Hvordan de skal dække planter, når Cold Outside

Hvordan de skal dække planter, når Cold Outside

At vide, hvordan at dække planter, når koldt udenfor, afhænger af den type anlæg, du har at gøre med. Et figentræ i zone 6 skal dækkes anderledes end en banan træ i zone 8. Kendskab anlægget og din egen havearbejde zone hjælper dig med at bestemme den bedste metode til at dække planter, når koldt udenfor.

Kend Basics

Planter er tilpasset klimaer, hvor de er udviklet. Saftige planter såsom kaktus, for eksempel udviklet unikke metoder til at opbevare vand i de barske, tørre forhold i ørkenen, samt pigge til at beskytte sig fra sultne dyr på udkig efter en snack. Regn skovplanter tilpasset kraftig regn og kølige forhold. Hvor planterne vokser, de vokser, fordi de har lært at trives under de særlige forhold i miljøet. Folk grave planter i deres naturlige miljø og knipse dem ned i haver i hele verden. Som et resultat, er det nødvendigt vinter beskyttelse nogle planter. Kan være nødvendigt at indpakkes eller mulched mod barske vinterforhold tropiske planter såsom bananplanter, Kannaer og visse frugttræer. Andre planter har brug for en tyk bund af muld. Inden turen til havecentret for at købe forsyninger, kender det grundlæggende om havearbejde zoner og betingelser og dit anlæg unikke behov.

Havearbejde Zoner

USDA Hårdførhed Zone eller havearbejde zone henviser til den generelle område i USA, der har en fælles forår sidste frost dato eller frostfrit dato og falde første frost dato. Disse datoer kan variere fra år til år og sted til sted i et givet år, men gennemsnittet er det, der tæller, og det er den gennemsnitlige, der bruges til at beregne de datoer, du ser i en given havearbejde zone rækkevidde. Disse datoer vejledning, når bud enårige kan plantes og fortælle gartnere den dato, hvor sarte planter skal beskyttes. De giver også vejledning om den gennemsnitlige kolde temperatur i vintermånederne. De lavere tal angiver koldere vintertemperaturer og vækstsæson kortere, mens højere tal afspejler mildere vinterforhold og længere vækstsæsoner. De fleste af 48 sammenhængende USA er mellem zone 3 og 9, med et stort skår i vejen temperatur zoner 6 og 7. Du kan finde dit havearbejde zone online.Why har du brug for at kende din havearbejde zone? Husk, at planterne er tilpasset til at trives i de betingelser, hvorunder de vokser i naturen. Hvis dit anlæg kommer fra en tropisk zone, og du vokser det i en New England zone 5 haven, vil du nødt til at give vinter beskyttelse. En plante fra Kina, men naturligvis kan vokse i zone 6-lignende betingelser, så overvintrer det over i zone 7 er ikke svært og sandsynligvis kræver ingen særlig omhu.

Plant Needs

Det næste grundlæggende at forstå, er plantens individuelle behov. Der er for mange planter til at dække i en artikel om, hvordan til at dække planter, når koldt udenfor, men visse planter næsten altid kræve nogle ekstra forsigtig. Disse omfatter:

  • Figentræer: I de fleste havearbejde zoner i USA, figentræer behov for særlig beskyttelse mod kulden.
  • Tropiske planter: banan træer, palmer, Kannaer og andre tropiske planter skal enten flyttes indendørs eller dækket for beskyttelse.
  • Roses: I mange havearbejde zoner, roser gavn af et tæppe af isolerende muld.
  • Stauder: De fleste stauder også nyde godt af et tykt lag barkflis. Dette forhindrer jorden omkring bunden af ​​planten fra heaving, der opstår, når jorden fryser, smelter og fryser igen, nogle gange skubber planten lige ud af jorden.

Hvis du kender navnet på planten, check ressourcer online eller søge hjælp på dit lokale havecenter eller amt kooperativ udvidelse.

Hvordan de skal dække planter, når Cold Outside

Afhængigt af anlæg og zone, her er to grundlæggende teknikker til at dække planterne i løbet af vinteren.

  • Barkflis: Brug træflis, strimlet fyr eller anden barkflis egnet til planter. Spred det omkring planten fra kronen ud til omkredsen af ​​bladene og lidt ud over. Du kan også ønsker at sprede et tykt lag barkflis alle omkring planterne; dette undertrykker ukrudt og opretholder en god mængde af fugt i jorden.
  • Wrap eller barkflis i en ramme: For tropiske planter, der ikke kan flyttes indendørs, kan du oprette en ramme og pakke barkflis mellem træet og rammen. Stræk vævet trådnet omkring polerne til at gøre en cirkel rundt om træet kuffert, så pakke det fuld af blade eller barkflis.

Visse planter skal flyttes inde i vintermånederne og kan ikke beskyttes udendørs. Disse omfatter bregner, der ofte bruges til at dekorere indgangsparti i sommermånederne, spider planter, pelargonier og lignende planter. Sørg for at give dem en god sprøjte med slangen, før du flytter dem inde til at banke nogen skadedyr væk fra anlægget.Uanset om du forsøger at vinteren i planter på plads eller bringe dem indendørs, tid til at håndtere denne opgave er i efteråret, før den første frost. Pas godt på dine planter nu og nyde dem i mange år fremover.