Hvordan at holde din hund fra at drikke for hurtigt

Det kan synes helt naturligt for en aktiv hund at styrte til vandskålen og opsluge dens indhold i en tørst quenching vanvid efter en hård dag med leg. Alligevel drikker for hurtigt er ikke godt for en hunds sundhed. Ikke alene hunden efterlade en slobbery rod omkring sin skål, men også risikerer lider fordøjelsesbesvær, gastrointestinale kramper, hoste, hvæsen, og endda opkastning. Større hunde står den ekstra risiko for mave udspiling og oppustethed, potentielt fatale sygdomme, som let kan undgås, hvis der tages skridt til at bremse hundens vandindtag. Pet ejere, der ønsker at lære at holde deres hunde fra at drikke for hurtigt har mange muligheder til rådighed for dem i at nå dette mål. En af de enkleste metoder er at købe eller lave en vandskål, som bremser hunden ned.

For eksempel kan en hævet vandskål er en fantastisk måde at holde din hund behageligt og samtidig forhindre ham i at spise og drikke for hurtigt. Da hunde har en tendens til at dykke til en skål, når det er lavere til jorden, følger det, at de tager en roligere, langsommere tilgang til at drikke fra en hævet fad. For én ting, de sluger er lettere for din hund, når hans hals er rettede. Når skålen er på jorden, og hunden skal bøje nakken for at nå det, han har at sluge sværere at få vand til at rejse sin spiserøret. Med en hævet skål, din hund ikke at arbejde mod tyngdekraften til at sluge og vil sluge mindre energisk.

En anden måde at holde din hund fra at drikke for hurtigt er ved at købe en skål, der har en floater inde i den. I denne type skål, en lille skål flyder oven på hundens vand og blokerer hunden fra gulping alt vandet ned på én gang. Flyderen har en lille åbning i bunden, der tillader noget vand gennem, men ikke det hele, hvilket begrænser den mængde vand din hund kan drikke på én gang. Hunden drikker vandet langsommere, da den kun er udgivet i gradvise mængder.

Hvis din hund kun synes at sluge hans vand ned for hurtigt efter intens motion eller en dag i solen, hvilket gav ham isvand efter spil kan være alt, der er nødvendigt. Dette fungerer normalt godt, når din hund er oparbejdet, varmt, og så ivrig efter at drikke, at han stort set vil inhalere hans vand, hvis du får chancen. Når din hund drikker isvand efter leg, vil den kolde vandtemperaturen sikre, at din hund vil blive lettet og forfrisket uden at skulle drikke for meget for hurtigt. Tillad ham tredive minutters hvile, før de giver ham mere vand.