Hvilken slags Cat Skal jeg

Hvilken slags Cat Skal jeg

Mange personer, som har købt en kat fra et krisecenter eller blot er truffet i en omstrejfende dyr vil finde sig undrende fra tid til anden: "Hvilken slags kat har jeg" Dette dilemma kan blive mere intens, når de besøgende fortsætte med at komme forbi og smide forslag som: "Vil du, vanter er en skotsk Fold" "Det kitty sikker ligner en Bengal ...", eller

Jobbet af en Opdrætter

Talrige mennesker har svært ved at forstå den rolle, som en kat opdrætter. Væsentlige, vil du aldrig behøver at stille spørgsmålet: "Hvilken slags kat har jeg?" når du køber fra en kvalitet opdrætter. Nu selv om dette spørgsmål er næppe en prioritet overvejer de millioner af dyr, der forladte og vedtaget af krisecentre og er desperat behov for boliger, kat opdrættere arbejder ihærdigt på at bevare de standard træk af visse racer.

Gode ​​opdrættere er typisk tilknyttet mindst én kat forening som TICA (The International Cat Association) eller lang tid Kongen af ​​foreninger, CFA (Cat Fancier Association). En opdrætter registrerer hendes racerene dyr inden for en kat forening og viser dyrene i showet kredsløb at tildele point til hendes avl stutterier og dronninger. Jo højere priser vundet af disse dyr, jo bedre en repræsentant disse katte er af racens standard.

Hvorfor er dette vigtigt? I en verden af ​​kat entusiaster, opdrættere er hovedsagelig de personer, der bevarer katteracer. De er grunden til, at Bengals og skotske Folds ikke har parret med andre racer til det punkt, hvor der ikke kan skelnes. Når en god opdrætter sælger en killing, der er registreret inden for en kat forening, en køber kan anmode om noget, der hedder en "proof of stamtavle", hvor afstamning af en bestemt kat registreres. Dette bevis af stamtavle viser køberen afstamning af en kat, typisk mindst tre til fem generationer tilbage og muligvis endnu længere.

Så hvilken slags kat har jeg?

Sandheden er, med mindre du har købt din kat fra en opdrætter, er det højst usandsynligt, du kan kende den præcise race af dyret. Ja, mange racer har indlysende træk, der oversætter til din kats fysiske udseende, så hvis dyret har foldet ører, er det noget klart, at katten har nogle nylige skotske Fold afstamning i sine gener. Men ikke alle træk er så indlysende. Der er mange racer, der har store ører ligner abessinske, og fordi krydsning næsten altid forekommer i ukontrollerede omgivelser, er det umuligt at fastslå, om din kat er en racerene uden bevis for stamtavle.

Hvis du ikke er interesseret i at afgøre, om din kat er en racehund, hvad du kan gøre, er at finde oversigter over katteracer og rulle gennem racer at se, hvilke dyr synes en tæt match til din egen kat. Race List er et godt sted at starte din søgning.

Ikke-Racerene Dyr

De fleste katte fundet i krisecentre eller animalsk redningsenheder er ikke racerene dyr. Dette er fordi de fleste opdrættere holder et vågent øje med deres dyr, og det er meget sjældent, at en Triple Grand Champion vil vandre fra sin avl palads. Men for de fleste ejere af kæledyr, der ejer en raceren er ikke en prioritet. Racerene dyr er prioriteringen af ​​personer, der er simpelthen fans af en bestemt race, eller måske er disse personer, der ønsker at vise deres dyr på kredsløbet.

Dog kan nogle ejere af kæledyr føle sig en smule venstre ud, fordi deres kat er ikke en racehund, og derfor ikke kan registreres med en kat forening. Efter alt, er avl en husstand kæledyr allerede overvejet praktisk talt en høj kriminalitet ved kat foreninger idet disse er alt for bekendt med det antal hjemløse dyr, der befolker jorden. Derfor TICA besluttet at danne en "Household Pet" kategori i deres show kredsløb. Således kunne stolte ejere af en bemærkelsesværdig god leder PET stadig deltage i katteudstillinger. Desuden den fordel, at dit dyr til en udstilling er, at du vil komme til at være omkring dommere, der har erfaring i at genkende kat træk. Hvis du stadig er interesseret i at lære om din kats afstamning, kan en dommer kunne opdage de fysiske nuancer, der svarer til bestemte racer, og vil sandsynligvis være i stand til at gøre dette langt bedre end de fleste ejere.