Hvor mange gange kan et stykke papir foldes?

Hvor mange gange kan et stykke papir foldes?


Som du udforske den sjove verden af ​​origami, kan du spekulerer, "Hvor mange gange kan et stykke papir foldes?" Det er et godt spørgsmål, og der er flere variabler, der kan påvirke svaret.

Om Folding

For de fleste menneskers formål, er en fold foretages, når et stykke papir er krøllet, og bøjede sig over på sig selv. Du kan folde papiret igen et andet sted, men det betyder ikke teknisk tæller som en ekstra fold. For papir folde eksperimenter, skal papiret foldes på midten hver gang.

Problemet er, at papir foldning er eksponentiel. Hver gang et stykke papir er foldet, lagene fordoblet. For eksempel, et enkelt stykke papir, når den er foldet en gang, har to lag. Hvis du folder det samme stykke igen, vil det have fire lag. En tredje fold producerer otte lag. Dette mønster fortsætter, indtil du ikke kan folde papiret igen på grund af tykkelsen. Til sidst vil tykkelsen af ​​papirstakken være større end længden eller bredden.

Hvor mange gange kan et stykke papir foldes?

Ifølge en populær vandrehistorie, er det ikke muligt at folde et stykke papir mere end syv gange. Denne myte siger, at størrelse, type og vægt af papir er irrelevante, og at der efter fold nummer syv, bliver det umuligt at skabe en anden krølle i papiret.

Paper Folding Videos

Tv-show MythBusters tog om dette spørgsmål. Du kan se en stor folde eksperiment i dette videoklip fra showet.

Britney Gallivan

Mens videoer er en fantastisk måde at modbevise syvdobbelt myte, de ikke nødvendigvis vise dig mekanik folde et stykke papir mere end syv gange. Læse en artikel fra The Historisk Samfund Pomona Valley tilbyder information om, hvordan du kan kopiere papir folde eksperimenter og information om, hvorfor de arbejder. Den beskriver, hvordan gymnasieelev Britney Gallivan foldede et stykke papir 12 gange i 2002. Dette websted tilbyder også et hæfte med yderligere oplysninger om papir foldning.

Faktorer, der påvirker Folding

Der er flere faktorer, end der kan påvirke det antal gange, et stykke papir kan foldes:

  • Papirformat: Teoretisk set kan du folde et stort stykke papir oftere end en lille en.
  • Papir form: en lang, tynd rektangel papir kan være i stand til at blive foldet flere gange end et kvadrat.
  • Papir vægt: Letvægts papir kan reducere tykkelsen problem, der opstår med flere folder.
  • Papir fiberindhold: Fiberindhold kan også være en faktor i at folde et papir flere gange. Fleksible papirer som origami papir kan give flere folder, der traditionelt papir.


Hvad synes du? Hvor mange gange kan et stykke papir foldes? Den eneste måde at vide, er at prøve det selv. Have det sjovt, og held og lykke!