Hvilke forskellige vitaminer godt for

Hvilke forskellige vitaminer godt for


Med alle de kosttilskud, der oversvømmer markedet helsekost, kan man undre sig over hvad de forskellige vitaminer er gode for. Da meget af det, der er skrevet om vitaminer er mere fiktion end fakta, lad os udforske nogle grundlæggende vitamin viden.

Vitamin 101: Adskillelse sandhed og vrøvl

Så hvordan kan man bestemme, hvad forskellige vitaminer er gode for? First off, som en generel tommelfingerregel, hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis er! Derudover forsøger at ignorere eventuelle vitamin artikler, der ikke refererer specifikke undersøgelser, og ignorere artikler, der er sponsoreret af bestemte vitaminproducenter. Du bør absolut undgå og artikel, der tyder på, at du tager vitaminer i stedet for fødevarer, der er høj i vigtige næringsstoffer. Desuden skal du sørge for at læse denne fremragende artikel om at forstå forskellen mellem RDA, RDI og DRI. Det er en forudsætning at lære om vitamin fordele. Hvad er nyttigt med en dosis kan være en katastrofe på en højere.

Hvilke forskellige Vitaminer er gode for

Udvikling af en forståelse af fordelene ved hvert vitamin kan hjælpe dig med at træffe intelligente supplement valg. Denne forståelse vil også give dig indsigt i de bedste high-næringsstof fødevarer.

Fordele af vitamin A

Her er blot nogle af fordelene ved vitamin A:

 • Forbedrer vision og beskytter dine øjne mod natteblindhed
 • Hjælper i dannelsen af ​​røde blodlegemer
 • Reducerer risikoen for slagtilfælde
 • Reducerer risikoen for kræft
 • Fremmer smuk hud

Fjender af vitamin A omfatter lys, alkohol, kaffe og rygning.

Fordele ved B-vitaminer

B-vitaminer er faktisk otte vandopløselige vitaminer, der spiller afgørende roller i cellemetabolisme. De arbejder som et team for at støtte stofskiftet, vedligeholde klare hud og forbedre muskeltonus. Derudover B vitaminer fremmer røde cellevækst, hvilket igen forhindrer anæmi. B vitaminer kan også reducere risikoen for kræft i bugspytkirtlen. Dog vil det kun gøre dette, hvis de indtages i fødevarer. Når det tages som et kompleks, kan B-vitaminer bidrage til at bekæmpe symptomerne på stress og depression.

Fordele ved C-vitamin

C-vitamin er sandsynligvis det mest populære vitamin. Det tages for forkølelser og øge immunitet. Nogle undersøgelser har vist, at C-vitamin selv kan virke som en antihistamin. Men i modsætning til propaganda, har ingen undersøgelser vist, at megadoser af C-vitamin faktisk vil beskytte forkølelse.

C-vitamin spiller en afgørende rolle i kollagen produktionen. Dette gør det nyttigt til sårheling. Nogle mennesker bruger det bogføre kirurgi. Topisk, det beskytter huden mod frie radikaler skader efter overdreven udsættelse for ultraviolet lys. Som en antioxidant, C-vitamin beskytter celler mod skader og mutation. Som sådan reducerer risikoen for næsten alle typer af kræft.

Fordele ved vitamin D

Forebyggelse af Alzheimers sygdom og prostatacancer er to af de vigtigste fordele af vitamin D. Det hjælper også absorptionen af ​​calcium, hvilket igen forhindrer osteoporose. Ifølge en artikel i New York Times, nye undersøgelser viser, at mænd og kvinder, som indtager højere niveauer af D-vitamin er mindre tilbøjelige til at udvikle tyktarmskræft end folk med lavere niveauer. Er der nogen fjender D-vitamin? Er det ikke noget solskin, så det er gået. Computer nørder bør komme ud i dagslyset.

Fordele ved E-vitamin

"Hudpleje" er de ord, der mest skal tænke på, når de tænker på vitamin E. Her er nogle af de andre fordele.

 • Menstruationssmerter
 • Lav sædkvalitet
 • Grå stær
 • Restless ben syndrom
 • Alzheimers sygdom
 • Parkinsons sygdom
 • Leddegigt
 • Sukkersyge

Nu hvor du har en bedre forståelse af, hvad de forskellige vitaminer er gode for, kan du træffe informerede valg. Vælg med omhu, og husk, hvis det lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis er.