Hvilket er bedre: friske, frosne eller på dåse frugt og grønt?

Som diætist, jeg ofte stillet dette spørgsmål, og svaret er ikke så simpelt som du måske tror. Der er flere ting at overveje, når de forsøger at beslutte, hvilken form du ønsker at købe. Du vil sandsynligvis tænke pris, farve, smag og tekstur præferencer, næringsværdi, holdbarhed og opbevaring, og mængden af ​​tid og sværhedsgrad er involveret i forberedelsen. Når du bliver bedt om dette spørgsmål, men oftest folk specifikt spørger sig selv om næringsindholdet i de forskellige former.

Hvilket er bedre: friske, frosne eller på dåse frugt og grønt?

Fælles Misforståelser

Det er en udbredt misforståelse, at friske frugter og grøntsager er de "sundeste" med de fleste mennesker knytte dem til at have de mest gavnlige næringsstoffer, såsom vitaminer og sygdomsbekæmpende fytokemikalier. Men det er simpelthen usandt, hvis du tager opbevaring i betragtning. Mængden af ​​næringsstoffer tab, der opstår i friske råvarer er højere end engang troede. En gennemgang af den forskning viste, at opbevaring og madlavning teknikker kan forårsage op til halvdelen af ​​de næringsstoffer går tabt fra frisk frugt og grøntsager.

Ny forskning har overraskende resultater

En ny undersøgelse fra University of Georgia bekræfter, at frisk er ikke altid bedst om vitamin- og mineralindhold. Studiet undersøgte mængden af ​​vitaminer og mineraler i disse otte frugter og grøntsager: blomkål, broccoli, grønne bønner, grønne ærter, spinat, majs, blåbær og jordbær. Forskere sammenlignet næringsindholdet af produkterne på det tidspunkt, det blev købt, fem dage efter køling, og efter at være blevet frosset. Analyse viste, at nogle af de frosne produkter faktisk havde højere mængder af C-vitamin, A-vitamin og folat end deres friske lagrede modstykker. Tidligere undersøgelser har fundet lignende resultater.

Så hvorfor frosne og konserverede frugter og grøntsager indeholder ofte mere gavnlige vitaminer? Frysning konserves og fødevarer låse i mange vigtige næringsstoffer, som ofte går tabt, når friske råvarer får lov til at sidde i flere dage efter at være blevet høstet. Når grøntsager blancheres før blive frosset, forhindrer enzymatisk nedbrydning af næringsstoffer. Frugter, der ikke blancheret, inden de fryses, har langsommere enzymatiske og mikrobielle nedbrydning og tab af næringsstoffer, når frosset.

Hvorfor tror folk dåse og frozen Produce er værre?

Konserverede frugter og grøntsager gør mister en lille mængde af næringsstoffer, som de er kogt før konserves, men der er ikke et tab af næringsstoffer efter at være lukket i dåsen, fordi ilt er ikke tilgængelig til at bryde dem ned. Frosne frugter og grøntsager ikke mister mange næringsstoffer i begyndelsen fase, når de er blancheret men kan miste en lille mængde af næringsstoffer på grund af oxidation, efter de er frosset til en lang periode. Men da de fleste mennesker ikke spiser produkter umiddelbart efter den er plukket fra feltet (når det har de fleste vitaminer og fytokemikalier), med den tid det når deres plader det er allerede tabt flere næringsstoffer end de små der er gået tabt i løbet af konserves eller frysning processer. Fiber og mineraler synes at være omtrent det samme for fersk, frossen og dåse råvarer.

Andre fordele ved dåse og frosne frugter og grøntsager omfatter en lavere pris, især for out-of-sæsonen poster, en lang holdbarhed (op til seks måneder for frosne og to til fire år for dåse), nem tilberedning og tilgængelighed hele året -round. Med grøntsager, så prøv at koge dem i så lidt vand som muligt for at forhindre yderligere tab af vandopløselige vitaminer (dampning bevarer de fleste af de vitaminer).

Hvordan får vi mest Næringsstoffer

En måde at nyde mest gavn af frugt og grøntsager i alle former er at købe lokalt fra en betroet landmand eller dyrke dine egne råvarer. Spise frugt eller grøntsager på samme dag, som du har købt fra en lokal landmand eller plukket dem ud af din egen have, vil give dig mulighed for at få flere vitaminer og andre gavnlige næringsstoffer samtidig hjælpe miljøet, din lokale økonomi og eventuelt din tegnebog. Du kan også gøre dine egne konserves og frysning hjælpe sæl i disse næringsstoffer fra råvarer du plukket op den dag.

Den nederste linje: Må ikke bekymre dig så meget om, hvilken form for produkter er den bedste og fokusere mere på at forsøge at få mere frugt og grønt generelt i din kost. Under henvisning til en kombination af ferske, frosne og konserverede frugter og grøntsager kan hjælpe med at sikre du møde det anbefalede antal portioner hver dag.