Hvor Hen til Genoprette fra akillessenen Surgery

Hvor Hen til Genoprette fra akillessenen Surgery

Den akillessene er det fibrøse væv udvidelse af musklerne på bagsiden af ​​dit ben. Det er den del, der lægger de tre lægmuskler til din hæl. Mens benmusklerne er den mest magtfulde gruppe af muskler i kroppen, akillessenen er den stærkeste og tykkeste sener. Det hjælper kontrakt lægmuskler og skubber din fod ned, så du kan gå, løbe, hoppe og stå på tæerne. Overdreven slitage på akillessenen, når man er engageret i konkurrenceidræt kan gå i stykker det. Når dette sker, skal du muligvis kirurgi for at sy tilbage og justere senen. Recovery fra akillessenen kirurgi kan tage op til 6 måneder. Læs tips nedenfor, der vil hjælpe dig med at genoprette fra akillessenen kirurgi.

  1. Når du har lov til at gå hjem efter akillessenen kirurgi, skal du holde dig fra dine fødder for omkring ti dage. Du kan blive bedt om at bære en Cryo Cuff® som giver den rigtige mængde af kompression med kuldebehandling til at reducere hævelse, smerter og ødem efter operation og brug krykker at bevæge sig i de næste to uger. Når du ligger ned, bør du holde dit ben forhøjet højere end dit hjerte til at sikre en korrekt blodtilførslen til dine ben og hjælpe med at minimere hævelse. De suturer kan fjernes efter 10 dage. Få så meget søvn og hvile, som du at kan hjælpe din krop komme sig hurtigere.
  2. Den Cryo Cuff® vil blive erstattet med en Moon Boot efter to uger, og du vil blive bedt om at bære foden skinne eller et CAM ™ eller kontrolleret ankel bevægelse Walker i yderligere fire uger. CAM walker er en aftagelig ortopædisk apparat formet som en støvle med aluminium og skum, der kan justeres med velcrobånd til at passe stramt omkring benet og foden. Den rollator vil tillade dig at bevæge sig mere frit med eller uden hjælp af krykker.
  3. Mens såret heler sørge for, at den holdes ren og tør. Wrap din fod i plast, når du tager et brusebad for at holde det fra at blive våd. Iblødsætning i et karbad er ikke tilrådeligt indtil såret er helet. Du kan tage et brusebad efter en dag eller to efter operationen, under lægens råd. I nogle tilfælde vil lægen kun tillade dig at have svamp bade i et par dage.
  4. Spis en varieret kost og tage fiber beriget mad for at nedsætte forekomsten af ​​forstoppelse, som er meget almindelig efter operationen. Skift til kedelig mad, hvis din mave bliver forstyrret i de første par dage efter operationen. Drik masser af væske og tage din ordineret medicin til tiden.
  5. Du bør starte fysioterapi seks uger efter den akillessenen kirurgi ved hjælp af en fysioterapeut. Du bør begynde med blide strækøvelser, og øvelser til at forbedre din balance og genvinde din styrke. Agility øvelser baseret på den sport, du er engageret i, bør også startes på dette tidspunkt. Dette bør gradvis følges af mere eksplosive øvelser, indtil du er fuldt tilbagebetalt.
  6. Tag vitamintilskud til at fremme hurtigere heling. Vitaminer, der fremmer heling af knogler og væv er vitaminer C, A, B-kompleks og K. Spis masser af frisk frugt, også.
  7. Bær en luft stigbøjle tandbøjle når du har fået mobilitet på dine ben for at beskytte det fra eventuelle skader. Du bør fortsætte med at bære det i det første år, når du går tilbage til dine sportsaktiviteter.

Gendannelse fra en akillessene kirurgi er en lang proces, og det sker i faser. Følg lægens og din fysioterapeut råd om, hvordan man holder en sund og smidig efter operationen. Må ikke haste din restitutionstid, da dette kan føre til komplikationer, der vil holde dig væk fra dine sport eller dit arbejde for en langt længere periode.