Hvilke typer af juice kan bruges til at rense Pennies?

Hvilke typer af juice kan bruges til at rense Pennies?


De fleste mennesker spørger, hvilken type juice renser øre, fordi de eller deres barn klarer en videnskab eksperiment om forskellen mellem syrer og baser. Det enkle svar er, at mere sure safter vil rense øre godt og grundlæggende saft vil have en meget mindre effekt. Men den enkle svar er ikke særlig interessant. Det er langt mere givende at finde ud af præcis, hvad der virker og hvad der ikke.

Grundlæggende videnskab

Alle moderne øre har en kobber belægning på ydersiden, og de, dateret før 1982 er lavet af ren kobber. Kobberet kommer i kontakt med oxygen i luften og danner en kemisk binding med det. Resultatet er forbindelsen kobberoxid. Kobber oxid har en uklar grå eller grønt udseende, hvilket gør øre se snavset over tid. Sæbe og vand vil ikke vaske stoffet ud, fordi det ikke er vandopløselige. I stedet er det nødvendigt at ændre de kemiske bindinger ved tilsætning af en syre til blandingen. Denne syre vil reagere med oxid og opløse den ud af øre overflade.

Så hvilken type Juice Renser Pennies?

Nogle frugtsafter har næsten ingen effekt på øre, mens andre vil rense ud i kobberoxid fuldstændigt, afslører en skinnende krone, der ligner nye. Mere grundlæggende juice omfatter druesaft og æblesaft. Ved sure ende er tomatsaft, grapefrugt juice, appelsin juice, limesaft og citronsaft. Berry saft ligge et sted i midten. Den maksimale performer vil være lage saft, som ikke er en saft overhovedet, men i virkeligheden meget stærkt sure eddike. De fleste eksperimentatorer finder, at citronsaft bliver en stærk anden runner up.

Sådan Test

Da det er altid sjovere at finde ud af første hånd end blot at læse en artikel, hvorfor ikke foretage forsøget? Alle, der er brug for, er omkring en kop hver af ovennævnte juice, en murer krukke for hver juice, PH papir og 18 oxiderede øre. Det er okay at erstatte andre juice typer, hvis de nøjagtige dem nævnt er ikke tilgængelige.

Når materialerne er klar, skal du følge disse trin:

  1. Hæld hver saften i en murer krukke og mærke den med et stykke tape.
  2. Dyp et stykke pH-papir i hver krukke. Den mere blå viser det sig, at mere grundlæggende saften. Den rødere det viser, jo mere sure. Sæt papirerne til side for at tørre og derefter mærke hver.
  3. Drop to øre i hver krukke og lukkes tæt.
  4. Lad småpenge sidde i deres respektive juice i løbet af natten. Køling af krukker er valgfri.
  5. Kontroller resultaterne næste dag og sammenligne dem med hver saft PH.
  6. Placeret udseendet af hver krone fra en til fem og se, hvordan det svarer til surhed.

PH papir er simpelthen papir behandlet med et stof, egnet til at adskille surhedsgrad. Det er tilgængeligt i butikker, der sælger videnskabelige leverancer og kan også bestilles online.

Efter at finde ud af, hvilken type juice renser småpenge, trække småpenge ud af krukkerne, skyl dem under varmt vand og sæt dem på et stykke køkkenrulle til at tørre. Så lim øre, og det tilsvarende PH papir til et bord for at præsentere resultaterne til andre.

Overvejelser

Mens dette eksperiment er en god måde at lære børn om kemi er det ikke en god måde at rense øre, som er samlerobjekter. Faktisk kan rense gamle mønter på nogen måde alvorligt reducere deres salgsværdi. En bedre ting at gøre i denne situation er at tage øre til en professionel konservator. Denne person kan være i stand til at "pynte" småpenge uden at ændre deres kemiske sammensætning.