Hvilke fødevarer har GMO?

Hvilke fødevarer har GMO?


Genetisk modificerede Organisms-- eller GMOs-- er til stede i langt de fleste forarbejdede fødevarer findes i de fleste butikker rundt om i landet. Købmandsvarer Manufacturers Association anslår, at mellem 75% og 80% af alle tilgængelige på købmand hylderne forarbejdede fødevarer indeholder GMO. Det gør tingene svært for folk, der forsøger at finde ud af, hvilke fødevarer indeholder GMO, men der er et par specifikke spørgsmål at huske på.

Virksomheder har ikke fortælle dig

I øjeblikket i USA, er virksomheder ikke forpligtet til at fortælle dig, hvis der er GMO'er i den mad, de sælger. Skubber at kræve mærkning af GMO'er i USA er ofte blevet skudt ned på grund af den legaliseret "personlighed" af selskaber gennem amerikanske domstole. Denne personlighed har givet selskaber de samme ytringsfrihed rettigheder som levende, åndende mennesker. Disse rettigheder omfatter retten til ikke at tale, som er blevet påberåbt som et forfatningsmæssigt grundlag for at afvise obligatorisk mærkning. Det betyder, at du aldrig vil være 100% sikker på, at et selskab bruger GMO'er, medmindre de fortæller dig.

GMO'er er enten forbudt eller mærket i mange lande. I disse lande, kan du nemt se, hvilke fødevarer har GMO'er i dem. Hvis du bor i USA, men du nødt til at gå ud af din måde at finde disse oplysninger ud, og du kan aldrig være 100% sikker.

Retningslinjer for at undgå GMO Foods

USDA, at omtrent 94% af soja og 75% af alle majs fremstilles i USA er genetisk modificeret. GM majs er almindeligt anvendt som et dyrefoder og i produktion af høj fructose corn syrup. Ifølge Søde Surprise-- en højfructosemajssirup annonce agency-- højfructosemajssirup er i alt fra bagværk til yoghurt og frosne frugter. Soja er et almindeligt anvendt kilde til protein i veganske og vegetariske fødevarer.

Undgå majs og soja produkter, der ikke udtrykkeligt er mærket som 100% Organic er et godt første skridt i at undgå GMO. Ifølge USDA Organic Program standarder, kan økologiske fødevarer ikke indeholder nogen genetisk modificerede organismer. Dog kan en virksomhed stadig markedsføre et produkt som er fremstillet af økologiske ingredienser, mens du bruger nogle GMO'er. Hvis det ikke er mærket som værende 100% økologisk, så er det sandsynligt at kun indeholde en blanding af organiske og ikke-økologiske landbrugsingredienser.

Der er også en række mærkningsordninger initiativer, der giver producenterne mulighed for at adskille sig selv som GMO-frie selskaber. Non-GMO Project er et frivilligt initiativ mærkning, som inspicerer produkter fra virksomheder for at sikre, at de er fri for GMO.

Shopping Guides Listing Potentielle GMO-produkter

Da selskaber ikke er forpligtet til at videregive, om de bruger GMO'er, vil de bedste ressourcer derude stadig kun være i stand til at fortælle dig, om virksomhederne potentielt anvende GMO'er. Den organiske Consumers Association har skabt en shopping guide, der er gratis til rådighed og byder på en liste over virksomheder, der er verificeret GMO-fri og virksomheder, der potentielt anvende GMO'er. De kontakter virksomhederne individuelt og spørge om bestemte mærker samtidig skabe denne vejledning. Virksomheder, der vælger at ikke svare placeres under overskriften "kan indeholde GMO ingredienser."

Nogle mærker, der potentielt anvende GMO'er

  • Nestle
  • PepsiCo
  • General Mills
  • Coca Cola
  • Bertoli
  • Heinz produkter
  • Pepperidge Farms

Gøre din forskning

I sidste ende er der ingen verificerbar, autoritativ, eller omfattende liste over fødevarer, der absolut indeholder GMO'er. Det bedste du kan gøre er forskning maden og foretager et skøn opkald baseret på det, du ser. Den eneste sikkerhed på dette område ligger hos økologiske fødevarer, og de er den eneste måde at være 100% sikker på, at du ikke spiser GMO.