Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Firben kan lave spændende kæledyr, men med så mange arter til rådighed, kan det være svært at vælge, hvilken en vil være det rigtige for dig. Nogle af de mest kendte firben, som leguaner, er dårlige valg for de fleste ejere af kæledyr. Dog vil vælge de rigtige firben hjælpe med at sikre, at du og dit kæledyr er glade for mange år fremover.

Leopard Geckos (Eublepharis macularius)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Disse små firben passer i hånden, selv når fuldt udvokset, og er en af ​​de mest populære firben kæledyr for begyndere. De gør gode kæledyr på grund af deres blide attitude, nem pleje, og adgangen til et væld af spændende farver og mønstre.

Størrelse og farver

Ifølge National Zoo, en normal leopard gekko er gul eller lavendel med brun til sorte pletter, der danner det mønster, der førte til denne art bliver opkaldt efter den plettede kat. Gennem opdræt i fangenskab, et stort antal farvevarianter er tilgængelige. Ifølge de herpetologists på VMSherp.com, nogle af disse mønstre omfatter høj gul, pastel, gul, mønsterfrit, albino, mandarin, formørkelse, kæmpe, Mack sne, gåde, hypo, gulerod-hale, gulerod-head, og mange andre. Leopard gekkoer har korte kløer og et fedt hale, der kan knække, hvis firben føler sig truet.

Vaner og boligspørgsmål

Ifølge colombianske Park Zoo, leopard gekkoer er nataktive og er hjemmehørende i ørkenen i Afghanistan, Pakistan, Iran, Irak og det vestlige Indien. De tåler håndtering og selv når provokeret, sjældent bide. Petco s Care Sheet for leopard gekkoer skitserer deres generelle krav boliger. En leopard gekko kan være inden for et 10 til 20-gallon glas akvarium. Dette kan være foret med lucerne-baserede pellets eller calcium sand, men nogle gekkoer vil indtage substratet. Et lag af papir håndklæder eller en repti-tæppe er et mere sikkert alternativ.

To mandlige gekkoer bør ikke holdes sammen, men grupper af en enkelt han og en eller flere hunner er normalt kompatible. Ifølge HERP entusiast og opdrætter Steve Sykes, leopard gekkoer kræver et varmt miljø, med et temperaturområde fra 78 til 88 ° F, og en brugde område på 90 til 95 ° F. Ca. 10 til 12 timers lys anbefales, men dette behøver ikke at være en UV-kilde, som med mange krybdyr.

Kost og ernæringsbehov

Leopard gekkoer er Insektædere og er som regel fodret med en blanding af græshopper og melorme. Ifølge The Urban Gecko, bør unge leopard gekkoer fodres hver dag, mens de voksne kræver mad tre gange om ugen. Andre fødevarer kilder, såsom silkeorme, waxworms eller pinkie mus, kan fodres på lejlighed. Alle insekter skal støves af med en calcium eller vitamin pulver eller gut-fyldt med frisk grønt, høj kvalitet Hunde- og kattefoder, eller en kommerciel mix. Frisk vand bør altid være tilgængelig.

Bearded Dragons (pogona vitticeps)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Skæggede drager er mellemstore firben, der er hårdføre og nemme at passe. De gør store kæledyr, fordi de tåler daglig aflevering, sjældent viser nogen aggression mod mennesker, og endda blive kærlig med deres ejere.

Størrelse og farver

Ifølge National Zoo, skæggede drager vokse til at være 13 til 24 inches i længden. Denne art er hjemmehørende i den centrale del af Australien, lever ørkener, savanner eller skovområder. Skæggede drager er kedelige brune at tan, nogle gange med røde eller guld højdepunkter. Deres kroppe er fladtrykt, og deres navn stammer fra det ruff af pigge fundet omkring deres hals.

Vaner og boligspørgsmål

De kravene til opstaldning skæggede drager ligner dem til Leopard gekkoer, bortset fra at der er behov for en større mængde plads. Ifølge Petco Care Sheet bør mandlige drager ikke opbevares sammen. Temperaturen bør ligge i området fra 70 ° F til et hotspot på 100 ° F. Skæggede drager skal duggede med vand dagligt, og kan badet et par gange om ugen. Ifølge HERP entusiast Jeremias "Podunk" Jaeger, skæggede drager kræver fuld spektret belysning i 12 til 14 timer om dagen. UVB-lys er afgørende for deres stofskifte.

Kost og ernæringsbehov

Animal Planet bemærker, at skæggede drager er altædende. Dr. Kevin Wright, en dyrlæge med speciale i krybdyr, anbefaler en diæt af fårekyllinger, hummer roaches, melorme, phoenix orme og waxworms. Baby drager bør fodres insekter hver dag, mens voksne skal fodres to til tre gange om ugen. Du kan også tilbyde salat grønne blandet med små stykker gulerod eller sød kartoffel. Hvert måltid skal støves af med en multivitamin eller mineral supplement.

Crested Gecko (Correlophus ciliatus)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Ifølge Forest Park Zoo, blev denne art af gecko menes at være uddød, indtil den blev genopdaget i 1994. Takket være opdræt i fangenskab, disse unikke firben er nu rigeligt fra dyrehandlere og opdrættere. De gør stor kæledyr, fordi de kan opbevares ved stuetemperatur og har en slående udseende og flere farvemønstre.

Størrelse og farver

Ifølge Krybdyr Magazine, crested gekkoer er små øgler og nå 4-8 inches i længden, med hanner er større. De er hjemmehørende i Ny Kaledonien, en øgruppe i det sydlige Stillehav. Crested gekkoer er også blevet kaldt øjenvipper gekkoer, efter flæse af øjenvipper-lignende fremskrivninger over øjnene og langs deres sider. Ifølge bogen Crested Geckos og pårørende: Reptile og Amphibian Keeper Guide, hver tå crested gekko, samt undersiden af ​​halen, er dækket med små hår kaldet setae. Disse giver dem mulighed for at greb glatte overflader og klatre.

Vaner og boligspørgsmål

Crested gekkoer har brug for en høj akvarium fyldt med grene til klatring, men også med mange skjulesteder. Buret skal duggede at holde fugtighed ved mere end 50 procent. Crested gekkoer kan opbevares ved stuetemperatur og kan tåle milde temperatursvingninger. Undgå ekstrem varme eller kulde. Bunden af ​​akvariet bør dækkes med en naturlig substrat, såsom kokos fiber, fugtet spagnum mos, eller bark. UVB-lys er ikke nødvendigt for denne art.

Kost og ernæringsbehov

I lighed med andre øgler, crested gekkoer spiser insekter som græshopper, melorme og waxworms. LLL Reptile bemærker, at du også kan fodre dem babymad og over-modne frugt. Et calciumtilskud og en multivitamin Pulveret skal støves på fødevarer som med andre arter.

Blue-pløjet Skinker (Tiliqua spp.)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Blå-pløjet skinker er medium firben, nåede 18 til 24 inches i længden. Ifølge HERP entusiast Zach Griffith, blå-fer skinker gøre store kæledyr, fordi de er intelligente, tolerere håndtering, og lever længere end de fleste firben, potentielt op til 30 år i fangenskab.

Størrelse og farver

Blå-pløjet skinker er hjemmehørende i Australien og østlige Indonesien. De er døgnets med en flad krop og korte ben og hale. Deres skalaer er sølvgrå til brun, og de er markeret med brune bånd over deres krop og hale. Den blå-pløjet skink får sit navn fra det karakteristiske, tyk blå tunge.

Vaner og boligspørgsmål

Baby blue-pløjet skinker kan starte ud i en 20-gallon akvarium. Efterhånden som de vokser, Krybdyr Magazine anbefaler en større kabinet med mindst 36 af 18-tommer fodaftryk. Blue-tunger bør opbevares separat for begyndelsen HERP vicevært, og hanner bør aldrig anbringes sammen. Temperaturen bør ligge 75-82 ° F ved den kolde ende af indelukket til en soler område på 90 til 100 ° F. Line bunden af ​​buret med bark, barkflis eller genbrugspapir. Strukturer til klatring er ikke nødvendige. En kilde til UVB-lys anbefales.

Kost og ernæringsbehov

Sonora Veterinary Gruppen anbefaler fodring en række planter, animalsk protein, og insekter til blå-fer skinker. Disse firben er altædende. Melorme, waxworms, fårekyllinger, pinky mus, salat greens, fedtfattig halvtør kattefoder, og frosne blandede grøntsager er alle eksempler på hensigtsmæssig kost poster. Græshopperne og melorme skal gut-loaded forvejen.

Grøn Anoles (Anolis carolinensis)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Også kendt som Grøn anole eller den amerikanske kamæleon, disse øgler er små og hurtige. De normalt ikke justeres til at blive håndteret, men gør gode kæledyr, fordi de ændre farver og er aktive og interessant.

Størrelse og farver

Anoles er små, kun nå 5-8 inches, når fuldt udvokset, efter herps of North Carolina. Deres kroppe er tynde, og de kan ændre farver fra brun til forskellige nuancer af grøn, afhængigt af temperatur, stress og andre miljømæssige og adfærdsmæssige faktorer.

Vaner og boligspørgsmål

Ifølge The Lizard Lounge, kan anoles opbevares i et glas akvarium ved en dagtemperatur spænder fra 77 til 86 ° F. Dette kan falde til 65 ° F natten. Anoles kræver 12 til 14 timer af lys, samt en kilde til UVB-lys. Bunden af ​​kabinettet kan dækkes med fugtig spagnum eller spagnum, eller et lag pottemuld dækket med bark barkflis. Som med mange firben, Læger Foster og Smith anbefaler, at to hanner ikke opbevares sammen. Sticks og andre klatring strukturer bør gives. Tåge indkapslingen to til tre gange om dagen.

Kost og ernæringsbehov

Grønne anoles spiser insekter og kan opretholdes på fårekyllinger, små kakerlakker, fluer, waxworms, bananfluer og andre små insekter. Undgå kartoffel bugs, pille bugs og biller. Alle fødevarer skal være enten gut-lastet eller støves af med calcium eller vitamin pulver. Anoles drikker vanddråberne off bladene i deres miljø.

African Fat-Tailed Geckos (Hemitheconyx caudicinctus)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Fat-tailed gekkoer er tæt relateret til leopard gekkoer, men er hjemmehørende i Vestafrika. De gør gode kæledyr, fordi de har føjelige dispositioner og bevæger sig langsommere, når der håndteres.

Størrelse og farver

Afrikanske fedt-tailed gekkoer er mønstret med tan og brune bånd, og nogle har en hvid stribe, der går ned på længden af ​​deres krop. Fat-tailed geckos vokse til en voksen størrelse otte til fjorten inches, med en generel kropsform ligner leopard gekkoer. Nogle farvevarianter er tilgængelige, men ikke i det omfang, leopard gekkoer.

Vaner og boligspørgsmål

Fat-tailed gekkoer kan huses ved 80 til 90 ° F i et lille akvarium eller terrarium. Denne art ikke klatre meget, så højden af ​​kabinettet er ikke et problem. Fugtighed bør holdes på 50 til 70 procent, og substratet bør være noget, der bevarer fugt, såsom en blanding af kakao skallerne, sphagnum og lidt sand. Afrikanske fedt-tailed gekkoer vil grave sig ned i dette befugtede substrat.

Fat-tailed gekkoer er nataktive. De kræver ikke en UVB lys, og bør også holdes uden for direkte solen. Disse gekkoer generelt ikke gøre hurtige bevægelser, og kan være mere egnet for børn at håndtere.

Kost og ernæringsbehov

Fat-tailed gekkoer kan fodres ligesom leopard gekkoer. Deres kost bør bestå af melorme, silkeorme, fårekyllinger eller græshopper. Alle fødevarer skal støves af med en calcium eller vitamin pulver. Baby fedt-tailed gekkoer skal fodres hver dag, og voksne kan spise to til tre gange om ugen.

Argentine sort og hvid Tegu (Tupinambis merianae)

Hvilke Firben lave gode kæledyr?

Den argentinske sort og hvid Tegu er hjemmehørende i regnskoven og savanner i Sydamerika. De gør gode kæledyr på grund af deres høje intelligens og gode temperament, i nogle tilfælde endda opsøge menneskelig opmærksomhed eller at blive knyttet til deres ejere.

Størrelse og farver

Det vigtigste at vide om Tegus er, at de vokser hurtigt og nå 4-5 meter i længden. Disse er store firben. Ifølge Branson Wild World, er den sorte og hvide Tegu mønstret med sorte og hvide striber og har en perlebesat udseende til sin hud.

Vaner og boligspørgsmål

En baby Tegu kan starte ud i en 40-gallon akvarium. Men på det tidspunkt, firben når et års alderen, vil det have en specialbygget bur. Dette bør være mindst seks af tre meter i dimension, med en højde på tre til fire meter. Skabet skal være køligt (75 til 85 ° F) i den ene ende, med en soler område på 95 til 110 ° F på den modsatte side. Der findes flere typer af barkflis strøelse til rådighed til at dække bunden af ​​skabet. En kilde til UVB-lys eller naturligt sollys er påkrævet.

Kost og ernæringsbehov

Tegus er kødædende øgler, men kan også spise lidt frugt. Tegus skal fodres med en række kød poster, herunder frosne, optøede mus eller rotter, jorden kalkun, kylling kråse eller fisk. Mindre Tegus vil nyde insekter som græshopper, super orme, melorme eller roaches. Små mængder af bær, papaya, mango, pærer, eller æbler kan også tilføres. Et calcium- eller vitamintilskud bør anvendes til at støve insekter.

Firben kan gøre store kæledyr

Firben er fascinerende og smukke kæledyr. Med så mange arter at vælge imellem, bør det være let at finde et firben, der vil gøre en god kæledyr for nogens behov.