Hvordan at vælge og bruge en stormkøkken

Udvælgelse af en camping komfur kan være meget forvirrende. Propan, flydende brændstof, fast brændsel ... alle meget nyttige givet de rette omstændigheder. Hvad er en BTU? Hvorfor er det vigtigt at forstå BTU? Er højde under brug vigtig, når der vælges et komfur? Alle disse er legitime og nødvendige spørgsmål at stille.

Det er også meget vigtigt at spørge dig selv spørgsmålet - hvad er de vigtigste kendetegn ved ovnen? (Eller: hvilken type campingtur jeg gøre?). "Car" camping er meget anderledes end backpacking og tillader forskellige ovne at blive udnyttet.

 1. Hvilken type camping gør jeg?

  • "Car" camping - i bil camping, vi typisk betyde kørsel op til campingpladsen og lossegrej ikke mere end omkring 100 meter fra din bil. Du kan faktisk være i stand til at slippe af sted med en kul bord. Det er meget billigt (normalt 10-20 $), og giver dig mulighed for at bruge den traditionelle trækul. Det tager nogle særlige planlægning, således at din madlavning kan tilpasses trækul. Hvis du kun planlægger at lejr én eller to gange, og turene er korte, kan dette være din bedste løsning.

   Den næste komfur, der er nyttige for bil camping er en propan komfur. Coleman gør en god to gasblus, der er meget økonomisk ($ 50-60). Propan er meget sikker og nem at bruge. Individuelle små tanke kan bruges eller kan bruges en stor tank (med en adapter), og disse kan købes næsten overalt.

   Hvis du vil have mere "power", en kalkun friture er en farbar vej. Dette er meget nyttigt til kogning store mængder vand så hurtigt som muligt (se BTU nedenfor).

  • Backpacking - backpacking behov varierer og afhænger af din grad af erfaring. En begyndende backpacker (under 5 mile tur i alt) kan være i stand til at håndtere en enkelt brænder propan komfur, men propan er meget tung. Som en erfaren backpacker vil fortælle dig, det handler om vægten. En brænder drevet af flydende brændstof eller anden relateret brændstof er en bedre løsning for en længere vandretur.

   En enkelt gasblus er nyttigt for 3-4 personer, men du nødt til at justere din menu til at afspejle det faktum, at du kun har en overflade til at lave mad på ad gangen. Disse brændstoffer kan være meget sværere at finde. Nogle af disse ovne tillader anvendelse af blyfri benzin, der udvider deres anvendelighed.
 2. Hvad er BTU? BTU stand for britiske varmeenheder. Jo mere BTU er ovnen har, jo mere varme det producerer. En Coleman Propan komfur typisk har omkring 10.000 BTU pr brænder (en to brænder stove vil blive mærket som 20.000 BTU samlede). En kalkun fryer propan komfur kan være 50.000 - 75.000 BTU. Komfurer Flydende brændstof kan have BTU mellem 7.500 - 16.400 BTU. Selvfølgelig er der er variationer, især som du søger blandt nogle af de mindre, specialbutikker.
 3. Hvordan jeg tænder min brændeovn? Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare, og en, der er bedst besvares af de instruktioner, der følger med ovnen, du køber.

  • Altid forsøge ONCE derhjemme. Forsøg ikke at tænde din ovn for første gang når på en campingtur. Dette er en elendig måde at ødelægge en tur og kan være katastrofalt, når backpacking. Brændeovne kan brydes, før du nogensinde bruger dem. Modeller ændres, så selv den mest erfarne autocamper vil ønsker at sikre, at de kan arbejde deres brændeovn før venturing ud første gang. Det er ikke en dårlig idé, hver gang du går camping for at sikre, at din brændeovn er stadig i orden.
  • Find en stabil platform at tænde ovnen. Når "bil" camping, en picnic bord fungerer godt. For backpackere, jorden er en universel bord. Undlad at tænde for brændeovnen overalt nær dit telt eller spise flue.
  • Har masser af vandtæt kampe. Der er intet værre end at forsøge at få en varm drik på en våd dag, blot for at finde ud af, at du ikke kan starte ovnen, fordi dine kampe er ødelagt.
  • Følg producentens anvisninger. De fleste ovne er sat op og tilsluttet. Tænd et match og tænd ovnen på. Af sikkerhedsmæssige årsager og forskelle i ovne, læser instruktionerne.
 4. Hvordan får jeg mest ud af min brændeovn?

  • Lav eller find en vind skærm. Vi talte om BTU er op ovenfor. Der er intet værre end at miste varme på grund af vinden. Et tyndt stykke aluminium fungerer godt. Dette er afgørende for backpackere. De fleste af de store "bil" camping typen ovne har nok af en indbygget vind skærm, ekstra aluminium man ikke er nødvendig.

   Selv om nogle producenter anbefaler mod en forrude, der er en balance mellem sikkerhed og muligheden for at tilberede din mad. Grunden til at de anbefaler, mod en forrude er, at det kan føre til øget opvarmning af brændstoffet dunk (ikke et problem, hvis du bruger MSR-systemet). Dette kan være en reel konc

   Også føler beholderen periodisk. Hvis det er varmt at røre ved, stopper ovnen straks. Hvis du er bekymret på alle, fjerne forruden. Du skal bruge DIN BEDSTE DOM UANSET OM AT BRUGE en forrude. Mange backpackere gøre det, forstå risikoen.

  • Pas godt på din brændeovn. Ren, frisk brændstof er bedst. Rengør altid ovnen efter en tur. Hvis du nødt til at pakke dit grej våd (det sker, når camping), så sørg for at pakke din brændeovn og rengør det derhjemme, før du gemmer det væk. Hvis du ikke tager disse enkle forholdsregler, vil du blive skuffet, næste gang du går camping.
  • Sørg for at du forstår, hvordan højde påvirker din brændeovn. Du får brug for mere brændstof til at lave mad grundigt i de højere luftlag. Det vil tage meget længere tid at lave mad i store højder - således du har brug for mere brændstof. Dette skyldes forskellene i kogepunkt vand ved forskellige højder.

Brændeovne er ikke enkle, små mekanismer. De kan være meget kompliceret til begyndelsen autocamper og det er nødvendigt at investere lidt tid at gøre din forskning. Hvis du tilbringer tid på at undersøge ovne, vil det betale sig i sidste ende, når du endelig tage det næste campingtur.

Nødvendigt værktøj:

 • Vandtæt kampe
 • Lille, let variabel skruenøgle

Forsigtig:

 • Som med enhver brand - der er risiko for alvorlige forbrændinger - læs alt producentens anvisninger FØRST!
 • Lad ikke børn bruge ovnen.
 • Følg alle producentens anvisninger - mener ikke, at ovenstående meddelelse forrang producentens advarsler.