Hvordan Blåbær kan sænke kolesteroltallet

Hvis blåbær er nogle af dine livretter så denne forskning bør give dig endnu flere grunde til at nå til dine foretrukne snack. Det ser ud til, at blåbær er ikke bare godt for dig på grund af deres antioxidant egenskaber, men det har vist sig, at de kan også lavere dårlige kolesterol.

Ligesom mange frugter, blåbær er rig på antioxidanter, der er afgørende for kæmper aldring samt livstruende sygdomme som kræft og hjertesygdomme. Nu det amerikanske landbrugsministerium Naturprodukter Udnyttelse Research hævder, at kampene kolesterol nu kan føjes til blåbær »Liste over sundhedsmæssige fordele.

En Fat-Fighting Compound

Agnes M. Rimando leder det team, der opdagede blåbær kolesterol-kæmper egenskaber. I 228. American Chemical Society landsmøde, holdet rapporteret, at evnen til blåbær til at sænke kolesterol kan tilskrives en af ​​sine forbindelser kaldet Pterostilbene. Rimando og hendes team foretaget undersøgelser for at bestemme, om forbindelsen havde en evne til at stimulere cellerne til at nedbryde kolesterol og fedt.

De fandt ud af, at Pterostilbene binder sig til en receptor kaldet PPAR-alfa, en receptor, der er ansvarlig for regulering af lipider og kolesterol i blodet. På grund af dets egenskaber, forskerne konkluderede, at Pterostilbene er til gavn for at bekæmpe diabetes og kræft. Faktisk forbindelsen er ikke ulig en anden forbindelse, der findes i druer kaldes resveratrol. Du ved sikkert, at drikke rødvin (som er fremstillet af druer) i moderate mængder er godt for dit helbred. Nu ser det ud til, at spise blåbær regelmæssigt kan være endnu bedre.

Men da forsøgene er udført på mus, holdet er endnu ikke afgøre, hvor meget mængden af ​​blåbær et menneske har brug for at forbruge med succes bringe hans kolesteroltal ned.

Så effektiv som medicin

Fordi højt kolesterol er en almindelig sygdom, som mange mennesker lider af, er der talrige anti-kolesterol medicin, der kan findes på markedet i dag. De undersøgelser, som Rimando og hendes team har bevist, at blåbær kan have bare den samme virkning som anti-kolesterol medicin på markedet. For eksempel er lægemidlet ciprofibrat er effektiv til at sænke kolesterol, men også forårsager nogle bivirkninger. Mens De tager medicinen, patienter tendens til at opleve muskelsmerter og nogle også rapporteret kvalme.

Rimando og hendes kolleger mener, at forbindelserne med blåbær kun vil producere lidt at ingen bivirkninger. Dette skyldes, at forbindelsen præcist rettet mod receptorerne for leverceller, efterlader færre spor i andre områder af kroppen.

En ny behandling i udvikling

På grund af disse resultater, det amerikanske Department of Agriculture og medicinalkoncern forskere puslede selv at udvikle nye lægemidler, der kan udledes af kolesterol-kæmper forbindelse. Men hvis du taler med naturlige sundhedseksperter, de ville simpelthen foreslå det indlysende-tilføje flere blåbær til din kost og sænke dit kolesterol uden bivirkninger.

En sund livsstil

Det er overflødigt at sige, at selv daglige skæpper blåbær vil ikke være i stand til at sænke dit kolesteroltal, hvis du opretholde en usund livsstil. Omfattende blåbær i din kost bør ske samtidig med at få nok motion og forbedre din kost generelt.