejder som lærling eller assistent til en professionel konservator. Der er mange kurser og programmer til rådighed på tværs af lande, forudsat at de opfylder de kriterier, som de vilde dyr konservering myndigheder.

Mens der er ingen minimum formelle krav til en konservator uddannelse, en studentereksamen eller GED tilsvarende er nyttigt, sammen med en vis viden og uddannelse i forskellige typer af skulptur, kemi, anatomi, tegning eller konserveringsteknikker er afgørende.

Deltage i et akkrediteret udstoppede dyr skole er et must, hvis du ønsker at forfølge udstoppede dyr som en fuldtidsansat erhverv. For dem, der ønsker at lære udstoppede dyr som hobby eller til ikke-kommercielle formål, kan muligheder for uddannelse omfatte deltage udstoppede dyr skole eller selvstudium gennem bøger, lyd eller video instruktioner eller uddannelse klasser på den lokale Community College.

Certificering & licens

Licensing procedurer og kriterier varierer fra stat til stat og yderligere oplysninger kan fås fra den lokale dyreliv eller dyrevelfærd forvaltninger. Certificering for taxidermists leveres af den nationale taxidermists Association (NTA), en faglig organisation, der er nedsat i 1972. Ud over at give certificering, NTA udfører også udstopning konkurrencer, hvor du kan få point, som giver berettigelse til de forskellige certificeringer. Certificeringskravene er som følger:

 1. Nuværende medlemskab af NTA,
 2. Certification er tilgængelig for en hvilken som helst eller alle af de følgende kategorier: (i) pattedyr, (ii) fugle, (iii) fisk, og (iv) krybdyr;
 3. Mindst 8 point i hver kategori er forpligtet til at blive berettiget til at indgive ansøgninger om certificering;
 4. Disse punkter skal være optjent på NTA-sanktioneret eller godkendte begivenheder på statslige, regionalt og nationalt plan, eller skal begivenheder arrangeret af tilknyttede internationale og andre udstopning kapitler.
 5. Første gang certificering kræver et gebyr på $ 50 og årlig fornyelse er ordineret mod et gebyr på $ 20.
 6. Indsende det udfyldte ansøgningsskema sammen med det fastsatte gebyr til nærmeste NTA kontor. Når du er godkendt, vil konservator modtage de relevante certifikater med gyldighedsperioden, officielt emblem til brug på stationære, notering i den årlige NTA rapport og pressemeddelelse format til offentliggørelse i din lokale aviser.

Yderligere information om NTA-medlemskab, certificering og seneste opdateringer kan findes på nationaltaxidermists.com. Med dette, har du nu alle de nødvendige oplysninger om at blive en konservator!