Hvordan at slippe af Food Addiction

Hvordan at slippe af Food Addiction
Hvis du har haft trang til slik - gå en tur! At bruge blot 15 minutter udendørs ville erstatte den bedste chokolade for dig, ifølge britiske forskere. Forskerne fra University of Exeter fandt ud af, at selv kortvarig fysisk aktivitet er nok til at sænke uimodståelig lyst til en cigaret eller mad - især for slik.

De neurologer tyder på, at i hjernen zoner af mennesker, der er afhængige af cigaretter eller mad de lige processer foregår, og det kan ske, at under fysisk aktivitet særlige agenter produceres der hjælper løfte vores ånd og sænke skadelige begær.

Mennesker - hengivne chokolade elskere - der var involveret i forsøgene blev forbudt at spise lækkerier og i stedet for dette blev foreslået at vælge mellem aktiv gåtur og hvile. Derefter fik de nogle nemme opgaver, der kunne ophidse chokolade ønske - for eksempel for at løse en quiz eller i øvrigt til at udpakke en bar af chokolade. Resultaterne viste, at de, der var kommet tilbage fra gåtur følte mindre lyst til fine end dem, der blot havde en resten. Desuden blev effekten opbevares i mindst 10 minutter efter gang.

Dette er den første videnskabelige beviser for, at fysisk aktivitet kan sænke mad afhængighed.

Tidligere blev det kendt om god effekt af fysiske øvelser på folk villige til at få rig af nikotinsyre eller svag narkotisk afhængighed.

Ifølge de tidligere undersøgelser, 97% af kvinderne og 68% af mændene er mad-afhængig. Og mest af produkter, der er genstand for stærk afhængighed er dem af høj kalorieindhold højt fedt og sukkerindhold. Chokolade er ude af konkurrencen mellem dem. En lang tid siden blev det bevist, at chokolade indeholder meget af biologisk aktive elementer, som er i stand til at forbedre humør og således at gøre en person vanedannende for chokolade.

Resultaterne af forskningen blev offentliggjort i magasinet Appetit og uden tvivl vil være gode nyheder for folk, der virkelig forsøger at bekæmpe mad afhængighed og ønsker at tabe sig.

Mad afhængighed svarer til et stofmisbrug. Det kan være umuligt at modstå trangen, men ligesom behandling stofmisbrug, er der programmer til at hjælpe overeaters.