Hvor længe tror Calico katte Lev

Hvor længe tror Calico katte Lev


Calico katte er bestemt fængslende, men er de virkelig så forskellig fra andre katte? Mere vigtigt er deres levetid afviger fra den gennemsnitlige kat? Svaret på det spørgsmål er ja og nej, og det hele afhænger af, om et underbetræk er mand eller kvinde.

Gennemsnitlige levetid for Hunkatte Kaliko

Web MD og American Society for forebyggelse af dyremishandling både væsentlige enige om, at den gennemsnitlige kat kan leve omkring 15 år, og måske lidt længere, hvis dyret får ordentlig ernæring og rutine dyrlægebehandling.

Det er vigtigt at bemærke, at Calicos er ikke en egentlig race. Calico er egentlig bare en farve mønster, omend en kompliceret, og mange katteracer kan have en Calico farve sort. Generelt kvindelige Calicos er ligesom enhver anden kat, og de kan nyde den samme generelle levetid på omkring 15 år, så længe de får ordentlig pleje gennem hele livet. Mandlige Calicos er ikke helt så heldige.

Hvorfor Mandlige Calicos har kortere Lives

For at forstå hvorfor Calico mænd har en forkortet levetid, er det vigtigt at tage et kig på deres unikke kromosomal makeup.

Hvorfor Calico Hannerne er sjældne

Mandlige Calicos er meget sjældne, fordi genetik, der skaber Calico farvemønster transporteres på en kats X-kromosom. Ifølge Dr. Marty Becker i en artikel offentliggjort på Vetstreet skal en kat have to X-kromosomer (XX) at få Calico farve mønster. Hunner har naturligvis XX kromosomer, så det er ikke en overraskelse, at de fleste af Calico katte er kvinder. På den anden side, hanner katte har naturligt XY kromosomer, så for at en mand til at være kaliko, skal han have en ekstra X-kromosom (XXY).

Virkninger af Klinefelter syndrom

Desværre kan den ekstra X-kromosom påvirker en mandlig kaliko sundhed og vitalitet. Ifølge en undersøgelse offentliggjort af National Center for Biotechnology Informations (NCBI) Pub Med hjemmeside, er en tilstand, der kaldes Klinefelters syndrom er forbundet med mænd, der har en ekstra X-kromosom. En anden undersøgelse offentliggjort i Oxford Journal sikkerhedskopierer NCBI undersøgelsen med angivelse mandlige Calicos tendens til at have en kortere levetid på grund af Klinefelters syndrom. Men der er i øjeblikket ingen statistikker, der viser, hvor meget kortere deres levetid kunne være.

Sundhedstrusler forbundet med syndrom omfatter:

  • Kognitive svækkelser, hvilket kan føre til desorientering og adfærdsproblemer
  • Insulinresistens, som kan føre til diabetes
  • Dyslipidæmi, en lidelse, der interfererer med metabolismen af ​​lipoprotein
  • Øget kropsfedt masse, hvilket kan føre til hjertesygdomme, diabetes og andre betingelser
  • Reduceret mineral indhold knogle, hvilket kan føre til en højere risiko for knoglebrud

Hjælpe Calicos, og alle katte, lever længere

Uanset om en Calico er mand eller kvinde, kan alle katte lever længere, sundere liv, hvis deres ejere give dem ordentlig pleje. Dette omfatter giver god læ, fodring en høj kvalitet kost, og give rutine dyrlægebehandling, samt specialiseret behandling for bestemte tilstande og sygdomme. Tænk på din investering i din kats pleje som en investering i forholdet jer to dele.