Hvor lang tid tager Wine Sidste Når den åbnes?

Hvor lang tid tager Wine Sidste Når den åbnes?
vin propper formet som en vin glas

Mange vine er beregnet til at være fyldt, men når du har åbnet en flaske, det har en holdbarhed. Åbning af en flaske vin begynder processen med oxidation, hvilket forårsager vin «smag og aroma forværres. Hvor lang tid tager en vin sidste efter at den er åbnet? Svaret afhænger af flere faktorer.

Popping Cork

Den kork forsegler vin i flasken, hvilket skaber en lufttæt rum, hvor vinen får lidt eller ingen ilt, bevare den. Når du pop proppen dog luft når vinen, og øjeblikkelig forværring begynder. Oxidation har både en positiv og en negativ effekt på vin. For intance, mange vin eksperter anbefaler at lade vine "ånde" for at blødgøre tanniner og åbne varianter af vinen. Afhængigt af hvor garvesyre en vin er, kan det være nødvendigt at trække vejret i flere timer, før den når en ideel tilstand af oxidation. Det er princippet bag sandfang og beluftere, der tillader mere luft at nå vin hurtigere.

Hvis du udsætter en særlig delikat vin til luft for længe, ​​men ilt hurtigt omdanner ethanol til acetaldehyd, som kan maskere en vinens smag og aroma. Afhængigt af vin, kan dette ske i så få som to timer. Dette er især tilfældet med hvide og godt alderen røde, som fortsat stærkt modtagelige for hurtig skader ilt.

Hvor lang tid tager Wine Sidste efter den er åbnet

Mange faktorer påvirker, hvor hurtigt en vin oxiderer når du pop sit kork.

Rød eller hvid

Generelt rødvin oxidere langsommere end hvidvin. Strukturerede rødvine vil vare flere dage længere end hvide. I almindelighed er en hvidvin varer omkring tre dage, mens en rød kan vare op til en uge. Blush vine har mere til fælles med hvide end reds, og varer typisk omkring tre dage efter åbning.

Alder og garvesyre

Ungdommelig, stærkt tanniner vine typisk vare længere efter åbning end lysere røde, dem med færre tanniner, og dem, der har været godt alderen. For eksempel kan en ung Bordeaux mindre end ti år, vare en uge, mens en godt alderen Bordeaux med bløde tanniner og et par årtier under sit bælte kan begynde at nedbrydes fra oxidation det samme. Frugtagtig røde, ligesom Boujoulais Noveau, vil også forringe hurtigere. Delicate røde som en blød Bourgogne eller Pinot Noir kan også medføre forringet fra oxidation hurtigere. Generelt har planer om at drikke en delikat, frugtagtig, eller godt alderen rødt inden for tre dage, mens en fyldig, garvesyre rød kan vare op til en uge.

Sukker og alkoholindhold

Både sukker og alkohol virker som konserveringsmidler, langsommere oxidation. Resultantly kan dessertvine som Eiswein og Sauternes holde så længe som et år, som kan befæstede vine som Sherry eller Port. Ligeledes kan højere alkohol reds som Zinfandel holde lidt længere end deres lavere alkohol bretheren. En høj-alkohol Zin kan vare en uge til ti dage, afhængig af alder, alkoholindhold, og garvesyre.

Klaring, beluftning og Beløb i Bottle

Jo mindre vin tilbage i flasken, jo mere luft der er i flasken med vin, hvilket fører til hurtigere i-flaske oxidation. Ligeledes, hvis du har dekanteres eller iltes vinen, kan du ønsker at drikke det relativt hurtigt - inden for en dag eller to for at åbne den.

Forbi dens premierminister

Hvordan kan du fortælle, om en vin er forbi dens premierminister? Lugte det eller smage det. Hvis du opdager off smag eller aroma, chancerne er du har holdt en åben flaske lidt for længe. Når en vin er forbi sin premierminister, kan du ikke bringe den tilbage. I stedet kassere vinen.

Gør det sidste

Hvis du ikke tror, ​​du vil være i stand til at drikke en vin før det nedbrydes, kan du forsøge at bremse oxidation processen på mange måder.

  • Cork flasken tæt for at forhindre mere ilt i at trænge ind.
  • Hæld den resterende vin til en mindre (375 ml) flaske og kork tæt. Dette kan tilføje en dag til vinens liv.
  • Sæt vinen i køleskabet, hvilket vil bremse den kemiske proces af oxidation. De kan få en dag eller to ved at gøre det.
  • Brug en vakuum vin preserver såsom Vacu Vin Wine Saver, som giver dig mulighed for at pumpe overskydende luft ud af flasken og bremse oxidation. Dette kan tilføje et par dage til vinens liv.
  • Brug en vin konservering system, der erstatter oxygen med enten argon eller nitrogen. Dette kan hjælpe dig med at få en ekstra uge eller længere fra en åben flaske vin.

Afspilning det sikkert

Som en generel tommelfingerregel, vil du være i stand til at bevare en åben flaske vin i tre dage. De ovennævnte faktorer kan gøre denne generelle tid enten længere eller kortere. For de bedste resultater, drikker vin inden for en dag eller to af åbning for at få maksimal nydelse fra de vine, du drikker.